HP notebook pc's - Bestanden overzetten met gebruik van Windows Easy Transfer in Windows 7

Windows Easy Transfer (WET) is een nuttig hulpmiddel voor het overzetten van bestanden en instellingen van een oude computer met een eerdere Windows-versie dan Windows 7 naar een nieuwe computer met Windows 7.
U kunt Windows Easy Transfer gebruiken als u een nieuwe computer hebt gekocht en u bestanden en instellingen van de oude computer wilt overzetten of wanneer u een besturingssysteem opnieuw installeert en u gegevens en instellingen wilt behouden. Als uw oude computer geen Windows 7 heeft, helpen de Windows Easy Transfer-instructies u bij het kopiëren van de wizard Windows Easy Transfer naar de media die u gebruikt om de overdracht te doen.
Met Windows Easy Transfer kunt u de volgende opties selecteren.
  1. Kies de manier waarop u de twee computers op elkaar aansluit:
    • Een Easy Transfer-kabel
    • Een netwerkverbinding
    • Een externe vaste schijf, USB-flashstation of cd/dvd
  2. Kies de over te zetten gegevens:
    • Gebruikersaccounts
    • Bestanden en mappen
    • E-mails, instellingen en contactpersonen
    • Foto's, muziek en video's
    • Windows-instellingen
    • Gegevensbestanden en instellingen van programma's
    • Internetinstellingen
Start de Windows Easy Transfer als u deze keuzes hebt gemaakt om de bestanden van de ene computer naar de andere over te zetten.

Verschillende methoden voor het overzetten van gegevens tussen computers

Windows Easy Transfer biedt diverse manieren om de benodigde bestanden over te zetten. Als u deelneemt aan het Optioneel Windows-upgradeprogramma en u een gehele nieuwe installatie wilt uitvoeren en de gegevens en instelling van de nieuwe installatie wilt gebruiken, dan raadt HP u aan te beginnen met Windows Easy Transfer.

Een Easy Transfer-kabel gebruiken

Microsoft raadt het gebruik aan van een Easy Transfer-kabel voor het overzetten van bestanden en instellingen tussen computers. Als u geen Easy Transfer-kabel hebt aangeschaft bij uw computer, kunt u online een kabel bestellen of een kabel aanschaffen in een elektronicawinkel. U kunt echter ook een van de andere methodes gebruiken als u de Easy Transfer-kabel niet hebt aangeschaft.
Voor deze methode hebt u de Easy Transfer-kabel en een USB-poort op beide computers nodig. Start Windows Easy Transfer altijd eerst op de nieuwe computer met Windows 7 en volg de instructies op het scherm. Als de oude computer een andere versie van Windows gebruikt, geeft Easy Transfer instructies over het downloaden van de Windows Easy Transfer-software op de andere computer; u wordt vervolgens door het overdrachtproces geleid.

Gebruikmaken van een netwerk voor thuis of klein kantoor

Bij gebruik van deze methode moeten beide computers op hetzelfde netwerk voor thuis of klein kantoor zijn aangesloten. Start Windows Easy Transfer op uw nieuwe computer en volg dan de instructies op het scherm.
  let op:
Start Windows Easy Transfer niet eerst op uw oude computer. U loopt anders het risico dat gegevens verloren raken of beschadigen.
U hebt een Windows Easy Transfer-sleutelcode nodig om bestanden rechtstreeks via een netwerk, zonder dat u ze kopieert naar en van een netwerklocatie, over te zetten. De code helpt u om bestanden en instellingen te beschermen wanneer u deze overzet naar het netwerk.

Met gebruik van een USB-flashstation of externe vaste schijf

Als u deze methode gebruikt, maakt Windows Easy Transfer een schatting van de schijfruimte die nodig is op het USB-flashstation of een externe vaste schijf om uw selecties over te zetten.
Als u gebruik maakt van een USB-flashstation, moet u er één gebruiken met voldoende opslagruimte voor de volledige overdracht. Als er niet voldoende opslagruimte op het USB-flashstation is voor de volledige overdracht, kopieer dan zoveel mogelijk bestanden en herhaal het proces totdat u alle bestanden en instellingen hebt overgezet.

