• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP pc's - Het Windows-register bewerken en herstellen en er een back-up van maken (Windows 7)

Dit document is van toepassing op HP computers met Windows 7.
Het register is een database in Windows met belangrijke informatie over systeemhardware, geïnstalleerde programma's en instellingen en profielen van alle gebruikersaccounts op de computer. In Windows 7 wordt de informatie in het register regelmatig gelezen en bijgewerkt.
Normaal gesproken maken softwareprogramma's automatisch wijzigingen in het register. U kunt beter geen onnodige wijzigingen maken in het register. Wanneer de registerbestanden op de verkeerde manier worden gewijzigd, kan het gebeuren dat Windows niet meer werkt of dat de verkeerde gegevens worden gerapporteerd.
Breng alleen wijzigingen aan wanneer deze van vertrouwde bronnen komen en maak altijd een back-up van het register voordat u wijzigingen doorvoert.
  let op:
Onjuiste registergegevens kunnen ernstige systeemproblemen veroorzaken of voorkomen dat de computer opstart. Als u het register moet bewerken om problemen op te lossen, moet u altijd een back-up maken door de instructies hieronder te volgen in stap 1: Een back-up maken van het Windows-register. Als er geen back-up van het register is gemaakt en het register is beschadigd doordat er bewerkingen zijn uitgevoerd, is een systeemherstel mogelijk de enige oplossing.
In dit document wordt beschreven hoe u een back-up maakt van het Windows-register, hoe u het register bewerkt en hoe u het kunt herstellen wanneer iets onverwachts verkeerd gaat.
Voordat u wijzigingen in het Windows-register gaat aanbrengen
Maak een back-up van het register voordat u daarin wijzigingen aanbrengt. Sla de back-upkopie op een door u gewenste locatie op, zoals een map op de vaste schijf of een verwijderbaar opslagapparaat. Als u een aangebrachte wijziging ongedaan wilt maken, kunt u mogelijk een back-upkopie importeren.
Stap 1: Een back-up maken van het Windows-register
U moet aangemeld zijn als administrator om deze stappen te kunnen uitvoeren. Als u niet als administrator bent aangemeld, kunt u alleen wijzigingen aanbrengen aan de gebruikersaccount die op dat moment is geopend.
Voordat u wijzigingen aanbrengt aan een registersleutel of subsleutel, moet u eerst een back-up van het register maken. U kunt de back-upkopie op een door u aangegeven locatie opslaan, zoals een map op de vaste schijf of een verwijderbaar opslagapparaat. Als u door u gemaakte wijzigingen ongedaan wilt maken, importeert u de back-upkopie.
Ga als volgt te werk om een back-up te maken van het volledige Windows-register.
Voorbeeld
  1. Klik op Start en voer regedit in het veld Zoekopdracht starten in. Klik op regedit.
    Afbeelding : Regedit zoeken
  2. Als u wordt gevraagd om een beheerderswachtwoord of bevestiging, typt u het wachtwoord of geeft u de bevestiging.
    De Register-editor wordt geopend.
    Afbeelding : Register-editor
  3. Klik op Computer om een back-up te maken van het gehele register.
    Als u een back-up wilt maken van een bepaalde sleutel of subsleutel, klikt u op de sleutel of subsleutel waarvan u een kopie wilt maken.
  4. Klik op Bestand en vervolgens op Exporteren.
  5. Typ een naam voor het back-upbestand en selecteer de locatie waarop u de back-upkopie wilt opslaan.
  6. Klik op Opslaan.
Stap 2: Het register bewerken in Windows 7 (geavanceerd)
De Register-editor wordt gebruikt voor het bekijken en wijzigen van instellingen in het systeemregister dat informatie bevat over de manier waarop uw computer werkt. Windows raadpleegt deze informatie en werkt die bij wanneer u wijzigingen doorvoert op uw computer, zoals het installeren van een nieuw programma, het maken van een gebruikersprofiel of het toevoegen van nieuwe hardware. Met de Register-editor kunt u registermappen, bestanden en instellingen voor elk registerbestand bekijken.
U bewerkt het register op ongeveer dezelfde manier als wanneer u met Windows Verkenner werkt. U kunt naar een locatie in het register bladeren en gegevens toevoegen, een naam wijzigen, gegevens wijzigen en sleutels en waarden verwijderen.
