• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP en Compaq desktop-pc's - Fout in Vista: Er is geen audio-uitvoerapparaat geïnstalleerd

Dit document is van toepassing op HP en Compaq desktopcomputers met Windows Vista.
Er is geen geluid in Windows Vista en als u met de muis over het geluidspictogram in het systeemvak (naast de tijd) beweegt, wordt het volgende bericht weergegeven:
Er is geen audio-uitvoerapparaat geïnstalleerd
Afbeelding : Bericht van de taakbalk
Bericht van de taakbalk
Het bericht Er zijn geen audio-apparaten geïnstalleerd wordt ook weergegeven in de geluidseigenschappen van Windows en in de volumemixer.
Afbeelding : Bericht van de volumemixer
Bericht in volumemixer
Herstel de audiodrivers voor de oorspronkelijke geluidshardware om het probleem op te lossen. Hiermee worden de audio-instellingen hersteld en wordt de geluidsconfiguratie opnieuw geïnitialiseerd. Voer de volgende stappen uit totdat het geluid is hersteld:
  1. Klik op Start.
  2. Typ in het vak Zoeken starten het woord recovery. Klik op Recovery Manager.
    Afbeelding : Recovery Manager openen
    Recovery Manager openen
  3. Klik in het venster van Gebruikersaccountbeheer op Doorgaan.
  4. Klik in het venster van Recovery Manager dat wordt weergegeven op Volgende.
  5. Klik in het venster Softwareprogramma's die met de computer werden meegeleverd opnieuw installeren op Nee, ik wil graag andere opties bekijken. Klik op Volgende.
    Afbeelding : Venster 'Software opnieuw installeren'
    Venster 'Software opnieuw installeren'
  6. Klik in het venster Hardwarestuurprogramma's opnieuw installeren op Ja. Klik op Volgende.
    Afbeelding : Venster 'Hardwarestuurprogramma's opnieuw installeren'
    Venster 'Hardwarestuurprogramma's opnieuw installeren'
  7. Klik in het venster Welkom bij het installatieprogramma voor hardwarestuurprogramma's op Volgende.
  8. Selecteer in de lijst met drivers de naam van de geluidsadapter die op het systeem is geïnstalleerd. Klik op Volgende.
    Afbeelding : Venster 'Selecteer een driver om opnieuw te installeren'
    Venster 'Selecteer een driver om opnieuw te installeren'
    Het venster voor de voortgang van de installatie wordt weergegeven.
  9. Wanneer de installatie is voltooid, wordt het venster Het opnieuw installeren is voltooid weergegeven. Klik op Voltooien om de computer opnieuw op te starten.
  10. Controleer of u geluiden kunt afspelen nadat de computer opnieuw is opgestart.
  11. Als er geen geluid is en de fout nog steeds wordt weergegeven, werkt u de audiodriver bij.
    Ga naar de pagina HP Software downloaden, voer het specifieke modelnummer voor uw computer in en volg de instructies op de pagina om een audio-update voor uw computer te vinden.
  12. Als er een update van HP beschikbaar is, download en installeer deze dan. Test of u geluid hoort nadat u de software hebt geïnstalleerd.
    Als er geen bijgewerkte audiodriver op de HP website beschikbaar is, of als de fout nog steeds wordt weergegeven na het downloaden en installeren van een update van HP, gaat u verder met de volgende stap.
  13. Werk de geluidsdriver bij met behulp van Apparaatbeheer. Doe dit als volgt:
    1. Maak verbinding met internet.
    2. Klik op Start , typ apparaatbeheer in het zak Zoeken starten en klik op Apparaatbeheer in de lijst Programma's.
      Het venster Apparaatbeheer wordt geopend.
    3. Dubbelklik op Besturing voor geluid, video en spelletjes.
      Afbeelding : Geluidsapparaat in Apparaatbeheer
      Geluidsapparaat in Apparaatbeheer
    4. Klik met de rechtermuisknop op de naam van het audioapparaat dat wordt vermeld onder Besturing voor geluid, video en spelletjes.
    5. Selecteer Driversoftware bijwerken.
      Afbeelding : Het venster 'Stuurprogrammasoftware bijwerken'
      Selectie van 'Stuurprogrammasoftware bijwerken'
    6. Klik op Automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's zoeken.
      Afbeelding : Het venster 'Hoe wilt u zoeken naar stuurprogrammasoftware?'
      Het venster 'Hoe wilt u zoeken naar stuurprogrammasoftware?'
    7. Windows zoekt en installeert de gevonden bijgewerkte drivers. In het venster wordt weergegeven of de computer al de meest recente driver heeft of dat Windows de audiodriver heeft kunnen bijwerken.
      Afbeelding : Venster 'Windows heeft uw stuurprogrammasoftware bijgewerkt
      Venster 'Windows heeft uw stuurprogrammasoftware bijgewerkt
    8. Start de computer opnieuw op als hiervoor een prompt verschijnt.
  14. Als u geen driver van HP kunt vinden, downloadt en installeert u een bijgewerkte geluidsdriver van de leverancier van de audiotechnologie.
    Uw computer maakt waarschijnlijk gebruik van Realtek of Creative Audigy software. Als dit het geval is, kunt u audiodrivers van één van de volgende sites downloaden en installeren:
  15. Als er geen geluid is en de fout nog steeds wordt weergegeven, kunt u met Microsoft Systeemherstel het systeem terugzetten naar een tijdstip waarop het nog wel werkte.
  16. Als er geen geluid is en de fout nog steeds wordt weergegeven, gaat u naar HP Systeemherstel om het systeem te herstellen in de oorspronkelijke configuratie.
  17. Als de fout nog steeds wordt weergegeven, laat de computer dan nakijken. Als uw computer een PCI-geluidskaart heeft, moet de kaart mogelijk verwijderd en opnieuw geplaatst, of vervangen worden.