• Informatie
    Welkom Samsung Printer Klanten

Ondersteuning nodig voor uw Samsung printer? HP is er om te helpen! Meer informatie

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP en Compaq desktop-pc's - Wat moet u doen als u uw aanmeldingswachtwoord bent vergeten (Windows Vista)

Dit document is van toepassing op computers met Windows Vista.
Het aanmeldingswachtwoord voorkomt onbevoegde toegang tot Windows. Als u uw aanmeldingswachtwoord bent vergeten, kunt u geen toegang tot Windows krijgen. Bij het maken van een wachtwoord is het altijd belangrijk om wachtwoordherstelschijven te maken en het wachtwoord op papier te zetten en op een veilige plek te bewaren. Als u uw wachtwoord bent vergeten, kunt u mogelijk toch toegang tot Windows krijgen omdat er methoden zijn om het wachtwoord te herstellen of te wijzigen.
Het wachtwoord herstellen met een wachtwoordherstelschijf
Als u een wachtwoordherstelschijf hebt gemaakt, zoek deze schijf dan en voer de volgende stappen uit om het wachtwoord te herstellen:
  opmerking:
Als u geen wachtwoordherstelschijf hebt, ga dan naar een van de andere gedeelten van dit document om toegang tot Windows te krijgen.
  1. Start de computer en probeer het aanmeldingswachtwoord in te voeren in het aanmeldingsscherm van Windows.
  2. Als er een verkeerd wachtwoord wordt ingevoerd, verschijnt er een melding dat de gebruikersnaam of het wachtwoord incorrect is. Klik op OK in het venster dat verschijnt.
    Een nieuw aanmeldingsscherm wordt geopend.
  3. Klik op Wachtwoord opnieuw instellen en volg de instructies om de wachtwoordherstelschijf te gebruiken.
Het wachtwoord wijzigen via een andere gebruikersaccount
Neem de volgende stappen als er een andere account met beheerdersrechten op het systeem aanwezig is. Mogelijk hebt u hulp nodig van de eigenaar van de account.
  let op:
Door wijziging van het wachtwoord kunt u misschien geen EFS-gecodeerde bestanden lezen die in de originele account zijn gemaakt.
  1. Meld u aan op een andere account met beheerdersrechten.
  2. Klik op Start en vervolgens op Configuratiescherm.
  3. Klik op Gebruikersaccounts en Ouderlijk toezicht en klik vervolgens op Gebruikersaccounts.
  4. Klik op Een andere account beheren.
  5. Klik op het account met het vergeten wachtwoord.
  6. Klik op Het wachtwoord wijzigen.
  7. Typ het nieuwe wachtwoord. Voer het wachtwoord opnieuw in om het te bevestigen.
    Typ een hint voor het wachtwoord om het te kunnen onthouden.
  8. Klik op Wachtwoord wijzigen.
    U kunt zich nu aanmelden op de account.
Terugkeren naar een ouder wachtwoord
Als u onlangs een wachtwoord hebt gewijzigd en u dit nu bent vergeten, dan kunt Microsoft Systeemherstel gebruiken om het systeem terug te zetten naar het moment waarop u een eerder wachtwoord gebruikte (dat u nog wel weet).
  let op:
Het terugzetten van het systeem naar een eerder tijdstip is ook van invloed op de aanmeldingen voor alle andere accounts. Controleer of alle andere mensen die de computer gebruiken hun wachtwoord kunnen gebruiken om zich aan te melden.
  1. Druk herhaaldelijk op de toets F11 om HP Systeemherstel te openen.
  2. Klik op de knop Geavanceerde opties.
  3. Selecteer Zet uw computer terug naar een eerder punt.
  4. Lees en reageer op de vensters die volgen.
Toegang krijgen tot bestanden en mappen van een account als er geen andere optie beschikbaar is
Als er geen andere accounts met beheerdersrechten zijn en u niet over een wachtwoordherstelschijf beschikt, probeer dan deze andere opties:
  • Neem contact op met plaatselijke computerwinkels. Plaatselijke winkels bieden mogelijk tegen betaling diensten voor het herstellen van wachtwoorden aan.
  • Zoek op internet naar software voor het herstellen van wachtwoorden. Het gebruik van software voor het herstellen van software is op eigen risico.
  • U kunt HP Systeemherstel uitvoeren om alle bestanden, inclusief wachtwoordgegevens, volledig te verwijderen om terug te keren naar de originele staat van het systeem. Raadpleeg voor meer informatie Een HP Systeemherstel uitvoeren in Windows Vista.