In het volgende voorbeeld wordt uitgelegd hoe u registergegevens toevoegt, wijzigt, zoekt of verwijdert. Gebruik vergelijkbare stappen om het register te bewerken.
Een registersleutel toevoegen in Windows 7
Gebruik de volgende stappen om een registersleutel toe te voegen aan het systeemregister.
Voorbeeld
  1. Klik op Start en voer regedit in het veld Zoekopdracht starten in. Klik op regedit.
  2. Als u wordt gevraagd om een beheerderswachtwoord of bevestiging, typt u het wachtwoord of geeft u de bevestiging.
    De Register-editor wordt geopend.
  3. Klik op het pijltje naast HKEY_CURRENT_USER.
  4. Klik met de rechtermuisknop op HKEY_CURRENT_USER, selecteer Nieuw en klik op Sleutel.
    Er wordt een nieuwe sleutel toegevoegd in de vorm van een map.
  5. Typ AAAA als naam voor de nieuwe sleutel en druk op Enter.
    Er is een nieuwe registersleutel aangemaakt.
Een waardenaam aan een registersleutel toevoegen
Gebruik de volgende stappen om een waarde aan een registersleutel toe te voegen.
Voorbeeld
  1. Klik met de rechtermuisknop op de nieuwe sleutel met de naam AAAA, kies Nieuw en klik op Tekenreekswaarde.
  2. Typ BBBB als naam voor de waarde en druk op Enter.
    U hebt nu een nieuwe waarde aan de sleutel toegevoegd.
Gegevens aan een waardenaam toevoegen
Ga als volgt te werk om de registergegevens die u hiervoor hebt gemaakt, te wijzigen.
Voorbeeld
  1. Klik met de rechtermuisknop op de waarde BBBB en kies Wijzigen.
  2. Typ CCCC voor de gegevenswaarde en klik op OK.
    U hebt nu gegevens toegevoegd aan een registerwaarde. Als u bestaande gegevens wilt wijzigen, doet u dit op dezelfde manier.
Registergegevens zoeken
Ga als volgt te werk om de registergegevens te zoeken die u hiervoor hebt gewijzigd.
Voorbeeld
  1. Klik op het pijltje naast HKEY_CURRENT_USER om deze tak van registersleutels te sluiten.
  2. Klik op Computer in het registervenster.
  3. Klik op Bewerken en vervolgens op Zoeken.
  4. Typ CCCC in het veld Zoeken naar.
  5. Controleer of de selectievakjes Sleutels, Waarden en Gegevens zijn ingeschakeld klik op de knop Volgende zoeken.
    De Register-editor zoekt in het register, stopt en markeert de waarde BBBB.
  6. Dubbelklik op BBBB om de waarde te openen en vast te stellen dat deze de gegevens CCCC bevat.
    U hebt in het register gezocht en de gegevens CCCC gevonden.
Registergegevens verwijderen
Ga als volgt te werk om de registergegevens te verwijderen die u hiervoor hebt gezocht.
Voorbeeld
  1. Klik met de rechtermuisknop op de sleutel AAAA, klik vervolgens op Verwijderen.
  2. Klik op Ja om te bevestigen dat u de sleutel AAAA, de waarde BBBB en de gegevens CCCC wilt verwijderen.
    Afzonderlijke sleutels, waarden en gegevens kunnen in ditzelfde proces worden verwijderd.
      let op:
    Onthoud dat wanneer u een sleutel verwijdert, alle subonderdelen die de sleutel bevat ook worden verwijderd.
    Een registersleutel en de bijbehorende waarden zijn met succes verwijderd uit het register.
Stap 3: Een opgeslagen register in Windows 7 herstellen
Als het systeem instabiel raakt of de hardware of de software niet meer functioneert nadat u het register hebt bewerkt, gaat u als volgt te werk om het register op basis van een opgeslagen back-upkopie te herstellen.
Voorbeeld
  1. Klik op Start en voer regedit in het veld Zoekopdracht starten in. Klik op regedit.
  2. Als u wordt gevraagd om een beheerderswachtwoord of bevestiging, typt u het wachtwoord of geeft u de bevestiging.
    De Register-editor wordt geopend.
  3. Selecteer Computer.
  4. Klik op Bestand en vervolgens op Importeren.
  5. Blader naar het opgeslagen registerbestand.
  6. Selecteer het bestand, en klik op Openen.
  7. Start de computer opnieuw op.