HP pc's - Problemen met slaapstand en sluimerstand oplossen (Windows 7)

Dit document is van toepassing op HP en Compaq computers met Windows 7.
De computer wil niet uit de slaapstand of sluimerstand komen
Als u uw computer opnieuw opstart, worden alle gegevens in het geheugen van de computer gewist waardoor de werking kan worden hersteld. Start voordat u deze stappen uitvoert uw computer opnieuw op om te proberen het probleem op te lossen.
Als u een notebookcomputer hebt die niet meer uit de slaapstand komt, controleert u als eerste of de computer op een voedingsbron is aangesloten en of het voedingslampje brandt.
De computer komt onverwacht uit de slaapstand
Als uw computer onverwacht uit de slaapstand komt, raadpleeg dan de informatie in dit gedeelte om te voorkomen dat hardwareapparaten de computer activeren.
De computer gaat niet in de slaapstand of sluimerstand
Als de computer niet in de slaapstand of sluimerstand gaat, gebruik dan de volgende stappen om het probleem op te lossen.
Vereisen van wachtwoord bij activeren vanuit slaapstand uitschakelen
Als u een wachtwoord moet invoeren wanneer u zich bij uw computer aanmeldt, is de standaardinstelling hetzelfde voor wanneer de computer uit de slaapstand/sluimerstand wordt gehaald.
Gebruik de volgende instructies om te voorkomen dat u een wachtwoord moet invoeren bij activering vanuit de slaapstand:
De hybride slaapstand uitschakelen in Windows 7
De instelling Hybride slaapstand kan problemen veroorzaken met de slaapstand. Gebruik de volgende stappen om de hybride slaapstand uit te schakelen:
  1. Klik op Start en vervolgens op Configuratiescherm.
  2. Klik op Systeem en beveiliging en klik op Energiebeheer. Het venster Energiebeheer verschijnt.
    Afbeelding : Energiebeheer
    Venster Energiebeheer
  3. Klik op Hoge prestaties in Energiebeheer.
    Afbeelding : Hoge prestaties
    Energiebeheerschema voor hoge prestaties in Energiebeheer
  4. Klik op De schema-instellingen wijzigen en selecteer Geavanceerde energie-instellingen wijzigen.
    Het venster Geavanceerde instellingen voor energiebeheer wordt weergegeven.
    Afbeelding : Geavanceerde instellingen
    Venster Geavanceerde instellingen voor energiebeheer
  5. Klik op het plusteken (+) naast Slaapstand.
  6. Klik op het plusteken (+) naast Hybride slaapstand toestaan.
  7. Selecteer Uit in het vervolgkeuzemenu.
    Afbeelding : Geavanceerde energie-instellingen
    Energiebeheer met Hybride slaapstand toestaan Uit geselecteerd
  8. Klik op OK.
Slaap- en sluimerstand in Windows 7 begrijpen
Slaapstand: Door op de slaaptoets op het toetsenbord te drukken of op Slaapstand te klikken in het menu Afsluiten van Windows 7, wordt de computer in de slaapstand gezet. Het sluiten van de beeldschermklep van een notebook kan de slaapstand ook activeren. In de slaapstand wordt de status van alle geopende applicaties in het geheugen opgeslagen en de stroomtoevoer naar het beeldscherm en de vaste schijf verminderd. Er wordt net voldoende stroom gebruikt om de gegevens in het geheugen te behouden. Uit de slaapstand komen gebeurt snel, in de meeste gevallen binnen een paar seconden. De slaapstand is nuttig wanneer u de computer korte tijd niet gebruikt. Door echter in een notebook de stroomtoevoer naar de geheugenmodules in stand te houden, kan een accu leeglopen als de notebook niet is aangesloten.
Sluimerstand: Klik op Sluimerstand in het menu Afsluiten van Windows 7 (indien beschikbaar) om de computer in de sluimerstand te zetten. In de sluimerstand wordt de status van alle geopende applicaties op de vaste schijf opgeslagen, waarna de computer wordt uitgeschakeld. De computer verbruikt in de sluimerstand geen stroom. Wanneer u de computer opnieuw opstart, wordt de vorige status van alle geopende applicaties hersteld. Om die reden kan herstarten vanuit de sluimerstand langer duren dan herstarten vanuit de slaapstand. Gebruik de sluimerstand als u de computer langere tijd niet gebruikt.