HP Officejet Pro 8000 (A809a) en 8000 draadloze (A809n) printers - Slechte afdrukkwaliteit direct na de installatie, na een lange tijd van inactiviteit of na het vervangen van de printkoppen

Dit document is bedoeld voor HP Officejet Pro 8000 (A809a) en 8000 Wireless (A809n) printers.
Na het installeren van de printer is de afdrukkwaliteit slecht. Dit probleem kan ook optreden als u de printer een lange tijd niet vaak of helemaal niet gebruikt of nadat u reserve-printkoppen hebt geïnstalleerd. Zwarte tekst wordt slecht afgedrukt en er kunnen horizontale strepen of lijnen op de afdrukken staan.
HP raadt u aan legitieme inktbenodigdheden van HP te gebruiken. HP kan de kwaliteit of betrouwbaarheid van cartridges van andere fabrikanten of opnieuw gevulde cartridges niet garanderen. Als u geen legitieme HP cartridges gebruikt, kunnen problemen wellicht niet worden verholpen met de stappen in dit document. Ga naar hp.com/go/anticounterfeit als u de echtheid van uw cartridges wilt controleren.
Ga naar HP SureSupply om de compatibiliteit van de inkt- of tonercartridge te controleren, of om vervangende cartridges en andere benodigdheden aan te schaffen.
  1. Ga naar HP SureSupply.
  2. Selecteer desgevraagd uw land/regio.
    Afbeelding : Land/regio selecteren
    Uw land/regio selecteren
  3. Volg de instructies op het scherm om nieuwe benodigdheden te bestellen of te controleren of de cartridges compatibel zijn met uw printer.
U kunt ook legitieme HP cartridges en benodigdheden kopen in andere winkels.
Oplossing twee: De printer uitlijnen
Zorg dat er papier in de invoerlade is geplaatst en volg daarna deze stappen om de printkoppen uit te lijnen via de HP software.
  1. Open HP Solution Center:
    • Windows XP: Klik op Start, Alle programma's, HP en vervolgens op HP Solution Center.
    • Windows Vista: Klik op het Windows-pictogram (), Programma's, HP en op HP Solution Center.
    HP Solution Center wordt in een nieuw venster geopend.
  2. Klik op Instellingen () en klik vervolgens op Printer Toolbox. De printer Toolbox wordt geopend.
  3. Klik op het tabblad Services en klik vervolgens op De printkoppen uitlijnen.
  4. Volg de instructies op het scherm om de printkoppen uit te lijnen. Er wordt een uitlijningspagina afgedrukt wanneer het proces is voltooid.
  1. Open HP Solution Center:
    • Windows XP: Klik op Start, Alle programma's, HP en vervolgens op HP Solution Center.
    • Windows Vista: Klik op het Windows-pictogram (), Programma's, HP en op HP Solution Center.
    HP Solution Center wordt in een nieuw venster geopend.
  2. Klik op Instellingen () en klik vervolgens op Printer Toolbox. De printer Toolbox wordt geopend.
  3. Klik op het tabblad Services en klik vervolgens op De printkoppen reinigen.
  4. Klik op Reinigen om het schoonmaakproces te starten en volg vervolgens de instructies op het scherm om het proces te voltooien. Er wordt een testpagina afgedrukt nadat het reinigingsproces is voltooid.
    Afbeelding : Testpagina
Oplossing vier: De printkop vervangen
Volg deze stappen in de aangegeven volgorde om een diagnostisch rapport voor de afdrukkwaliteit (PQ) af te drukken, te bepalen welke printkop de problemen veroorzaakt en vervolgens de printkop die voor problemen zorgt te vervangen.
Stap één: Een diagnostisch rapport voor de afdrukkwaliteit afdrukken
Volg deze stappen om een diagnostisch rapport voor de afdrukkwaliteit af te drukken.
  1. Open HP Solution Center:
    • Windows XP: Klik op Start, Alle programma's, HP en vervolgens op HP Solution Center.
    • Windows Vista: Klik op het Windows-pictogram (), Programma's, HP en op HP Solution Center.
