• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Color LaserJet CP1510 Series Printer - HP ToolboxFX

HP ToolboxFX is een programma dat u voor de volgende taken kunt gebruiken:
  • De productstatus controleren.
  • De instellingen van het product configureren.
  • Pop-upwaarschuwingsberichten configureren.
  • Informatie over probleemoplossingen bekijken.
  • Online documentatie bekijken.
U kunt HP ToolboxFX gebruiken als het product rechtstreeks is aangesloten op de computer of als de printer is aangesloten op het netwerk. HP ToolboxFX kan alleen worden gebruikt als de software op de aanbevolen wijze is geïnstalleerd.
  opmerking:
HP ToolboxFX wordt niet ondersteund door Windows Server 2003 of besturingssystemen van Macintosh. Het TCP/IP-protocol moet op uw computer zijn geïnstalleerd om gebruik te kunnen maken van HP ToolboxFX.
U hebt geen toegang tot internet nodig om HP ToolboxFX te openen en te gebruiken.
Status
De map Status bevat koppelingen naar de volgende hoofdpagina’s:
  • Apparaatstatus. Deze pagina bevat informatie over de status van het product, bijvoorbeeld een papierstoring of een lege lade. Klik na het oplossen van een probleem met het product op Status vernieuwen om de status van het product bij te werken.
  • Status van toebehoren. Hier kunt u gedetailleerde informatie bekijken, zoals het geschatte percentage resterende toner in de printcartridge en het aantal pagina's dat is afgedrukt met de huidige printcartridge. De pagina bevat ook koppelingen voor het bestellen van benodigdheden en informatie over het recyclen van afval.
  • Apparaatconfiguratie. Deze pagina bevat een gedetailleerde beschrijving van de huidige configuratie van het product, inclusief de hoeveelheid geïnstalleerd geheugen en of er optionele laden zijn geïnstalleerd.
  • Netwerkoverzicht. Hier kunt u een gedetailleerde beschrijving bekijken van de huidige netwerkconfiguratie, inclusief het IP-adres en de netwerkstatus.
  • Infopagina afdrukken. De configuratiepagina, en andere informatiepagina's, zoals de pagina Status benodigdheden, afdrukken. Zie Informatiepagina’s afdrukken.
  • Takenlog kleurgebruik. Hier vindt u informatie over kleurgebruik voor het product.
  • Gebeurtenislogboek. Een foutgeschiedenis van het product weergeven. De meest recente fout staat boven aan de lijst.
Logbestand
Het logbestand is een tabel met codes die overeenkomen met de foutberichten die zijn weergegeven op het display van het bedieningspaneel van het product, een beknopte beschrijving van de fout, en het aantal pagina's dat was afgedrukt toen de fout optrad. Zie Berichten op het bedieningspaneel en statuswaarschuwingsberichten voor meer informatie over foutberichten.
Waarschuwingen
De map Waarschuwingen bevat koppelingen naar de volgende hoofdpagina’s:
  • Statuswaarschuwingen instellen. Hier kunt u het product zo instellen dat u pop-upwaarschuwingen ontvangt bij bepaalde gebeurtenissen, bijvoorbeeld wanneer de toner bijna op is.
  • E-mailwaarschuwingen instellen. Hier kunt u het product zo instellen dat u e-mailwaarschuwingen ontvangt bij bepaalde gebeurtenissen, bijvoorbeeld wanneer de toner bijna op is.
Statuswaarschuwingen instellen
Geef hier instellingen op zodat het product waarschuwingen naar de computer stuurt in het geval van papierstoringen, laag tonerniveau in printcartridges van HP, gebruik van printcartridges van een ander merk, lege invoerladen en specifieke foutberichten.
Selecteer de vorm van waarschuwingen: een pop-up, een pictogram in het systeemvak, een waarschuwing op het bureaublad of een combinatie van deze waarschuwingen. De pop-up- en bureaubladwaarschuwingen verschijnen alleen als het product afdrukt vanaf de computer waarop de waarschuwingen zijn ingesteld. Bureaubladwaarschuwingen worden slechts kort weergegeven en verdwijnen daarna automatisch.
