HP pc's - Recovery Manager gebruiken om software en drivers te herstellen (Windows 7)

Dit document is alleen van toepassing op HP en Compaq pc's die werden geleverd met een geïnstalleerde versie van Windows 7.
HP Recovery Manager is een softwareprogramma voor Windows dat wordt geleverd bij HP consumenten-pc's. Gebruik HP Recovery Manager voor het opnieuw installeren van enkele van de hardwaredrivers en softwareprogramma's die bij uw HP computer werden geleverd. Niet alle software kan opnieuw worden geïnstalleerd.
  opmerking:
Als het besturingssysteem in uw computer verandert of de HP Recovery-partitie is verwijderd, wordt HP Recovery Manager ook verwijderd en zullen de stappen in dit document niet werken. In dat geval moet u een volledig systeemherstel uitvoeren om de volledige softwareset te herstellen of installeer een nieuwe versie van de software die u probeerde te herstellen.
  opmerking:
Als uw computer op bestelling werd geconfigureerd, moet u wellicht de volledige versie van bepaalde softwareprogramma's opnieuw installeren met de installatieschijven die bij uw computer werden geleverd.
Herinstallatie van hardwaredriver
Gebruik de volgende stappen om in de fabriek geïnstalleerde hardwaredrivers opnieuw te installeren:
  1. Klik op Start (), Alle programma's, Recovery Manager en nogmaals op Recovery Manager.
    Afbeelding : Recovery Manager
    Hoofdscherm van Recovery Manager
  2. Onder Ik heb meteen hulp nodig, klikt u op Herinstallatie van hardwaredriver.
  3. Klik op Volgende in het welkomstvenster Herinstallatie van hardwaredriver.
  4. Selecteer een driver die u opnieuw wilt installeren en klik op Volgende.
    Als de driver die u opnieuw wilt installeren niet wordt vermeld, selecteert u De driver wordt niet vermeld en klik vervolgens op Volgende. Volg de instructies om drivers opnieuw te installeren met gebruikmaking van Windows apparaatbeheer.
    Afbeelding : De driver selecteren die u opnieuw wilt installeren
    Venster Opnieuw installeren van hardwaredrivers
    De herstelmanager installeert de driver opnieuw.
  5. Nadat het installeren van de driver is voltooid, klikt u op Voltooien om de pc opnieuw op te starten.
Herinstallatie van software
Gebruik de volgende stappen om in de fabriek geïnstalleerde softwareprogramma's opnieuw te installeren:
  1. Klik op Start (), Alle programma's, Recovery Manager en nogmaals op Recovery Manager.
    Afbeelding : Recovery Manager
    Hoofdscherm van Recovery Manager
  2. Onder Ik heb meteen hulp nodig, klikt u op Herinstallatie van software.
  3. Klik in het welkomstvenster van Herinstallatie van software op Volgende.
  4. Zoek in de lijst In fabriek geïnstalleerde programma's naar de software die u opnieuw wilt installeren.
    • Als uw programma wordt vermeld, selecteert u de titel.
    • Als het programma dat u opnieuw wilt installeren niet wordt vermeld, selecteert u Het programma wordt niet vermeld en klikt u op Volgende. Volg de aanwijzingen op het scherm om het programma opnieuw te installeren.
    Afbeelding : Selecteer programma om opnieuw te installeren
    Venster Herinstallatie van software
  5. Klik op Volgende.
    • Als u niet wordt gevraagd het programma te verwijderen voordat het opnieuw wordt geïnstalleerd, gaat u verder met de volgende stap.
    • Als u wordt gevraagd het programma te verwijderen voordat het opnieuw wordt geïnstalleerd, volgt u deze stappen.
      1. Klik op Start () en vervolgens op Configuratiescherm.
      2. Klik onder Programma's op Een programma verwijderen.
        Het venster Een programma verwijderen of wijzigen wordt geopend.
        Afbeelding : Een programma verwijderen of wijzigen
        Venster Een programma verwijderen of wijzigen
      3. Selecteer het programma dat u wilt verwijderen.
      4. Klik op Verwijderen of Verwijderen/wijzigen boven in de programmalijst.
      5. Lees en reageer op meldingen die worden weergegeven terwijl de software wordt verwijderd van uw computer.
      6. Ga verder met het opnieuw installeren vanuit Recovery Manager nadat het programma is verwijderd.
  6. Wanneer de installatie is voltooid, selecteert u Ja en klikt u op Voltooien om de computer opnieuw op te starten.