HP en Compaq desktop-pc's - muvee Reveal Basic gebruiken om films te maken

Gebruik muvee Reveal Basic om dvd's en video-cd's (vcd's) te maken van homevideo's en filmbestanden op uw computer. De films die u maakt kunnen via internet worden gedeeld. In dit document wordt uitgelegd hoe u deze schijven maakt in muvee Reveal Basic en hoe u uw films via internet kunt delen.
Wat u moet weten over muvee Reveal Basic:
  • Alle handelingen die nodig zijn om uw film samen te stellen worden gedaan vanuit het hoofdscherm. U hoeft niet tussen verschillende schermen over te schakelen bij het maken, het bekijken van een voorbeeld en het wijzigen van uw film.
  • Miniatuurweergaven van alle foto's, video's en muziek die op dit moment in de film zijn opgenomen zijn zichtbaar op het hoofdscherm.
  • Foto's kunnen worden verbeterd door 'magic spots' (focuspunten voor in- en uitzoomen) toe te voegen, de foto te roteren of met behulp van andere aanpassingen.
  • Video's kunnen in clips worden verdeeld die op verschillende plaatsen aan uw film kunnen worden toegevoegd.
  • Elke muveestijl heeft unieke functies voor special effects in uw film. U kunt op elk gewenst moment een voorbeeld van uw film bekijken om te zien hoe de stijlen en de bijbehorende special effects het uiterlijk van uw film wijzigen.
  • Verbeter uw film met behulp van de functie Personalize (aan persoonlijke voorkeur aanpassen). Met deze functie kunt u de lengte van de film instellen op basis van de lengte van de muziek, het aantal keren dat elke foto wordt bekeken, de lengte van de video's en combinaties hiervan. Met deze functie kunt u het pannen van de foto's in de film instellen en de videobeweging vertragen of versnellen. Met deze functie kunt u ook een voice-over voor uw film opnemen.
  • U kunt tijdens dit proces op elk moment een voorbeeld van uw film bekijken om het effect te zien dat de wijzigingen hebben op de film. U kunt wijzigingen blijven maken en voorbeelden van de film blijven bekijken totdat u tevreden bent met de resultaten.
  • Wanneer u klaar bent om een schijf te branden, zijn er extra opties beschikbaar voor het aanpassen van het dvd-thema. U kunt een titel toevoegen waarbij u het lettertype, de lettergrootte en de kleur voor de titel kunt kiezen, u kunt een achtergrondafbeelding kiezen uit uw fotobestanden, u kunt een muvee-framestijl kiezen en het lettertype, de lettergrootte en de kleur voor het dvd-label
opmerking:
De functies die beschikbaar zijn voor deze versie van de software worden vermeld op het welkomstscherm van muvee Reveal Basic. De volledige versie van muvee Reveal bevat extra functies.
Afbeelding : Welkomstscherm van muvee Reveal Basic
Afbeelding van het welkomstscherm van muvee Reveal Basic

muvee Reveal Basic openen

Klik op Start , Alle programma's, muvee Reveal Basic en vervolgens op Homevideo's maken om muvee Reveal Basic te openen.
De startpagina van muvee Reveal Basic wordt weergegeven.
Afbeelding : Startpagina van muvee Reveal Basic
Afbeelding van de startpagina van muvee Reveal Basic
  • Klik op het menu Bestand en vervolgens op Nieuw project om te beginnen met het maken van een nieuwe film.
  • Klik op het menu Bestand en vervolgens op Open project om een bestaande film te bekijken of te bewerken.

Video's en foto's toevoegen

Nadat een filmproject is geopend, kunt u geluiden en video opnemen en uw multimediabestanden toevoegen aan het project om uw film samen te stellen.
opmerking:
Als u op een van de bovenstaande koppelingen klikt, verlaat u de website van Hewlett-Packard. HP heeft geen invloed op informatie buiten de website van HP en draagt hiervoor geen verantwoordelijkheid.