Cd's of dvd's gebruiken

Bij gebruik van deze methode maakt Windows Easy Transfer een schatting van de benodigde schijfruimte en hoeveel cd/dvd-schijven er nodig zijn voor het overzetten van uw selecties. Beide computers moeten hetzelfde type cd/dvd-bestanden kunnen lezen en schrijven.

Windows Easy Transfer starten

Nadat u zich hebt aangemeld op de gebruikersaccount met beheerdersrechten en u een methode hebt gekozen voor het overzetten van gegevens tussen twee computers, start u Windows Easy Transfer via een van de volgende methodes; volg hierna de instructies op het scherm.
  • Klik op Start en typ easy in het zoekveld in en selecteer Windows Easy Transfer in de lijst.
  • Klik op Star, Alle programma's, Bureau-accessoires, Systeemwerkset en op Windows Easy Transfer.
  • Klik op Start, Help en ondersteuning en typ easy in het zoekveld en druk op Enter. Er wordt een lijst met resultaten weergegeven. Selecteer een Easy Transfer-onderwerp in de lijst.
Afbeelding : Easy Transfer
opmerking:
Windows Easy Transfer is standaard geïnstalleerd in Windows Vista en 7, maar niet in XP of eerdere versies. U kunt de wizard Windows Easy Transfer installeren via een USB-station of externe schijven wanneer u erom wordt gevraagd in het hieronder afgebeelde venster.
Bij het overzetten van bestanden van een oude computer met Windows Vista of Windows 7, of wanneer u de wizard Windows Easy Transfer op de oude computer hebt geïnstalleerd, kunt “Het is al geïnstalleerd op mijn oude computer” selecteren en de instructies op het scherm volgen.

Overzetten met een Easy Transfer-kabel

Voor het overzetten van bestanden en instellingen met de Easy Transfer-kabel moet de kabel worden aangesloten tussen de oude en de nieuwe computer.
Afbeelding : Easy Transfer-kabelverbinding

Overzetten via een netwerk voor thuis of klein kantoor

U kunt een netwerk gebruiken om met één eenvoudige procedure grote hoeveelheden bestanden en instellingen naar een andere computer over te zetten. Zorg ervoor dat u zich op de oude en nieuwe computer hebt aangemeld en over beheerdersrechten beschikt. Sluit beide computers met een Ethernetkabel op een router aan, zodat ze met hetzelfde netwerk zijn verbonden. Start Windows Easy Transfer op beide computers. Geef op beide computers antwoord op “Welke computer gebruikt u nu?”; u wordt gevraagd een Windows Easy Transfer-sleutel in te voeren die door de oude computer met de Windows Easy Transfer-functie ter beschikking wordt gesteld. Na invoeren van de sleutel kunt u de gegevens en instellingen selecteren die u wilt overzetten.

Overzetten met gebruik van een USB-flashstation of externe vaste schijf

U kunt een USB-station, een externe vaste schijf of een cd/dvd-station gebruiken om bestanden en instellingen van uw oude computer naar de nieuwe computer over te zetten. Controleer of er voldoende ruimte op de schijf is voor het overzetten. Op deze manier hoeft u de overdracht niet opnieuw uit te voeren.
opmerking:
Deze methode is het meest geschikt voor upgraden van Windows XP/Vista naar Windows 7.
  1. Cd/dvd-station
  2. USB-schijf

Bestandsoverdracht voltooien

Nadat u de instructies op het scherm voor de gekozen methode voor Windows Easy Transfer hebt gevolgd, kunt u op Aanpassen klikken om te bepalen welke specifieke bestanden en instellingen u van uw computer wilt overzetten.
Het venster Beschermde inhoudmigratie verschijnt nadat u de instellingen hebt gekozen en op Transfer starten hebt geklikt. Er wordt naar het wachtwoord gevraagd van de account die wordt overgezet. Op deze manier kunnen de bestanden niet worden overgezet zonder toestemming van de gebruiker.
De aangepaste overdracht is voltooid zodra u de procedure hebt afgerond en u toegang krijgt tot de overgezette bestanden en instellingen.