HP en Compaq desktop-pc's - Een vaste schijf toevoegen of vervangen

Dit document is alleen van toepassing op HP desktop-pc's met de volgende pc-behuizing:
HP en Compaq desktop-pc's
Voordat u begint
  • U hebt een platte schroevendraaier nodig.
  • Verwijder de Pocket Media Drive als deze aanwezig is.
  • Schakel de pc uit en koppel vervolgens alle kabels los. Koppel de ethernet- of modemkabel los voordat u het netsnoer loskoppelt.
  • Plaats de pc op een lege, vlakke en stabiele ondergrond in een ruimte zonder vloerbedekking.
  • HP adviseert een antistatische polsband en een mat van geleidend schuim te gebruiken als u aan de pc werkt.
  • Verwijder een onderdeel pas uit de beschermende verpakking op het moment dat u het gaat installeren.
  • Als u nog een Serial ATA (SATA) vaste schijf wilt installeren, hebt u een extra SATA-gegevenskabel nodig.
  waarschuwing:
De randen van de metalen panelen zijn scherp en kunnen snijwonden veroorzaken. Zorg dat uw huid niet langs een metalen rand aan de binnenkant van de computer schuurt.
  let op:
Dit product bevat onderdelen die beschadigd kunnen raken door elektrostatische ontlading. Teneinde het risico op elektrostatische ontlading te beperken, kunt u het beste in een ruimte zonder vloerbedekking werken. Gebruik bovendien een antistatisch oppervlak (bijvoorbeeld een geleidende schuimmat) en draag een antistatische polsband die contact maakt met een geaard oppervlak.
Als u een additionele vaste schijf plaatst
Als u een additionele vaste schijf plaatst, is het belangrijk om de juiste poorten op het moederbord te vinden.
De vaste schijf-poorten op het moederbord moeten overeenkomen met het type vaste schijf dat u wilt toevoegen. Als er op uw moederbord SATA-poorten zitten waarvan er een niet in gebruik is, dan kunt u een additionele SATA-vaste schijf toevoegen. Als uw moederbord een vrije IDE-poort heeft, dan kunt u een IDE-vaste schijf aansluiten.
  opmerking:
Als u een IDE-vaste schijf wilt aansluiten op een moederbord waar alleen SATA-gegevenspoorten op zitten, dan hebt een adapter van een externe partij nodig.
    Afbeelding : Moederbord met IDE- en SATA-gegevenspoorten
    Moederbord met SATA- en IDE-poorten
  1. IDE-poorten
  2. SATA-gegevenspoorten
    Afbeelding : Voorbeeld van SATA-poorten
    Vaste schijven met bevestigde SATA-kabels
  1. Voedingskabel
  2. SATA-gegevenskabel
    Afbeelding : Voorbeeld van een IDE-aansluiting
    Vaste schijf met bevestigde IDE-kabels
  1. Platte IDE-gegevenskabel
  2. Voedingskabel
Video-overzicht
Bekijk de volgende video voordat u de stappen in dit document uitvoert.
Een schijf verwijderen
Gebruik de stappen in dit gedeelte om een vaste schijf te verwijderen of voorbereidingen te treffen voor installatie van een nieuwe, tweede vaste schijf.
  waarschuwing:
Zorg ervoor dat de pc van de voeding is losgekoppeld voordat u begint.
Stap 1
Verwijder het rechter zijpaneel.
Voor meer informatie over het verwijderen van het zijpaneel raadpleegt u het HP ondersteuningsdocument De pc-behuizing openen.
Het zijpaneel verwijderen
Stap 2
Verwijder het voorpaneel.
Raadpleeg voor meer informatie over het verwijderen van het voorpaneel het HP ondersteuningsdocument Het voorpaneel verwijderen.
Het voorpaneel van de pc optillen
Stap 3
Leg de pc op zijn kant.
De pc liggend op zijn kant
Stap 4
Zoek de verwisselbare houder van de schijven in de pc.
De vasteschijfhouder in de pc zoeken
Stap 5
Verwijder de twee schroeven waarmee de houder van de vaste schijf aan de pc is bevestigd.
De twee schroeven van de houder verwijderen
Stap 6
Zoek de vergrendeling van de houder van de vaste schijf in de pc.
De vergrendeling van de vasteschijfhouder
Stap 7
Druk op de vergrendeling van de houder en schuif de vasteschijfhouder naar de bovenkant van de pc om hem los te maken.
Stappen om de vergrendeling van de houder in te drukken en de houder naar de bovenkant van de pc te schuiven
Stap 8
Til de houder ...