Foto's en video's toevoegen van bestanden op de computer

Foto's en video's kunnen worden toegevoegd van bestanden op de vaste schijf of van andere apparaten die op de computer zijn aangesloten, zoals een USB-stick of een geheugenkaart. Volg deze stappen om bestaande foto- en videobestanden aan het filmproject toe te voegen:
Afbeelding : Voeg bestanden toe van de computer
Afbeelding van het hoofdscherm van muvee Reveal Basic met het tabblad Toevoegen gemarkeerd
  1. Klik op de knop voor de vervolgkeuzelijst Toevoegen. Klik vervolgens op Van mijn computer.
    Het venster Foto's en video toevoegen wordt geopend.
    Afbeelding : Foto's en video's toevoegen
    Afbeelding van het venster Foto's en video toevoegen
  2. In het venster Zoeken in: selecteert u waar u wilt bladeren naar de foto- en videobestanden die u wilt toevoegen. U kunt ook op de pictogrammen aan de linkerkant van het venster klikken.
    Voeg .jpg-, .gif-, .bmp-, .png- of .tiff-bestanden toe. U kunt meerdere bestanden selecteren door Ctrl ingedrukt te houden terwijl u de bestanden aanklikt.
  3. Klik op Openen om maximaal 30 fotobestanden en 3 videobestanden aan het filmproject toe te voegen.
  4. U kunt de volgorde van de foto- en videobestanden aanpassen door de bestanden te selecteren en ze in de juiste volgorde te slepen. De vervolgkeuzelijst Organiseren biedt extra keuzes voor het organiseren van de bestanden.
  5. Klik op de vervolgkeuzelijst voor de foto om een geïmporteerde foto te wijzigen of te verbeteren.
    Afbeelding : Een foto wijzigen of verbeteren
    Afbeelding van het menu voor het verbeteren van foto's
    De volgende opties zijn beschikbaar voor het verbeteren of wijzigen van foto's:
    • Draai de foto.
    • U kunt eventueel een vinkje plaatsen in de vakjes naast Kleuren automatisch verbeteren, Rode ogen automatisch corrigeren en Storing automatisch verwijderen.
    • Selecteer magicSpot om een gedeelte van de foto te selecteren voor een zoomeffect.
      Afbeelding : Een magicSpot toevoegen
      Afbeelding van het scherm 'magicSpot'
      Klik op OK om uw selectie op te slaan.
    • Selecteer de tijdsduur voor de foto.
    • Verwijder de foto.
    opmerking:
    Ondertiteling is niet beschikbaar in muvee Reveal Basic.
  6. Als u bepaalde videofragmenten wilt markeren om aan de film toe te voegen of uit de film te verwijderen, selecteert u een videobestand en klikt u op de pijl omlaag om de vervolgkeuzelijst te bekijken. Selecteer magicMoments uit de vervolgkeuzelijst.
    Afbeelding : magicMoments selecteren
    Afbeelding van de selectie van magicMoments
    Het venster magicMoments wordt geopend. Raadpleeg voor meer informatie over magicMoments magicMoments gebruiken.

