De printkop vervangen voor HP Photosmart Plus All-in-One printerserie (B209)

Inleiding
Een printkopeenheid bestaat uit cartridges die in een printkop zijn geplaatst. Als de printkopeenheid beschadigd raakt of niet compatibel is met het product, moet u deze mogelijk vervangen. Vervangende printkopeenheden zijn alleen verkrijgbaar via HP ondersteuning of geautoriseerde serviceleveranciers.
Deze stappen hebben betrekking op alle landen/regio's behalve de Verenigde Staten.
Als HP uw printkopeenheid binnen de garantietermijn vervangt, ontvangt u een nieuwe printkopeenheid, reinigingsmaterialen en een volledige set nieuwe inktcartridges bij de vervangende printkopeenheid.
Als de printkopeenheid niet meer onder de garantie valt, kunt u online een nieuwe eenheid bestellen.
  1. Ga naar de website How to buy van HP en klik op uw land/taal.
  2. De pagina HP kopen wordt weergegeven. Zoek de HP Parts Store op deze pagina. De locatie van de HP Parts Store varieert per land. Klik op HP Parts Store.
  3. Typ onder Uw onderdelen zoeken de code CN643A in het tekstvak Zoeken op onderdeelnummer. Volg de instructies op het scherm om de printkopeenheid te bestellen.
De printkopeenheid vervangen
Volg deze stappen om de printkopeenheid te vervangen.
  opmerking:
Wacht tot er een nieuwe printkopeenheid beschikbaar is voordat u de cartridges verwijdert. Laat de cartridges niet langer dan 30 minuten buiten het apparaat liggen. Als u de printkop en cartridges langer buiten het product laat liggen, kunnen zowel het product als de benodigdheden beschadigd raken.
Stap één: De oude cartridges verwijderen
  1. Druk op de aan-uitknop () om het product in te schakelen als het nog niet is ingeschakeld.
  2. Open de cartridgeklep.
    De wagen gaat naar het midden van het apparaat. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    De cartridgeklep openen
  3. U verwijdert een oude cartridge door op het lipje voor op de cartridge te drukken en deze vervolgens uit de houder te verwijderen.
    Afbeelding : De oude cartridge verwijderen
    De oude cartridge verwijderen
  4. Herhaal de vorige stap voor elke cartridge.
Stap twee: De oude printkop verwijderen
  1. Til de vergrendeling op de wagen met cartridges op totdat deze niet verder kan.
    Afbeelding : De vergrendeling optillen
    De vergrendeling optillen
  2. Til de printkop omhoog om deze uit de wagen met cartridges te verwijderen.
    Afbeelding : De printkop verwijderen
    De printkop verwijderen
Stap drie: De elektronische contactpunten in het product reinigen
Om de printkopeenheid succesvol te vervangen, is het belangrijk om de elektronische contactpunten in het product zo goed mogelijk schoon te maken. De vervangende printkopeenheid wordt geleverd met vochtige doekjes.
Afbeelding : Vochtige doekjes
Vochtige doekjes
Gebruik de doekjes om de elektronische contactpunten binnenin het product schoon te maken. Veeg van de boven- naar de onderkant van de elektronische contactpunten, in één richting. Gooi de doekjes weg als ze vies zijn en open nieuwe doekjes.
Afbeelding : De contactpunten reinigen
Afbeelding van de reiniging van de contactpunten
  let op:
Veeg niet omhoog en omlaag of van links naar rechts; dit kan het product beschadigen.
Stap vier: De nieuwe printkop installeren
  1. Haal de nieuwe printkop uit de verpakking.
    Afbeelding : De nieuwe printkop uit de verpakking halen
    Haal de nieuwe printkop uit de verpakking
      let op:
    Raak de koperkleurige elektrische contactpunten niet aan. Bekras de elektrische contactpunten niet op het product of een ander oppervlakte.
    Afbeelding : De elektrische contactpunten niet aanraken
    De elektrische contactpunten niet aanraken
  2. Houd de printkop rechtop met de gekleurde symbolen aan de bovenkant.
  3. Laat de printkop in de wagen met cartridges zakken.
      opmerking:
    Zorg dat de gekleurde symbolen aan de zijkanten van de printkop op één lijn liggen met de gekleurde symbolen op het afdrukmechanisme.
    Afbeelding : De nieuwe printkop installeren
    De nieuwe printkop installeren
  4. Laat de vergrendeling voorzichtig zakken.
    Afbeelding : Laat de vergrendeling zakken
    Laat de vergrendeling zakken
Stap vijf: Gewoon papier plaatsen
Wanneer u bij de volgende stap de nieuwe cartridges installeert, drukt het apparaat een uitlijningspagina af. Neem eerst de onderstaande stappen om gewoon papier in het apparaat te plaatsen.