Wijzig op de pagina Systeeminstellingen de instelling voor Lage cassettedrempelwaarde. Hiermee stelt u het tonerniveau in waarbij een waarschuwing wordt gegeven dat het tonerniveau laag is.
  opmerking:
De wijzigingen treden pas in werking nadat u op Toepassen hebt geklikt.
E-mailwaarschuwingen instellen
Configureer hier maximaal twee e-mailadressen voor het ontvangen van waarschuwingen bij bepaalde gebeurtenissen. U kunt verschillende gebeurtenissen specificeren voor ieder e-mailadres. Gebruik de informatie voor de e-mailserver die de e-mailwaarschuwingen voor het product gaat verzenden.
  opmerking:
U kunt alleen e-mailwaarschuwingen configureren voor het verzenden vanaf een server waarvoor geen gebruikersverificatie is vereist. Als het voor uw e-mailserver vereist is om u aan te melden met een gebruikersnaam en wachtwoord, is het niet mogelijk om e-mailwaarschuwingen in te schakelen.
  opmerking:
De wijzigingen treden pas in werking nadat u op Toepassen hebt geklikt.
Productgegevens
De map Productgegevens bevat koppelingen naar de volgende pagina:
  • Demonstratiepagina's. Druk pagina's af die de mogelijke kwaliteit van kleurafdrukken laten zien en de algemene afdrukkenmerken van het product.
Help
De map Help bevat koppelingen naar de volgende hoofdpagina’s:
  • Problemen oplossen. Help-onderwerpen weergeven voor het oplossen van problemen, pagina's met probleemoplossingen afdrukken, het product reinigen en basiskleuren van Microsoft Office openen. Zie Kleuren overeen laten stemmen voor meer informatie over basiskleuren van Microsoft Office.
  • Papier en afdrukmateriaal. Informatie afdrukken over hoe u optimale resultaten kunt bereiken met het product bij gebruik van verschillende papiersoorten en afdrukmaterialen.
  • Hoe kan ik? Koppeling naar de index van de gebruikershandleiding.
  • Color Printing Tools. Open het basiskleurenpalet van Microsoft Office of het volledige kleurenpalet met de bijbehorende RGB-waarden. Zie Kleuren overeen laten stemmen voor meer informatie over basiskleuren van Microsoft Office. Pas de steunkleuren van de afdrukken aan met HP Basic Color Match.
  • Gebruikershandleiding. Informatie over het gebruik, de garantie, de specificaties en de ondersteuning van het product bekijken. De gebruikershandleiding is beschikbaar in HTML- en PDF-indeling.
Apparaatinstellingen
De map Apparaatinstellingen bevat koppelingen naar de volgende hoofdpagina's:
  • Apparaatgegevens. Hier vindt u informatie, zoals de beschrijving van het product en een contactpersoon.
  • Papierverwerking. Laden configureren of de productinstellingen voor papierverwerking wijzigen, zoals het standaardpapierformaat en de standaardpapiersoort.
  • Afdrukken. Hier kunt u de standaard afdrukinstellingen van het product wijzigen, zoals het aantal exemplaren en de afdrukstand.
  • PCL5c. De PCL-instellingen wijzigen.
  • PostScript. De PS-instellingen wijzigen.
  • Foto. De foto-instellingen wijzigen.
  • Afdrukkwaliteit. De instellingen voor afdrukkwaliteit wijzigen.
  • Afdrukdichtheid. Hier kunt u de instellingen voor de afdrukdichtheid wijzigen, zoals contrast, accenten, middentinten en schaduwen.
  • Papiersoorten. De instelling van de modus wijzigen per soort afdrukmateriaal, bijvoorbeeld briefhoofdpapier, geperforeerd papier of glanzend papier.
  • Uitgebr. afdrukmodi. De standaardafdrukmodi wijzigen.
  • Systeeminstellingen. De instellingen van het systeem wijzigen, zoals voor storingsherstel en automatisch doorgaan. Wijzig de instelling voor Lage cassettedrempelwaarde. Hiermee stelt u het tonerniveau in waarbij een waarschuwing wordt gegeven dat het tonerniveau laag is.
  • Service. Toegang verkrijgen tot de verschillende procedures die nodig zijn voor het onderhoud van het product.