Foto's en video's van een digitale camera of telefoon toevoegen

Volg deze stappen om foto's te downloaden of video op te nemen van een digitale videocamera of cameratelefoon en toe te voegen aan uw filmproject:
opmerking:
Alleen digitale camera-toestellen, zoals USB-camera's, IEEE-Firewire videorecorders, webcams, cameratelefoons of vergelijkbare apparaten kunnen worden gebruikt. Analoge toestellen, zoals tv-tunerkaarten en videorecorders en kaarten voor het opnemen van analoge video, worden niet ondersteund. Als u een van deze kaarten wilt gebruiken, gebruik dan de software die is verbonden met het apparaat en zet de video om in een compatibel videobestand: ASF, AVI (DV, MPJEG), DivX, MPEG 4, WMV, 3GP of QuickTime MOV. Sommige particuliere digitale video-apparaten worden mogelijk niet ondersteund.
  1. Sluit uw video-opnameapparaat aan op de computer.
  2. Schakel het apparaat in en kies de modus VCR of Play.
  3. Klik op de knop voor de vervolgkeuzelijst Toevoegen. Klik vervolgens op Van mijn camera/apparaat.
  4. Het venster Importeren van camera wordt geopend.
    Afbeelding : Importeren van camera
    Afbeelding van het venster Importeren van camera
  5. Volg deze stappen om de bestanden aan het project toe te voegen:
    opmerking:
    Het kan gebeuren dat sommige video-opnameapparaten niet worden herkend door muvee Reveal Basic. Indien dit het geval is, verschijnt het apparaat niet in de vervolgkeuzelijst. Als dit gebeurt, probeer de computer dan opnieuw op te starten om de camera te resetten. Nadat de computer opnieuw is opgestart, moet u ervoor zorgen dat andere software die de camera kan gebruiken niet wordt geopend voordat muvee Reveal Basic wordt geopend, inclusief Windows Media Center en Windows Movie Maker. Als het probleem aanhoudt, is de camera mogelijk niet compatibel en moet u andere software gebruiken om uw films als bestanden voor het importeren in muvee Reveal Basic op te slaan.
    1. Selecteer het opname-apparaat in de vervolgkeuzelijst Importeren van.
    2. Klik op Bladeren... om naar de map op de vaste schijf te gaan waarin u de bestanden wilt opslaan.
    3. U kunt een vinkje plaatsen in het vakje naast Importeer alleen nieuwe foto's en video's om alleen de nieuwste bestanden te importeren.
    4. Klik op OK om de bestanden op de vaste schijf op te slaan en deze aan het project toe te voegen.
  6. U kunt de volgorde van de videobestanden bepalen door de videobestanden te selecteren en ze in de juiste volgorde te slepen. De vervolgkeuzelijst Organiseren biedt extra keuzes voor het organiseren van de bestanden.
  7. Als u bepaalde fragmenten wilt markeren om aan de film toe te voegen of uit de film te verwijderen, selecteert u een videobestand en klikt u op de pijl omlaag om de vervolgkeuzelijst te bekijken. Selecteer magicMoments uit de vervolgkeuzelijst.
    Afbeelding : magicMoments selecteren
    Afbeelding van de selectie van magicMoments
    Het venster magicMoments wordt geopend. Raadpleeg voor meer informatie over magicMoments magicMoments gebruiken.

Video's toevoegen van een HDV/DV-camcorder of webcam

Neem direct video op van een HDV/DV camcorder of webcam via FireWire/i.Link (IEEE 1394), USB 2.0 en USB 1.1. Volg deze stappen om video op te nemen van een HDV/DV camcorder naar uw filmproject:
  1. Sluit uw dvd-camcorder of webcam aan op de computer.
  2. Klik op de knop voor de vervolgkeuzelijst Toevoegen. Klik vervolgens op Van mijn HDV/DV-camcorder.
    Het venster Importeren van camcorder wordt geopend.
    Afbeelding : Importeren van camcorder
    Afbeelding van het venster Importeren van camcorder
    opmerking:
    Het kan gebeuren dat sommige video-opnameapparaten niet worden herkend door muvee Reveal Basic. Het volgende bericht verschijnt indien dit het geval is:
    Geen camera gedetecteerd. Zorg ervoor dat de camera aan staat en aangesloten is op de pc. De camera moet in de modus Play staan.
    Als dit gebeurt, probeer de computer dan opnieuw op te starten om de camera te resetten. Nadat de computer opnieuw is opgestart, moet u ervoor zorgen dat andere software die de camera kan gebruiken niet wordt geopend voordat muvee Reveal Basic wordt geopend, inclusief Windows Media Center en Windows Movie Maker. Als het probleem aanhoudt, is de camera mogelijk niet compatibel en moet u andere software gebruiken om uw films als bestanden voor het importeren in muvee Reveal Basic op te slaan.
  3. Als meer dan één camcorder is aangesloten, kiest u de camcorder die u wilt gebruiken in de vervolgkeuzelijst Selecteer camcorder.
  4. Selecteer het geluidsapparaat dat moet worden gebruikt in de vervolgkeuzelijst Selecteer geluidsapparaat. U kunt de audio van de camcorder gebruiken, een microfoon die op de computer is aangesloten of een cd.
  5. Klik op de knop Afspelen op het scherm om de video te bekijken. U kunt video ook direct opnemen zonder op afspelen te drukken als de camera op dat moment wordt gebruikt. Wat in het voorbeeldvenster wordt weergegeven, wordt opgenomen.
  6. Klik op Nu importeren zodra het gedeelte dat u wilt gebruiken voor het filmproject in beeld komt.
  7. Klik op Importeren stoppen om de opname te stoppen.
  8. Als u nog meer videofragmenten wilt opnemen, dan herhaalt u stap 6 en 7.
  9. Klik op de knop Bladeren om een map te kiezen waar u het videobestand wilt opslaan.
  10. Klik op Bestandsnaam om een naam te kiezen voor het videobestand.
  11. Klik op Gereed om videobestanden toe te voegen aan het filmproject.
  12. U kunt de volgorde van de videobestanden bepalen door de videobestanden te selecteren en ze in de juiste volgorde te slepen. De vervolgkeuzelijst Organiseren biedt extra keuzes voor het organiseren van de bestanden.
  13. Als u bepaalde fragmenten wilt markeren om aan de film toe te voegen of uit de film te verwijderen, selecteert u een videobestand en klikt u op de pijl omlaag om de vervolgkeuzelijst te bekijken. Selecteer magicMoments uit de vervolgkeuzelijst.
    Afbeelding : magicMoments selecteren
    Afbeelding van de selectie van magicMoments
    Het venster magicMoments wordt geopend. Raadpleeg voor meer informatie over magicMoments magicMoments gebruiken.