    HP Solution Center wordt in een nieuw venster geopend.
  2. Klik op Instellingen () en klik vervolgens op Printer Toolbox. De printer Toolbox wordt geopend.
  3. Klik op het tabblad Services en klik vervolgens op Pagina diagnostiek voor afdrukkwaliteit (PQ) afdrukken. Het diagnostisch rapport voor de afdrukkwaliteit wordt afgedrukt.
    Afbeelding : Een diagnostisch rapport voor de afdrukkwaliteit afdrukken
Bekijk de gekleurde blokken met de titel Testpatroon 2.
Het gekleurde blok met de witte, horizontale strepen geeft aan welke printkop voor de problemen zorgt. Gebruik de volgende richtlijnen om te bepalen welke printkop vervangen moet worden:
Status
Actie
Het zwarte blok vertoont witte horizontale lijnen
Vervang de zwarte/gele (K/Y) printkop
Het cyaan (blauwe) blok vertoont witte horizontale lijnen
Vervang de magenta/cyaan (MC) printkop
Het magenta blok vertoont witte horizontale lijnen
Vervang de magenta/cyaan (MC) printkop
Het rode blok vertoont witte horizontale lijnen
Vervang de zwarte/gele (K/Y) printkop
Het groene blok vertoont witte horizontale lijnen
Vervang de zwarte/gele (K/Y) printkop
Stap drie: Een of beide printkoppen vervangen
Nadat u hebt vastgesteld welke printkoppen voor problemen zorgen, doet u het volgende om de vervangende printkoppen te installeren.
In de volgende video ziet u de stappen voor het plaatsen en vervangen van cartridges en printkoppen.
  opmerking:
Deze video toont de HP Officejet 8000. Het uiterlijk van het product kan enigszins afwijken van uw product, maar de stappen blijven dezelfde.
.
Als de video niet correct wordt weergegeven of u de video in een ander formaat wilt bekijken, klik dan hier om de video op YouTube af te spelen.
  1. Til de printerkap op.
  2. Als het printmechanisme niet automatisch naar links gaat, houdt u de knop Doorgaan () ingedrukt totdat het printmechanisme naar links gaat. Wacht totdat het printmechanisme niet meer beweegt.
  3. Til de vergrendeling van de printkop omhoog.
    Afbeelding : De vergrendeling van de printkop omhoog tillen
  4. Til de hendel van een printkop omhoog en gebruik deze om de printkop uit de sleuf te trekken.
    Afbeelding : De printkop verwijderen
  5. Voordat u een printkop installeert, schudt u deze minimaal zes keer op en neer terwijl de printkop nog in de verpakking zit.
    Afbeelding : De nieuwe printkop schudden
  6. Haal de nieuwe printkop uit de verpakking en verwijder de oranje beschermkapjes.
    Afbeelding : De beschermkapjes verwijderen
  7. Plaats de printkop in de kleurgecodeerde sleuf. Het label op de printkop moet overeenkomen met het label op de vergrendeling van de printkop. Druk stevig op de printkop totdat deze op zijn plaats vast klikt.
    Afbeelding : De nieuwe printkop plaatsen
  8. Trek de vergrendeling van de printkop helemaal naar voren en druk deze vervolgens omlaag om ervoor te zorgen dat de vergrendeling goed vast zit. Het kan zijn dat u enigszins druk moet uitoefenen om de vergrendeling vast te maken.
    Afbeelding : De printkopvergrendeling sluiten
  9. Sluit de printerkap.
  10. Wacht tot het apparaat de printkoppen uitlijnt en een uitlijningspagina afdrukt.
  opmerking:
Bewaar een voorbeeldafdruk waarop het probleem zichtbaar is. Als de inktcartridges, printkop of de printer binnen de garantieperiode vervangen worden, zal de technisch medewerker om een voorbeeldafdruk vragen. Als de printer teruggestuurd wordt naar HP, dan moet een voorbeeldafdruk met de printer meegestuurd worden. Plaats het voorbeeld in de uitvoerlade wanneer u uw printer inpakt voor verzending.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.