  • Instellingen opslaan/herstellen. De huidige instellingen voor het product opslaan in een bestand op de computer. Gebruik dit bestand om dezelfde instellingen in een ander product te laden of de instellingen op een later tijdstip te herstellen op dit product.
  • Wachtwoord. Hier kunt u een wachtwoord instellen voor de beveiliging van de apparaatinstellingen. Zodra er een wachtwoord is ingesteld, zal gebruikers worden gevraagd het wachtwoord in te voeren voordat ze apparaatinstellingen kunnen wijzigen. Dit wachtwoord is hetzelfde als het wachtwoord voor de geïntegreerde webserver.
Apparaatgegevens
Op de pagina Apparaatgegevens worden gegevens over het product opgeslagen zodat deze later kunnen worden geraadpleegd. De gegevens die u in de velden op deze pagina typt, worden weergegeven op de configuratiepagina. U kunt elk gewenst teken typen in deze velden.
  opmerking:
De wijzigingen treden pas in werking nadat u op Toepassen hebt geklikt.
Papierverwerking
Met deze opties kunt u de standaardinstellingen configureren. Deze opties zijn tevens beschikbaar in de menu's op het bedieningspaneel. Raadpleeg De menu's van het bedieningspaneel gebruiken voor meer informatie.
De volgende opties zijn beschikbaar voor het verwerken van afdruktaken als het afdrukmateriaal op is:
  • Selecteer Wacht tot papier is geplaatst.
  • Selecteer Annuleren in de vervolgkeuzelijst Actie na papier op om de afdruktaak te annuleren.
  • Selecteer Negeren in de vervolgkeuzelijst Actie na papier op om de afdruktaak naar een andere papierlade te sturen.
In het veld Tijd na papier op wordt opgegeven hoe lang het product wacht alvorens uw selecties uit te voeren. U kunt de tijd instellen tussen 0 en 3600 seconden.
  opmerking:
De wijzigingen treden pas in werking nadat u op Toepassen hebt geklikt.
Afdrukken
Met deze opties kunt u instellingen configureren voor alle afdrukfuncties. Deze opties zijn tevens beschikbaar op het bedieningspaneel. Raadpleeg De menu's van het bedieningspaneel gebruiken voor meer informatie.
  opmerking:
De wijzigingen treden pas in werking nadat u op Toepassen hebt geklikt.
PCL5c
Gebruik deze opties om de instellingen bij het gebruik van de PCL-afdrukpersonality te configureren.
  opmerking:
De wijzigingen treden pas in werking nadat u op Toepassen hebt geklikt.
PostScript
Gebruik deze optie als u de PostScript-afdrukpersonality gebruikt. Als de optie PostScript-fout afdrukken is ingeschakeld, zal de PostScript-foutpagina automatisch worden afgedrukt als zich PostScript-fouten voordoen.
  opmerking:
De wijzigingen treden pas in werking nadat u op Toepassen hebt geklikt.
Foto
Gebruik deze opties om het afdrukken van foto's te configureren en het gebruik van geheugenkaarten in of uit te schakelen.
  opmerking:
De wijzigingen treden pas in werking nadat u op Toepassen hebt geklikt.
Afdrukkwaliteit
Gebruik deze opties om de kwaliteit van de afdrukken te verbeteren. Deze opties zijn tevens beschikbaar in de menu's van het bedieningspaneel. Raadpleeg De menu's van het bedieningspaneel gebruiken voor meer informatie.
Kleurenkalibratie
  • Inschakelkalibratie. Geef aan of het product bij het inschakelen dient te worden gekalibreerd.
  • Kalibratietiming. Geef aan hoe vaak het product dient te worden gekalibreerd.
  • Kalibratiemodus. Geef het type kalibratie op dat u wilt gebruiken.
    • Gewoon
    • Voll. (trager)
      Bij volledige kalibratie worden foto's van 10 x 15 cm natuurgetrouwer afgedrukt op HP Fotopapier voor kleurenlaser.
  • Nu kalibreren. Stel het product zo in dat de kalibratie direct wordt uitgevoerd.
  opmerking:
De wijzigingen treden pas in werking nadat u op Toepassen hebt geklikt.
Afdrukdichtheid
Gebruik deze instellingen om precies af te stellen hoeveel toner van iedere kleur wordt gebruikt voor het afdrukken van uw documenten.