Foto's en video's toevoegen van shwup

Meld u aan op shwup (een muvee-internetsite) om foto's en video's te selecteren die u aan uw film wilt toevoegen.
opmerking:
Als u op een van de bovenstaande koppelingen klikt, verlaat u de website van Hewlett-Packard. HP heeft geen invloed op informatie buiten de website van HP en draagt hiervoor geen verantwoordelijkheid.
  1. Maak een account aan op shwup om uw bestanden te importeren en op te slaan.
    Afbeelding : Aanmelden bij shwup
    Afbeelding van het log-invenster van shwup
  2. Vink elk bestand aan dat u wilt opslaan. Selecteer vervolgens de optie Opslaan als: locatie en klik op Importeren om de bestanden op te slaan.
    Afbeelding : Importeren van shwup
    Afbeelding van het venster voor het importeren van shwup

Muziek toevoegen

Met muvee Reveal Basic kunt u één muziekbestand aan uw filmproject toevoegen.
  1. Klik in het beginvenster op de knop Toevoegen in het paneel Muziek.
    Afbeelding : Muziek toevoegen
    Afbeelding van het hoofdscherm met het paneel Muziek gemarkeerd
    Het venster Muziek toevoegen wordt geopend.
    Afbeelding : Muziek toevoegen
    Afbeelding van het venster Muziek toevoegen
  2. Selecteer een muziekbestand van de vaste schijf.
    Voeg een .mp3-, .wav-, .wma- of .aac-audiobestand toe.
  3. Klik op Openen om het videobestand toe te voegen aan het filmproject.

Een stijl selecteren voor uw film

Het programma muvee Reveal Basic bevat een set stijlsjablonen voor het instellen van het uiterlijk van uw film. Afhankelijk van de stijl die wordt geselecteerd, kunt u de achtergrond kiezen, de snelheid instellen, effecten voor de overgang tussen scènes selecteren en lettertypes voor ondertiteling kiezen. De stijlkeuze heeft tevens invloed op de manier waarop muvee Reveal Basic de video-, foto- en muziekbestanden met elkaar combineert in het filmproject voor de uiteindelijke film.
Blader door de stijlopties om een stijl te selecteren. In het voorbeeldvenster wordt een voorbeeld van de gekozen stijl weergegeven.
Afbeelding : Een stijl selecteren
Afbeelding van het hoofdscherm van muvee met het Paneel Stijl gemarkeerd
Volg deze stappen om deze stijlen aan te passen:
  1. Selecteer de stijl uit de lijst.
  2. Klik op Stijlinstellingen.
    Het venster Stijlinstellingen verschijnt.
    Afbeelding : Stijlinstellingen
    Afbeelding van het venster Stijlinstellingen
  3. Verschuif de knop voor Tempo en voor Reactie op muziek om de stijl aan uw persoonlijke voorkeur aan te passen.
  4. Overgangskleuren kunnen worden aangepast om samen te werken met de muziek of worden uitgeschakeld. Klik op het vakje voor Selecteer overgangskleuren.... Het venster Selecteer een kleur verschijnt.
    Afbeelding : Selecteer een kleur
    Afbeelding van het venster voor het selecteren van een kleur
  5. Verschuif de cirkel op het venster of de pijl op de gekleurde balk om de gewenste kleur te vinden.
  6. Klik op OK wanneer u de kleur hebt geselecteerd.
  7. Klik op OK wanneer u klaar bent met de stijlselecties.