  1. Klap de uitvoerlade omhoog en laat deze open staan.
  2. Schuif de papierbreedtegeleider naar de uiterste stand.
    Afbeelding : Schuif de papiergeleider naar buiten
    Schuif de papiergeleider naar buiten
  3. Plaats het papier in de invoerlade met de korte rand naar voren en de afdrukzijde naar beneden.
    Afbeelding : Plaats gewoon papier
    Plaats gewoon papier
  4. Pas de papierbreedtegeleider aan zodat deze tegen de stapel papier rust.
    Afbeelding : Schuif de papierbreedtegeleider tegen de rand van het papier
    Schuif de papierbreedtegeleider tegen de rand van het papier
  5. Klap de uitvoerlade naar beneden.
Stap zes: De nieuwe cartridges installeren
  opmerking:
Gebruik de oude cartridges niet opnieuw. Ze kunnen de nieuwe printkop beschadigen.
  1. Verwijder de plastic verpakking op de cartridge door aan het oranje lipje te trekken.
    Afbeelding : Verwijder de plastic verpakking van de cartridge
    Verwijder de plastic verpakking van de cartridge
  2. Draai het oranje kapje linksom om het los te breken van de cartridge.
    Afbeelding : Het oranje kapje verwijderen
    Het oranje kapje verwijderen
  3. Schuif iedere inktcartridge met de contacten naar de printkop gericht in de juiste sleuf, zoals wordt aangeduid door de gekleurde symbolen op de inktcartridge en de printkop.
  4. Druk op de cartridges totdat ze vast klikken.
    Afbeelding : Schuif de cartridge naar binnen en druk deze op zijn plaats
    Schuif de cartridge naar binnen en druk deze op zijn plaats
  5. Herhaal deze procedure voor elke cartridge.
    Afbeelding : Alle cartridges geïnstalleerd
    Alle cartridges geïnstalleerd
  6. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    De cartridgeklep sluiten
  7. Druk op het bedieningspaneel op de knop OK. Het initialisatieproces begint. Dit duurt ongeveer zes minuten. Het is normaal dat het apparaat gedurende dit proces geluid maakt.
      opmerking:
    Terwijl het initialisatieproces wordt voorgezet, kunt u verdergaan naar de volgende stap.
Stap zeven: De printer uitlijnen
  1. Nadat de initialisatie is voltooid, raakt u OK aan op het bedieningspaneel.
    De uitlijningspagina wordt automatisch afgedrukt.
    Afbeelding : Voorbeeld uitlijningspagina
    Voorbeeld uitlijningspagina
  2. Open de klep en plaats de afgedrukte uitlijningspagina met de bedrukte kant omlaag. Lijn de bovenkant van de pagina uit met de rechterbenedenhoek op de glasplaat van de scanner.
    Afbeelding : De klep openen
    De klep openen
  3. Sluit de klep.
  4. Raak OK aan. De uitlijning is voltooid wanneer het apparaat de uitlijningspagina heeft gescand.
Stap acht: Defecte onderdelen terugsturen naar HP
Als de nieuwe printkopeenheid is geleverd met een portovrij postlabel en instructies voor het retourneren van defecte onderdelen aan HP, gebruikt u deze. HP wil de onderdelen analyseren om onze producten in de toekomst verder te verbeteren.
Als er geen portovrij postlabel bij de nieuwe printkopeenheid werd geleverd, bent u nu klaar; u hoeft niet verder te gaan met de probleemoplossing.
  1. Plaats de oude printkop in de plastic verpakking van de nieuwe printkop.
    Afbeelding : De oude printkop in de verpakking plaatsen
    De oude printkop in de verpakking plaatsen
  2. Verwijder de sticker op het deksel met de naam B en sluit hiermee de verpakking van de printkop.
    Afbeelding : De sticker op het deksel verwijderen
    De sticker op het deksel verwijderen
    Afbeelding : De verpakking sluiten met de sticker op het deksel
    De verpakking sluiten met de sticker op het deksel
  3. Sluit de oude cartridges af met de oranje kapjes van de nieuwe cartridges.
    Afbeelding : De oude cartridges afsluiten
    Sluit de oude cartridges af met de oranje kapjes van de nieuwe cartridges.
  4. Plaats de oude onderdelen en het formulier dat bij de nieuwe onderdelen is geleverd in de doos van de nieuwe onderdelen. Sluit zo mogelijk ook een afdruk bij waarop het probleem met de oude printkop is te zien.
    Afbeelding : De oude onderdelen, het formulier en de voorbeeldafdruk in de doos plaatsen
    Plaats de oude onderdelen, het formulier en de afdruk in de doos
  5. Sluit de doos, bevestig het portvrije postlabel en doe de doos op de post.
    Afbeelding : De doos terugsturen naar HP
    De doos terugsturen naar HP