  • Contrasten. Contrast is het bereik van het verschil tussen lichte (accent) en donkere (schaduw) kleuren. Vergroot de instelling Contrasten om het totale bereik tussen lichte en donkere kleuren te vergroten.
  • Hoge lichten. Hoge lichten zijn kleuren die bijna wit zijn. Verhoog de instelling Hoge lichten om de lichtste kleuren donkerder te maken. Deze instelling heeft geen invloed op de middentinten en schaduwen.
  • Middentonen. Middentinten zijn kleuren die halverwege zijn tussen wit en volledige dichtheid. Verhoog de instelling Middentonen om de middentinten donkerder te maken. Deze aanpassing heeft geen effect op highlights of schaduwkleuren.
  • Schaduwen. Schaduwen zijn kleuren die een bijna volledige dichtheid hebben. Verhoog de instelling Schaduwen om de schaduwen donkerder te maken. Deze instelling heeft geen invloed op de accenten en middentinten.
Papiersoorten
Met deze opties kunt u de afdrukmodi afstemmen op de verschillende soorten afdrukmateriaal. Selecteer Modi herstellen om de fabrieksinstellingen van alle modi te herstellen.
  opmerking:
De wijzigingen treden pas in werking nadat u op Toepassen hebt geklikt.
Uitgebr. afdrukmodi
  let op:
Deze geavanceerde instellingen dienen alleen te worden gebruikt voor het verbeteren van de afdrukkwaliteit. Het wijzigen van deze instellingen kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de afdrukkwaliteit en het functioneren van het product.
Gebruik deze opties voor het configureren van de afdrukmodi Fusing, Transfer, Transfer (dubbelzijdig) en Toner die geschikt zijn voor de diverse afdrukmaterialen in de printerdriver. U kunt ook de instellingen voor Optimaliseren wijzigen, bijvoorbeeld voor het reinigen van de drum en de transportband.
Selecteer Modi herstellen om de fabrieksinstellingen van alle modi te herstellen.
  opmerking:
De wijzigingen treden pas in werking nadat u op Toepassen hebt geklikt.
Afdrukmodus
Instelling
Fusing
Deze afdrukmodus bepaalt de temperatuur van de fuser.
  • Papier krul. De temperatuur van de fuser wordt verlaagd om het omkrullen van papier te verminderen. Het omkrullen van papier is vooral een probleem bij afdrukmateriaal met een gering gewicht dat wordt gebruikt in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid.
  • Hoge dekking. De temperatuur van de fuser wordt verhoogd om ervoor te zorgen dat de toner goed aan de pagina hecht als een grote hoeveelheid toner nodig is.
  • Flap verzegelen. De temperatuur van de fuser wordt verlaagd om te voorkomen dat enveloppen dichtplakken bij het afdrukken.
  • Minder/Meer fusing. Biedt twee verlaagde en twee verhoogde fusertemperatuurniveaus. De gebruiker kiest de beste fusertemperatuur voor de huidige afdruktaak.
Transfer
Deze afdrukmodus bepaalt de instelspanning van de transportband.
  • Droog papier. De instelspanning wordt verhoogd om in (droge) omgevingen met een lage luchtvochtigheid transportproblemen te voorkomen die de afdrukkwaliteit beïnvloeden.
  • Vochtig papier. De instelspanning wordt verlaagd om in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid transportproblemen te voorkomen die de afdrukkwaliteit beïnvloeden.
  • Ruw papier. De instelspanning wordt verhoogd om bij het gebruik van ruw papier (bijvoorbeeld papier met katoenvezels) transportproblemen te voorkomen die de afdrukkwaliteit beïnvloeden.
  • Minder/Meer transfer. Biedt twee verlaagde en twee verhoogde instelspanningniveaus. De gebruiker kiest de beste instelspanning voor de huidige afdruktaak.
Transfer (dubbelzijdig)
Deze afdrukmodus bepaalt de instelspanning voor dubbelzijdig afdrukken.
Bij deze modus horen dezelfde opties als bij de modus Transfer, maar deze modus wordt gebruikt wanneer het product afdrukt op de tweede zijde bij dubbelzijdig afdrukken.