Een voorbeeld van de film bekijken

U kunt op elk willekeurig moment een voorbeeld van een film bekijken, nadat u minstens één video- of fotobestand aan het filmproject hebt toegevoegd. De film wordt door muvee Reveal Basic als volgt opgebouwd: de video-, foto- en muziekbestanden worden met de filmstijl samengevoegd tot één geheel. Het resultaat oogt professioneel. Nadat de bestanden zijn toegevoegd kunt een voorbeeld bekijken van het uiterlijk en geluid van de film. U kunt wijzigingen maken en een voorbeeld van de film bekijken totdat u tevreden bent met de resultaten.
  1. Klik op de knop Start afspelen.
    De film wordt afgespeeld.
  2. Gebruik de knop Stop en de schuifbalk om door de filmframes te navigeren.
  3. Als u iets wilt wijzigen in uw film, kunt u eenvoudig foto's, video's of muziek toevoegen of verwijderen, of de stijlinstellingen wijzigen. Ga terug naar stap 1 om de film af te spelen.
  4. Als u tevreden bent met de combinatie van foto's, video's en muziek in uw film, kunt u de film nog verder verbeteren door op de knop Aan persoonlijke voorkeur aanpassen te klikken, of u kunt uw film opslaan of delen door op de knop muvee Delen te klikken.

De film aan uw persoonlijke voorkeur aanpassen

Gebruik de functie 'Aan persoonlijke voorkeur aanpassen' om de audio- en videoproductie-instellingen aan te passen voordat u de film opslaat, om uw film verder te verbeteren.
Klik op de knop Aanpassen om het venster Aanpassen te openen.
Afbeelding : Knop Personalize op het hoofdscherm
Afbeelding van het hoofdscherm met de knop Personalize gemarkeerd
Het venster Personalize verschijnt.
opmerking:
De functies voor de titel en aftiteling zijn niet beschikbaar in muvee Reveal Basic; deze zijn beschikbaar in muvee Reveal Full.
Gebruik de volgende opties om de instellingen van het filmproject aan uw persoonlijke voorkeur aan te passen:
Afbeelding : Scherm Personalize
Afbeelding van het scherm Personalize

Duur

Op het tabblad Duur kunt u de tijdsduur van de film instellen gebaseerd op de duur van de audiotracks, de duur van de video's en foto's of een ingestelde tijdsduur.
Afbeelding : Personalize - Duur
Afbeelding van het venster Personalize met het tabblad Duur gemarkeerd
  1. Selecteer een van de volgende opties om de tijdsduur in te stellen:
    • Aanpassen aan de muziek: De film duurt even lang als de muziek. Video's en foto's kunnen worden herhaald of verwijderd.
    • Gebruik alle foto's en video: muvee Reveal Basic stelt de tijdsduur in op basis van de lengte van de video's, het aantal foto's in de film en de weergavetijd die is geselecteerd voor elke foto. Muziek kan worden herhaald of ingekort.
    • Aanpassen aan handmatig ingestelde tijdsduur: De duur kan worden ingesteld in minuten en seconden.
  2. Kies in Tijdsduur foto de minimale weergavetijd in seconden voor elke foto of kies Automatisch om muvee Reveal Basic de tijdsduur te laten instellen.
  3. Met de opties Aanpassen aan de muziek en Aanpassen aan handmatig ingestelde tijdsduur zijn extra opties beschikbaar voor video's. Klik op automatische selecties vanaf hier. Het venster Automatische selectie verschijnt.
    Afbeelding : Automatische selectie
    Afbeelding van het venster Automatische selectie
    Kies Selecteer video met behulp van de volgende criteria om muvee Reveal Basic video's te laten kiezen op basis van bepaalde criteria. Gebruik de schuifknoppen om aanpassingen te maken.
    • Gezichten: muvee Reveal Basic kiest videoclips op basis van het feit of ze menselijke gezichten bevatten of niet.
    • Videobeweging: muvee Reveal Basic kiest videoclips op basis van het feit of het beeld statisch is of veel panning en zoomen bevat.
    • Helderheid: muvee Reveal Basic kiest videoclips op basis van de hoeveelheid licht.
    • Klik op OK om de criteria voor het selecteren van video's op te slaan.
  4. Klik op OK wanneer u klaar bent met het instellen van de tijdsduur.

