HP Photosmart Premium C309a en C309c All-in-One printers - Strepen, vegen of vlekken in de voorbeeldtekst op het rapport voor de afdrukkwaliteit

Probleem
De voorbeeldtekst op het rapport voor de printkwaliteit is gestreept, uitgeveegd of gevlekt.
Afbeelding : Voorbeeldtekst uitgeveegd
Afbeelding : Voorbeeldtekst gestreept
Oplossing één: Controleren of de cartridges goed worden geventileerd en correct zijn geïnstalleerd
Als de ventilatieopening op de bovenkant van de cartridge verstopt of geblokkeerd is, werkt de cartridge mogelijk niet goed. Volg deze stappen om te controleren of de cartridges goed worden geventileerd en correct zijn geïnstalleerd.
  1. Als de printer is uitgeschakeld, drukt u op de aan/uit-knop om de printer in te schakelen.
  2. Open de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: De cartridgeklep openen
    Het printmechanisme verplaatst zich naar het midden van de printer. Ga pas verder als de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt.
  3. Druk op het lipje aan de voorkant van een van de cartridges om deze te ontgrendelen en verwijder deze vervolgens uit de houder.
    Afbeelding : De cartridge verwijderen
    Afbeelding: De cartridge uit de houder verwijderen
      let op:
    Til de grijze vergrendeling naast de wagen met cartridges niet omhoog om de cartridge te verwijderen. Hierdoor worden de cartridges mogelijk niet goed geplaatst, wat afdrukproblemen veroorzaakt.
  4. Onderzoek het ventilatiegedeelte van iedere cartridge boven het HP logo bovenop de cartridge.
    Afbeelding : Ventilatiegebied op de cartridge
    Afbeelding: De ventilatieopening aan de bovenzijde van de cartridge.
  5. Trek aan het oranje lipje om het te verwijderen als het nog steeds aan de cartridge is bevestigd.
    Afbeelding : Oranje treklipje
    Afbeelding: Oranje treklipje.
  6. Als de ventilatieopening verstopt zit, gebruikt u een rechte naald om voorzichtig de overvloedige kleefstof uit de ventilatieopening te verwijderen.
      Afbeelding : De verstopte ventilatieopening schoonmaken met een naald
      Afbeelding: Maak de verstopte ventilatieopening schoon met een naald.
    1. Verstopt ventilatiegaatje
    2. Voorzichtig de overvloedige kleefstof uit de ventilatieopening verwijderen met een rechte naald
    3. Vrijgemaakte ventilatieopening
  7. Plaats de cartridge terug. Schuif de cartridge met de contactpunten naar de printkop gericht in de lege houder. Druk op de cartridge totdat deze stevig op zijn plaats vastklikt.
      opmerking:
    Zorg ervoor dat elk cartridge in de juiste houder wordt geïnstalleerd. Bekijk de vorm van het symbool en de kleur van de cartridge en zoek de sleuf met hetzelfde symbool en dezelfde kleur.
  8. Herhaal deze stappen om de ventilatiegaatjes op elke cartridge te controleren.
  9. Zorg ervoor dat elke cartridge stevig in de sleuf zit. Beweeg met uw vinger langs de bovenkant van de cartridges om te controleren of er geen cartridges uitsteken en druk er vervolgens stevig op totdat elke cartridge vastklikt.
  10. Sluit de cartridgeklep.
  11. Probeer de afdruktaak nogmaals uit te voeren.
Oplossing twee: De printkop reinigen
Volg deze stappen om de printkop te reinigen.
  1. Zorg ervoor dat er schoon wit papier in de invoerlade is geplaatst.
  2. Druk op Setup () op het bedieningspaneel van het product. Het menu Instellingen wordt nu geopend.
  3. Druk op de knop met de pijl omlaag () om Tools te selecteren en druk op OK. Het menu Hulpprogramma's wordt weergegeven.
  4. Druk op de knop met de pijl omlaag () om Printkop reinigen te selecteren en druk op OK.
    Tijdens het reinigen verschijnt het bericht 'Nu bezig met het reinigen van de cartridges' op het bedieningspaneel en het product maakt mechanische geluiden.
  5. Zodra het reinigen is voltooid, drukt het product een testpagina af en keert terug naar het menu Instellingen. Druk op de knop Terug () om terug te gaan naar het hoofdmenu.
    Afbeelding : Voorbeeld testpagina
  6. Gooi de testpagina weg of gebruik deze voor andere doeleinden.
Oplossing drie: De cartridge vervangen
Vervang de cartridge die volgens het testrapport het probleem met de printkwaliteit veroorzaakt. De zwarte cartridge drukt de voorbeeldtekst af, dus volgt u deze stappen om de zwarte cartridge te vervangen als er fouten in de voorbeeldtekst staan.
Ga naar HP SureSupply om de compatibiliteit van de inkt- of tonercartridge te controleren, of om vervangende cartridges en andere benodigdheden aan te schaffen.
  1. Ga naar HP SureSupply.
  2. Selecteer desgevraagd uw land/regio.
    Afbeelding : Land/regio selecteren
    Uw land/regio selecteren
  3. Volg de instructies op het scherm om nieuwe benodigdheden te bestellen of te controleren of de cartridges compatibel zijn met uw printer.
U kunt ook legitieme HP cartridges en benodigdheden kopen in andere winkels.
  1. Klik met de rechtermuisknop op de volgende grafische voorstelling en klik dan op Open de link in een nieuw venster om een demonstratie over het vervangen van de cartridges te bekijken.
  opmerking:
Als de demonstratie niet goed werd weergegeven, gebruikt u een van de volgende methodes voor hulp bij het vervangen van de cartridges:
  • De gebruikershandleiding die met uw apparaat werd meegeleverd.
  • De online help-bestanden die u met de productsoftware hebt geïnstalleerd. Klik voor toegang tot de bestanden op Start of het Windows-pictogram (), klik op Alle programma's, klik op HP, klik op de map voor uw product en klik vervolgens op Help ().
Als u alle bovenstaande stappen hebt uitgevoerd, maar het probleem nog steeds niet is verholpen, neem dan contact op met HP om de printkop te laten vervangen.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website voor controle van de garantiestatus http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Contact opnemen met HP ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, neemt u contacten op met HP ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.