De houder gedeeltelijk uit de pc tillen
...gedeeltelijk uit de pc.
De houder boven de pc houden
Stap 9
Zoek de stroom- en gegevenskabels aan de achterkant van het station.
De aansluitingen op de stationskabels kunnen slechts op één manier worden geplaatst, namelijk wanneer ze correct zijn gepositioneerd ten opzichte van de aansluiting op het station.
Bovendien hebben sommige aansluitingen, zoals SATA-aansluitingen, een vergrendeling die moet worden ingedrukt om de kabelaansluiting los te koppelen van de poort.
De vergrendelingen indrukken op stekkers voor voedings- en SATA-gegevenskabels
Stap 10
Koppel de gegevenskabel en het netsnoer los van de achterkant van de vaste schijf.
De voedings- en SATA-gegevenskabels van de schijf loskoppelen
Stap 11
Als u een nieuwe, tweede schijf toevoegt, sla deze stap dan over en ga verder met Een schijf installeren.
Verwijder de vier schroeven (twee aan elke kant) waarmee de schijf is bevestigd in de houder.
De twee voorste schroeven verwijderen waarmee de schijf in de houder is bevestigd
De twee achterste schroeven verwijderen waarmee de schijf in de houder is bevestigd
Verwijder de bovenste vier schroeven voor een tweede schijf.
De twee bovenste schroeven aan de voorkant verwijderen waarmee de tweede schijf in de houder wordt bevestigd
Stap 12
Schuif de schijf uit de houder.
De schijf uit de houder tillen
Een schijf installeren
Gebruik de stappen in dit gedeelte om de bestaande primaire of secundaire vaste schijf te vervangen of om een nieuwe, tweede vaste schijf toe te voegen.
Stap 1
Bij installeren van een vaste PATA-schijf stelt u de nieuwe schijf in op CS ("cable select") als de jumper nog niet op de CS-positie staat.
Een PATA-station ingesteld op CS
Stap 2
Schuif de vervangende schijf in de houder van de vaste schijf met het label omhoog en de aansluitingen aan de rechterkant (de bovenkant van de houder).
De schijf in de houder schuiven
Stap 3
Schuif de schijf in de houder totdat de vier schroefgaten in de zijkant van de schijf overeenkomen met de gaten in de houder.
Schroefgat van de schijf in lijn met het gat in de houder
Stap 4
Plaats de vier schroeven waarmee de schijf in de houder is bevestigd, draai ze vast...
De schroeven in de houder van de schijf vastdraaien
... en gebruik de vier bovenste schroefgaten voor de tweede schijf.
De schroefgaten in de houder voor de tweede schijf
Stap 5
Zoek de vier lipjes aan de onderkant van de houder ...
De lipjes aan de onderkant van de houder
... en zoek de vier sleuven in de pc die overeenkomen met de lipjes aan de onderkant van de houder van de vaste schijf.
De vier sleuven in de pc die overeenkomen met de lipjes van de houder
Stap 6
Houd de houder boven de pc en sluit de voedings- en gegevenskabels van de schijf aan:
Sluit de gegevenskabel en het netsnoer aan op de achterkant van het station door de aansluitingen in de aansluitingen te steken.
Als u een schijf hebt toegevoegd, sluit de gegevenskabel dan op het moederbord aan.
De voedings- en SATA-gegevenskabels aansluiten op de schijf.
Stap 7
Plaats de houder in de pc en steek de vier lipjes aan de onderkant van de houder in de sleuven in de pc.
De schijfhouder in de pc laten zaken
Stap 8
Schuif de houder naar de onderkant van de pc totdat hij vastklikt.
De houder in de richting van de onderkant van de pc schuiven totdat hij vast klikt
Stap 9
Plaats en de draai de twee schroeven vast waarmee de houder aan de pc is bevestigd.
De schroeven van de schijfhouder plaatsen
Stap 10
Zet de pc rechtop.
De pc rechtop zetten
Stap 11
Plaats het voorpaneel terug.
Voor meer informatie raadpleegt u het HP ondersteuningsdocument Het voorpaneel verwijderen.
De rechterkant van het voorpaneel naar de pc toe draaien.
Stap 12
Plaats het rechterzijpaneel terug.
  let op:
MBR- of NTFS-partities zijn beperkt tot 2 TB (zonder gebruik van dynamische schijven en volumesets). Als u een vaste schijf van 2 TB of groter installeert, adviseert HP om de schijf te formatteren met GPT-partities.
Voor meer informatie raadpleegt u het HP ondersteuningsdocument De pc-behuizing openen.
Het zijpaneel naar de voorkant van de pc toe schuiven