• Informatie
    CORONAVIRUS (COVID10) Impact:

door de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus hebben we momenteel langere wachttijden aan de telefoon. Wij raden U aan om onze digitale oplossingen te proberen zoals de Virtuele Agent en onze Diagnostics tools. Op die manier bent u sneller geholpen. Instant Ink klanten verwijzen wij naar instantink.com. Daar worden de meeste van uw vragen beantwoord.

Informatie

Herstel intermitterende print spooler-servicefouten die ervoor kunnen zorgen dat printtaken mislukken na een Windows-update.Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP pc's - Software wordt niet geïnstalleerd of werkt niet correct (Windows 7)

Dit document is van toepassing op computers met Windows 7.
Software die werd gemaakt voor Windows Vista, XP, DOS of andere besturingssystemen zijn mogelijk niet volledig compatibel in Windows 7. Gebruik de secties in dit document om u te helpen softwareprogramma's te openen en te gebruiken in Windows 7. Als het niet lukt een softwareprogramma te openen, is het mogelijk incompatibel met Windows 7. Bekijk de website van de fabrikant van de software voor meer informatie over compatibiliteit.

De Probleemoplosser voor programmacompatibiliteit in Windows 7gebruiken

Open in Windows 7 de Probleemoplosser voor programmacompatibiliteit en volg de scherminstructies om programma's te testen op compatibiliteit met Windows 7:
  1. Klik op Start en vervolgens op Configuratiescherm.
  2. Klik op Programma's en vervolgens onder Programma's en onderdelen op Programma's die zijn gemaakt voor eerdere versies van Windows uitvoeren.
    Afbeelding : Programma's en onderdelen
     Selectie Programma's en onderdelen
    De Probleemoplosser voor programmacompatibiliteit wordt geopend.
  3. Klik op Volgende om de wizard te starten.
    Afbeelding : Probleemoplosser voor programmacompatibiliteit
     Venster Programmacompatibiliteit
  4. De probleemoplosser detecteert eventuele problemen met oudere programma's.
  5. Blader door de lijst met softwareprogramma's, selecteer de gewenste softwaretitel en klik op Volgende.
  6. Selecteer Aanbevolen instellingen proberen.
    Afbeelding : Aanbevolen instellingen proberen
     Venster programmacompatibiliteit: Aanbevolen instellingen proberen
  7. Klik op Het programma starten om het programma te testen met de nieuwe instellingen.
  8. Klik op Volgende en voer een van de volgende acties uit, afhankelijk van wat er gebeurt:
    • Als de software wordt geopend en kan worden gebruikt, bent u klaar. Klik op Ja, deze instellingen opslaan voor dit programma.
    • Als de software nog steeds niet kan worden geopend, klikt u op Nee, opnieuw proberen met andere instellingen. Als de software nog steeds niet kan worden geopend, is het softwareprogramma waarschijnlijk niet compatibel met Windows 7 en moet het worden vervangen door een versie die wel compatibel is.
    Afbeelding : Probleemoplossing voltooid
    Venster programmacompatibiliteit: Probleemoplossing is voltooid

Een probleem met een programma oplossen via het Start-menu van Windows 7

Als een softwaretitel in het menu Start van Windows wordt vermeld, kunt u deze stappen gebruiken om compatibiliteitsproblemen van het programma met Windows 7 op te lossen:
  1. Klik op Start en vervolgens op Alle programma's.
  2. Zoek de naam van het softwareprogramma waarmee u problemen ondervindt, klik met de rechtermuisknop op de naam van het programma en selecteer Eigenschappen.
  3. Klik op de tab Compatibiliteit.
    Afbeelding : Tabblad Compatibiliteit
    Een lijst met diverse compatibiliteitsmodi van besturingssystemen met Windows XP Service Pack 3 geselecteerd
  4. Plaats een vinkje naast Dit programma in deze compatibiliteitsmodus uitvoeren:.
  5. Selecteer een versie van Windows die voldoet aan de oorspronkelijke systeemvereisten voor de software die u probeert te gebruiken.
  6. Klik op Toepassen en klik vervolgens op OK.
Het softwareprogramma is nu ingesteld om te worden uitgevoerd in de compatibiliteitsmodus.

Machtigingen voor gebruikersaccounts instellen of wijzigen

Als u bent aangemeld bij een account met beperkte gebruikersmachtigingen, is het mogelijk dat u sommige softwareprogramma's niet kunt installeren of gebruiken, hetgeen aanvankelijk vaak een compatibiliteitsprobleem van de software lijkt te zijn. Meld u aan bij een beheerdersaccount en installeer de software voor alle gebruikers op het systeem, of voeg als volgt beheerdersmachtigingen aan een gebruikersaccount toe:
opmerking:
Bij sommige softwareprogramma's heeft alleen de persoon die het programma installeerde toegang tot dit programma. Meld u aan als de gebruiker die het programma heeft geïnstalleerd om er zeker van te zijn dat u dit programma kunt weergeven en openen.
  1. Klik op Start en vervolgens op Configuratiescherm.
  2. Klik onder Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht op Gebruikersaccounts toevoegen of verwijderen.
    Als u wordt gevraagd om een beheerderswachtwoord of bevestiging, typt u het wachtwoord of geeft u de bevestiging.
  3. Klik op de naam van de account die u wilt wijzigen.
  4. Klik op Het type account wijzigen.
  5. Selecteer Administrator.
  6. Klik op Het type account wijzigen.
Het accounttype is gewijzigd.