Instellingen

Met het tabblad Instellingen kunt u kiezen hoe muvee Reveal Basic de video en foto's in het filmproject selecteert en organiseert.
Afbeelding : Personalize - Instellingen
Afbeelding van het venster 'Instellingen aan persoonlijke voorkeur aanpassen'
Volg deze stappen om de video- en foto-instellingen aan uw persoonlijke instellingen aan te passen:
  1. Selecteer een van de volgende instellingen voor Bewegingseffecten:
    • Selecteer Ja om zoom of panning op de foto's toe te passen.
    • Selecteer Nee om foto's statisch te houden zonder zoom- of paneffecten.
  2. Voor Video-slowmotion toestaan:
    • Selecteer Ja om de video te vertragen of te versnellen.
    • Selecteer Nee om de video op de oorspronkelijke snelheid weer te geven.
  3. Voor Cross-fade muziek:
    • Selecteer Ja om de muziek tussen tracks te vervagen.
    • Selecteer Nee om de ene muziektrack te beëindigen voordat een andere begint.
  4. Klik op OK wanneer u klaar bent met het aanpassen van de video- en foto-instellingen.

Voice-over

Met het tabblad voice-over kunt u een verhaal voor de film opnemen en de audiomix in het filmproject aanpassen.
Afbeelding : Personalize - Voice-over
Afbeelding van het venster 'Voice-over aan persoonlijke voorkeur aanpassen'
Volg deze stappen om in te stellen hoe muvee Reveal Basic een voice-over opneemt en de muziektracks in het filmproject gebruikt.
  1. Doe het volgende om een voice-over aan de film toe te voegen:
    1. Sluit een microfoon aan op de computer en test deze met behulp van de volumemeter in het venster voice-over. De indicator beweegt naar rechts of links terwijl u praat.
    2. Verplaatst de schuifbalk naar de locatie in het project waar u de voice-over wilt opnemen.
      Afbeelding : Een voice-over opnemen
      Afbeelding van het venster Voice-over
    3. Klik op de knop Afspelen starten om te beginnen met het opnemen van de voice-over.
    4. Klik op de knop Stop met opnemen van voice-over om te stoppen met het opnemen van de voice-over.
    5. Klik op de knoppen Ongedaan maken en Opnieuw om de voice-over te verwijderen en te vervangen in elk willekeurig deel van het filmproject.
  2. Verschuif de schuifknoppen naar rechts of links om de niveaus voor de audiomix voor de muziektracks, videosoundtrack, geluidseffecten en voice-over in te stellen.
    Afbeelding : Audiomix
    Afbeelding van het scherm Personalize met audiomix gemarkeerd
  3. Klik op OK wanneer u klaar bent met het aanpassen van de audio.

Uw film opslaan

Als u tevreden bent met het resultaat van uw filmproject, kunt u de film opslaan. U kunt het project opslaan als een videobestand, als een bestand op uw vaste schijf, of u kunt het in een persoonlijk online album opslaan op de shwup-website.
opmerking:
Het is niet mogelijk om het op te slaan in high-definition, op een mobiel apparaat of op een Sony Playstation Portable met muvee Reveal Basic. Deze functies zijn beschikbaar in muvee Reveal Full.
Afbeelding : Een film opslaan
Afbeelding van het hoofdscherm van muvee met de knoppen voor het delen van muvee gemarkeerd
  1. Klik op de knop Muvee delen. Of selecteer Uw muvee opslaan en delen... in de vervolgkeuzelijst Bestand.
    Het venster muveeShare wordt geopend.
    Afbeelding : Venster muveeShare
    Afbeelding van het scherm muveeShare
  2. Selecteer een van de tabbladen op basis van de manier waarop u het bestand wilt gebruiken:

Opslaan op computer

Klik op het tabblad Computer om het filmproject op de vaste schijf op te slaan als een videobestand.
Afbeelding : muveeShare, opslaan op computer
Afbeelding van het venster 'Opslaan op computer' in muveeShare
  1. Verwijder het vinkje naast filmprojecten die u niet wilt opslaan.
    Afbeelding : Vakjes voor het opslaan van de film
    Afbeelding van de vakjes voor het opslaan van de film
  2. Bewerk de filmprojecten voordat u ze opslaat:
    • Klik op de knop Naam wijzigen om de naam van een geselecteerd filmbestand te wijzigen.
    • Sleep de naam van de film (of het pictogram) naar boven of naar beneden om de volgorde van de filmbestanden in de lijst te wijzigen.
    • Klik in het paneel Muvee om te delen op het vakje naast Opslaan om een vinkje toe te voegen aan de filmbestanden die u wilt opslaan of om een vinkje te verwijderen bij filmbestanden die u niet wilt opslaan.
  3. Selecteer het bestandsformaat (WMV, MOV, of MPEG-1).
    opmerking:
    Sommige formaten worden mogelijk niet ondersteund in alle versies van muvee Reveal Basic.
  4. Selecteer de locatie op de computer waar u het bestand wilt opslaan.
  5. Klik op de knop Opslaan.

Uw film op een schijf opslaan

Brand uw filmbestanden op een dvd of op een cd als een video-cd-schijf (VCD). Volg deze stappen om de filmprojecten op een schijf op te slaan:
opmerking:
muvee Reveal Basic biedt geen ondersteuning voor het maken van hd dvd- of Blu-ray-schijven.
  1. Klik op het tabblad DVD. Het venster 'Dvd branden' wordt weergegeven.
    Afbeelding : Venster 'Dvd branden'
    Afbeelding van het venster 'Dvd branden'
  2. Verwijder het vinkje naast filmbestanden die u niet wilt opslaan.
  3. Bewerk de filmbestanden voordat u ze opslaat:
    • Bekijk de filmbestanden die op schijf moeten worden gebrand door te schakelen tussen de knoppen Brand alleen huidige muvee en Brand meerdere muvees.
    • Klik op de knop Naam wijzigen om de naam van een geselecteerd filmbestand te wijzigen.
    • Klik op de knop Verwijderen om de bestanden uit de lijst te verwijderen.
    • Sleep de films en zet ze neer om de volgorde van de filmbestanden in de lijst te wijzigen.
  4. Voer een titel in voor uw schijf onder Titel.
  5. Selecteer het type schijf dat u wilt maken: dvd, vcd of svcd.
    De schijfcapaciteit, de gebruikte schijfcapaciteit en de beschikbare vrije schijfruimte worden weergegeven in het venster.
  6. Selecteer het cd- of dvd-brandstation.
  7. Het gebied voor het aantal exemplaren geeft het aantal exemplaren weer dat moet worden gebrand. Klik op het aantal exemplaren en selecteer het aantal exemplaren dat moet worden gebrand om het aantal exemplaren te wijzigen.
  8. Selecteer Thema in de vervolgkeuzelijst.
    U kunt voorbeelden van de verschillende thema's in het venster bekijken.
  9. Het gebied 'Tv-systeem' geeft het huidige tv-formaat weer (NTSC of PAL). Klik op de naam van het huidige formaat en selecteer het juiste formaat in het venster dat wordt geopend om het formaat te wijzigen.
  10. Selecteer het selectievakje naast Sla originele foto's en video's op de schijf op om kopieën te maken van alle foto- en videobestanden die zijn gebruikt voor het maken van het filmproject.
  11. Klik op de knop Aanpassen om uw filmthema verder te verbeteren.
    Het venster voor het aanpassen van het dvd-thema wordt geopend.
    Afbeelding : Dvd-thema aanpassen
    Afbeelding van het venster voor het aanpassen van het dvd-thema
    De volgende functies kunnen worden aangepast:
    • Het lettertype, formaat en de kleur voor de titel
    • De achtergrondafbeelding
    • De stijl voor de frames
    • Het lettertype, formaat en de kleur voor de tekst van het label
  12. Klik op Branden om de film op de schijf te branden.
  13. Klik op OK wanneer het branden is voltooid.
    Sluit het venster voor het branden van de dvd.

