• Informatie

Handleiding over upgraden naar Windows 11

• Feedback

Bezig met laden...

HP PSC 1315, 1315v, 1315xi, 1315s all-in-one printers - De printcartridges vervangen

Inleiding

Wanneer een cartridge bijna leeg is, kan de kwaliteit van de tekst en afbeeldingen op afdrukken onacceptabel worden. Vervang de gebruikte cartridges door nieuwe, compatibele HP cartridges.
opmerking:
Wanneer u een cartridge vervangt, drukt het apparaat een uitlijningspagina af. U moet de uitlijningspagina scannen om de uitlijning te voltooien; anders drukt het apparaat elke keer dat u het inschakelt een uitlijningspagina af. Als dit het geval is bij uw apparaat, raadpleeg dan 'Stap vijf: De cartridges uitlijnen' in dit document.

Stap één: Zorg ervoor dat de printcartridge compatibel is met het apparaat.

Gebruik voor het vervangen van gebruikte cartridges alleen nieuwe, originele HP cartridges die compatibel zijn met het apparaat. HP kan de kwaliteit van gereviseerde of opnieuw gevulde cartridges niet garanderen.
Raadpleeg de volgende tabel om te controleren of de nieuwe cartridge compatibel is met uw apparaat.
Compatibele cartridges
Type cartridge
Standaard opbrengst
Hoge opbrengst
Zwarte cartridge
HP 27
HP 56
Driekleurencartridge
HP 28
HP 57
Fotocartridge
HP 58
n.v.t.

Stap twee: De oude printcartridge verwijderen

1. Druk op de knop Aan/Doorgaan () om het apparaat in te schakelen.
  2. Open de cartridgeklep. De wagen gaat naar het midden van het apparaat.
    opmerking:
    Als het printmechanisme niet naar het midden beweegt, schakel het apparaat dan uit en vervolgens weer in.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding: Open cartridgeklep
    Video: De cartridgeklep openen
  3. Druk zachtjes op de bovenzijde van de cartridge die u wilt vervangen om deze uit de houder te ontgrendelen. Schuif de cartridge uit de wagen.
    opmerking:
    De zwarte cartridge moet in de houder rechts worden geplaatst. De drie-kleuren cartridge moet in de sleuf links worden geplaatst.
    Afbeelding : De cartridge verwijderen
    Afbeelding: Verwijder de cartridge.
    Video: De cartridge verwijderen

Stap drie: De nieuwe cartridge voorbereiden

Volg deze stappen om de nieuwe cartridge uit de verpakking te halen en het beschermende plastic van de spuitmondjes te verwijderen.
  1. Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking en trek daarna voorzichtig aan het roze treklipje om de plastic tape te verwijderen.
Afbeelding : De plastic tape verwijderen
Afbeelding: Verwijder de plastic tape.
  let op:
Raak de koperkleurige contactpunten of de spuitmondjes niet aan. Dit kan resulteren in slechte elektrische verbindingen, verstopte spuitmondjes of een slechte afdrukkwaliteit.
Afbeelding: De koperkleurige contactpunten of de spuitmondjes niet aanraken
Video: De nieuwe cartridge voorbereiden

Stap vier: De nieuwe printcartridge installeren

Volg deze stappen om een nieuwe cartridge te installeren.
  1. Houd de nieuwe cartridge onder een kleine opwaartse hoek en schuif deze naar voren in de sleuf.
  2. Duw de cartridge stevig naar binnen totdat hij vastklikt.
    opmerking:
    De zwarte of fotocartridge moet in de sleuf rechts worden geplaatst. De drie-kleuren cartridge moet in de sleuf links worden geplaatst.
    Afbeelding : De nieuwe cartridge plaatsen
    Afbeelding: De nieuwe cartridge installeren
    Afbeelding : De cartridge vastklikken
    Afbeelding: De cartridge op zijn plaats vastklikken
    Video: De nieuwe cartridge installeren
  3. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep sluiten
    Afbeelding: De cartridgeklep sluiten
    Video: De cartridgeklep sluiten
    Er wordt automatisch een uitlijningspagina afgedrukt. Als de uitlijningspagina niet automatisch wordt afgedrukt, volgt u deze stappen om de pagina handmatig af te drukken.
    1. Houd de knoppen Annuleren () en Aan/Doorgaan () ingedrukt.
    2. Laat beide knoppen los.
    3. Druk op de Annuleren-knop (), druk op de knop Aantal exemplaren, druk op de knop Papiersoort en druk vervolgens op de knop Kopiëren Starten - Kleur. De uitlijningspagina wordt afgedrukt.
  4. Ga verder met de volgende stap om de cartridges uit te lijnen. Als het apparaat er niet in slaagt om de uitlijning van de cartridge te voltooien, wordt er steeds een uitlijningspagina afgedrukt wanneer u het apparaat aanzet.

Stap vijf: De printcartridges uitlijnen

Volg de onderstaande stappen om de cartridges uit te lijnen.
opmerking:
Als de uitlijningspagina niet automatisch wordt afgedrukt, raadpleeg dan de vorige stap met instructies voor het handmatig afdrukken van een uitlijningspagina.
  1. Open de bovenste klep en plaats de uitlijningspagina met de voorkant naar beneden op de glasplaat in de linkerbenedenhoek van de scanner.
    Afbeelding : De uitlijningspagina plaatsen
    Afbeelding: De uitlijningspagina plaatsen
    Video: De uitlijningspagina plaatsen
  2. Sluit de bovenklep en druk op de knop Scannen op het bedieningspaneel. Het apparaat lijnt de cartridges uit.
    Afbeelding : Op de scanknop drukken om de uitlijning te starten
    Afbeelding: Druk op de scanknop om de uitlijning te starten.
    Video: Op de scanknop drukken

Aanvullende informatie

HP biedt aanvullende informatiebronnen voor informatie over uw product. HP raadt aan deze informatiebronnen te verkennen.