• Informatie

HP notebook pc's - Het terugzetten van back-upbestanden die zijn gemaakt tijdens de F11-back-upprocedure

Dit document is van toepassing op HP notebook pc's met Windows Vista.
Als u op f11 drukt, wordt ofwel HP Recovery Manager ofwel HP Backup en Recovery Manager gestart, afhankelijk van de software die op uw computer is geïnstalleerd. Als u een van deze programma's hebt gebruikt om een back-up van uw bestanden te maken, kunt u ze eenvoudig terugzetten met behulp van hetzelfde programma. Wees u ervan bewust dat het tussen 20 en 40 minuten kan duren voordat het herstelproces wordt gestart. Sluit het programma voor het terugzetten van bestanden van de Recovery Manager niet nadat het herstelproces is gestart.
Tijdens het maken van een back-up met HP Recovery Manager, werd een map met de naam MINWINPC gecreëerd op het USB-opslagapparaat. In deze map bevindt zich een uitvoerbaar bestand met de naam backup.exe. Als u een back-up hebt gemaakt van een groot aantal bestanden, kunnen er ook een of meer extra back-upbestanden zijn met een .fbw-extensie.
Als u het Back-upcentrum van Microsoft hebt gebruikt om een back-up van uw bestanden te maken, moet u het Back-upcentrum van Microsoft gebruiken om uw bestanden terug te zetten. U kunt HP Recovery Manager of HP Backup en Recovery Manager niet gebruiken voor het terugzetten van bestanden waarvan een back-up was gemaakt met het Back-upcentrum van Microsoft. Zie het gedeelte Bestanden terugzetten in het document HP notebook pc's - Gebruik Windows Back-upcentrum om een back-up van bestanden te maken in Vista voor informatie over het terugzetten van uw bestanden met het Windows Back-upcentrum.

Back-upbestanden terugzetten met behulp van HP Recovery Manager

Volg de onderstaande stappen om back-upbestanden terug te zetten die u had gemaakt met behulp van HP Recovery Manager.
  1. Open het USB-apparaat waarop u de back-upbestanden had opgeslagen, zoals uw USB-flashstation, en kopieer de map MINWINPC naar een handige locatie op uw computer, zoals het bureaublad.
  2. Zoek en open de map MINWINPC op uw computer en dubbelklik op het uitvoerbare bestand (.exe) dat werd gemaakt tijdens het back-upproces.
    opmerking:
    Er kunnen meerdere bestanden zijn, maar slechts één ervan zal een uitvoerbaar bestand zijn (.exe). Andere back-upbestanden die zijn gemaakt met HP Recovery Manager hebben een .fbw-extensie.
  3. Klik op Volgende wanneer het programma voor het terugzetten van bestanden van de Recovery Manager wordt geopend.
  4. Selecteer de soorten bestanden die u wilt terugzetten en klik vervolgens op Volgende.
  5. Er wordt een bericht weergegeven met daarin de locatie waarop de bestanden zullen worden teruggezet: C:\System Recovery Files (systeemherstelbestanden). Er wordt ook een snelkoppeling naar deze bestandslocatie op uw bureaublad geplaatst.
  6. Laat het programma de back-upbestanden terugzetten.
    opmerking:
    De voortgangsbalk kan 10 tot 30 minuten op "0% voltooid" blijven staan en het gehele herstelproces kan meerdere uren in beslag nemen.
  7. Nadat HP Recovery Manager de bestanden heeft teruggezet, kunt u dubbelklikken op de snelkoppeling naar de systeemherstelbestanden op uw bureaublad om de herstelde bestanden te bekijken.
U kunt nu bepalen welke bestanden bij uw toepassingen horen (zoals .jpg-bestanden die bij een bepaalde toepassing op uw computer horen) en welke bestanden persoonlijke bestanden zijn. U kunt de locaties kiezen waarop u deze bestanden wilt opslaan.

Back-upbestanden terugzetten met behulp van HP Backup en Recovery Manager

Volg de onderstaande stappen om bestanden terug te zetten met behulp van HP Backup en Recovery Manager.
  1. Klik op Start, typ recovery in het zoekveld en selecteer vervolgens HP Backup & Recovery Manager in de lijst om HP Backup en Recovery Manager te openen.
  2. Klik op Expertmodus, selecteer de optie Door de gebruiker gemaakte bestanden en mappen terugzetten en klik vervolgens op Volgende om de wizard voor het herstellen van bestanden in de HP Backup en Recovery Manager te openen.
  3. Klik op Volgende, selecteer de optie Bestanden van de meest gebruikelijke locaties en typen terugzetten (Aanbevolen), klik op Volgende en klik vervolgens op Bladeren en blader naar de locatie waar u de back-upbestanden had opgeslagen. Selecteer het bestand Backup.exe, klik op Openen, Volgende en volg dan de instructies op het scherm.
Uw bestanden worden teruggezet op de oorspronkelijke locaties van de bestanden.