Uw film opslaan op de website van shwup

shwup is en internetsite waar u films vertrouwelijk kunt opslaan en delen: shwup
  1. Klik op het tabblad Web om de film op de shwup-website op te slaan. Het venster muveeShare wordt weergegeven.
    Afbeelding : muveeShare, opslaan op shwup
    Afbeelding van het venster 'Opslaan op shwup' in muveeShare
  2. Selecteer de bestanden die u wilt opslaan door een vinkje te plaatsen in de vakjes Opslaan. U kunt de naam van het bestand wijzigen voordat u het opslaat.
  3. Voer de e-mailadressen in van de personen met wie u de bestanden wilt delen.
  4. Schrijf een Persoonlijk bericht voor de e-mail.
  5. Selecteer een bestaand album om uw film in op te slaan of maak een nieuw album.
  6. Als u de originele foto's en video's wilt delen die werden gebruikt voor het maken van uw film, plaats u een vinkje in het vakje.
  7. Klik op Opslaan. De locatie van uw film en de opgeslagen bestanden verschijnt nadat ze zijn opgeslagen.
    Afbeelding : Locatie van de bestanden die zijn opgeslagen in shwup
    Afbeelding van opgeslagen bestanden in shwup

MagicMoments gebruiken

Met de functie magicMoments in muvee Reveal Basic kunt u specifieke scènes in een videoclip toevoegen aan of verwijderen uit de definitieve filmversie.
Voor de beste resultaten bij het produceren van de film:
  • Houd elk magicMoment korter dan 10 seconden.
  • Mag de totale duur van magicMoments niet meer bedragen dan de helft van de gehele duur van de film.
  • Kiest u in elk videofilmpje slechts een paar scènes.
Volg deze stappen om een videoclip te bewerken met magicMoments:
  1. Klik op een videobestand in het venster Foto's en video's en klik vervolgens op de pijl omlaag om de vervolgkeuzelijst te bekijken. Klik op magicMoments in de vervolgkeuzelijst.
    Afbeelding : Selecteer magicMoments
    Afbeelding van de vervolgkeuzelijst voor video's met magicMoments gemarkeerd
    Het venster magicMoments wordt geopend.
    Afbeelding : venster magicMoments
    Afbeelding van het venster magicMoments
    opmerking:
    U kunt alleen een ondertiteling invoeren in magicMoments in de volledige versie van muvee Reveal. Als u de volledige versie niet hebt, vraagt muvee Reveal Basic u een upgrade uit te voeren als u probeert een ondertiteling in te voeren.
  2. Klik op de knop Afspelen starten om de video te starten.
  3. Gebruik het bedieningspaneel van magicMoments om videoscènes te selecteren die moeten worden toegevoegd of verwijderd:
    • Klik op de knop Markeren en houd deze ingedrukt om scènes te selecteren die u aan de film wilt toevoegen.
      Als u bepaalde scènes niet geselecteerd wilt hebben kunt u dit ongedaan maken door Shift ingedrukt te houden en te klikken op de desbetreffende scènes.
    • Klik op de knop Uitsluiten en houd deze ingedrukt om scènes te selecteren die u uit de film wilt verwijderen.
      Houd shift ingedrukt en klik op scènes die gemarkeerd waren met de knop uitsluiten om dit ongedaan te maken.
    • Klik op de knop Markering verwijderen en houd deze ingedrukt om een seconde van een geselecteerde scène ongedaan te maken.
    • Extra knoppen voor bewerken: Ongedaan maken, Opnieuw, Clip uitsluiten en Bij dit frame splitsen.
    • Klik op de pijltoetsen en houd deze ingedrukt om voorwaarts en achterwaarts door de film te navigeren.
      Video-materiaal dat niet geselecteerd is, wordt bij het creëren van de film geanalyseerd en kan in de definitieve versie van de film worden opgenomen.
    Afbeelding : Video met gemarkeerde en uitgesloten segmenten van magicMoments
    Afbeelding van het venster magicMoments met gemarkeerde en uitgesloten segmenten
  4. Klik op het tabblad Voorbeeld en de knop Afspelen starten om de gehele video te bekijken met de secties die zijn gemarkeerd voor toevoegen en uitsluiten.
  5. Klik op OK als u klaar bent met het selecteren van scènes. Het venster wordt gesloten.