Toner
Deze afdrukmodus bepaalt hoeveel toner op een pagina wordt gebruikt.
Minder toner
Verlaagt de hoeveelheid toner die voor elke kleur op een pagina wordt gebruikt om problemen met de afdrukkwaliteit te voorkomen, zoals uitgesmeerde toner in omgevingen met een hoge luchtvochtigheid. De opties zijn 100% (Geen aanpassing), 95% (-1), 90% (-2) en 85% (-3).
Optimaliseren
  • Achtergrondtoner
    Selecteer Aan om afdrukken op de achtergrond op glanzend afdrukmateriaal te reduceren.
  • Extra reiniging drum
    Selecteer Aan om de resten te reduceren die achterblijven bij het afdrukken op afdrukmateriaal met een hoge zuurgraad en die problemen met de afdrukkwaliteit kunnen veroorzaken.
  • Drumbanden
    Selecteer Aan om ongewenste strepen op de lichtgevoelige drum te voorkomen bij afdrukken met een scherpe kwaliteit. De drum moet dan extra prerotaties maken en na elke afdruktaak worden de drums licht geschud (het schudden maakt enig geluid).
  • Transferband reinigen
    Hierdoor wordt de effectiviteit van het reinigingsproces voor de transportband verhoogd. Gebruik deze optie als een voorgaande afdruktaak met hoge dekking een vaag beeld achterlaat op pagina's die daarna worden afgedrukt.
  • Vermogen reiniging transferband
    Hiermee kunt u het voltage voor de reinigingsrol en -borstel van de transportband fijn afstellen.
  • Vermogen transferband - Y
    Hiermee kunt u de gele printcartridge fijn afstellen op het transportvoltage van de Intermediate Transfer Belt (ITB).
  • Vermogen transferband - M
    Hiermee kunt u de magenta printcartridge fijn afstellen op het transportvoltage van de Intermediate Transfer Belt (ITB).
  • Vermogen transferband - C
    Hiermee kunt u de cyaan printcartridge fijn afstellen op het transportvoltage van de Intermediate Transfer Belt (ITB).
  • Vermogen transferband - K
    Hiermee kunt u de zwarte printcartridge fijn afstellen op het transportvoltage van de Intermediate Transfer Belt (ITB).
Systeeminstellingen
Gebruik deze systeeminstellingen om diverse afdrukinstellingen te configureren. Deze instellingen zijn niet beschikbaar op het bedieningspaneel.
  opmerking:
De wijzigingen treden pas in werking nadat u op Toepassen hebt geklikt.
Service
Tijdens het afdrukproces kunnen zich papier, tonerresten en stofdeeltjes in het product ophopen. Dit kan na verloop van tijd problemen geven met de afdrukkwaliteit, bijvoorbeeld in de vorm van tonervlekken of vegen. De HP ToolboxFX beschikt over een eenvoudige reinigingsmethode voor de papierbaan. Raadpleeg Het product reinigen voor meer informatie.
Netwerkinstellingen
Op dit tabblad kan de netwerkbeheerder de netwerkgerelateerde instellingen voor de printer beheren wanneer deze op een IP-netwerk is aangesloten.
Benodigdheden aanschaffen
Deze knop onder aan elke pagina vormt de koppeling naar een website waar u vervangende benodigdheden kunt bestellen. U moet internettoegang hebben om deze functie te gebruiken.
Overige koppelingen
Dit gedeelte bevat snelkoppelingen waarmee u verbinding maakt met internet. Als u deze snelkoppelingen wilt kunnen gebruiken, moet u toegang hebben tot internet. Als u een inbelverbinding gebruikt en geen verbinding kreeg toen u HP ToolboxFX opende, moet u eerst verbinding maken alvorens u deze websites kunt bezoeken. Als u verbinding wilt maken, kan het nodig zijn om HP ToolboxFX eerst te sluiten en erna opnieuw te openen.
  • HP Instant Support. Verbinding maken met de website HP Instant Support.
  • Ondersteuning en problemen oplossen. Verbinding maken met de website voor ondersteuning van het product, waar u informatie over een bepaald probleem kunt zoeken.
  • Productregistratie. Verbinding maken met de website van HP voor productregistratie.