• Informatie

HP PSC 2100, 2170 en 2210 All-in-One printerserie - De foutmelding 'Open de klep, verhelp de vastgelopen wagen en druk dan op Enter' verschijnt

Probleem

De foutmelding 'Open de klep, verhelp de vastgelopen wagen en druk dan op Enter' verschijnt op het apparaat.
De volgende symptomen kunnen gepaard gaan met deze fout:
  • Het product drukt niet af.
  • Het afdrukken stopt onverwacht.
  • De wagen zit vast en beweegt niet meer.
  • Het apparaat maakt een luid knarsend geluid.

De oplossingen in dit document gebruiken

Probeer elke oplossing in dit document in de aangegeven volgorde om het probleem op te lossen.
BELANGRIJK: Druk telkens als u een oplossing uitprobeert een zelftestrapport af om te controleren of de hardware correct functioneert. Voer de stappen in de onderstaande tabel uit om een zelftestrapport af te drukken.
Een zelftestrapport afdrukken
  1. Druk op Instellingen op het bedieningspaneel van het product.
    Het menu Instellingen wordt weergegeven.
  2. Druk op de knop met de pijl naar rechts () totdat Rapport afdrukken verschijnt en druk vervolgens op OK. Het menu Rapport afdrukken wordt weergegeven.
  3. Druk op de rechterpijltoets () totdat Zelftestrapport wordt weergegeven en druk vervolgens op OK. Het zelftestrapport wordt afgedrukt.
    Afbeelding : Zelftestrapport
    Schermafbeelding van zelftestrapport
opmerking:
Voer de stappen in deze tabel uit telkens nadat u een van de oplossingen hebt uitgeprobeerd.

Oplossing één: De All-in-One uit- en weer inschakelen

1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat uit te schakelen.
  2. Wacht 15 seconden.
  3. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat weer in te schakelen.
    opmerking:
    Mogelijk duurt de opwarmperiode van het apparaat twee minuten. Mogelijk knipperen er lampjes en verplaatst de wagen met cartridges zich. Wacht totdat het apparaat klaar is met opwarmen voordat u verder gaat.
  4. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om een zelftestrapport af te drukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.

Oplossing twee: Vastgelopen papier verwijderen

De wagen met cartridges kan vastlopen door vastgelopen papier. Volg deze stappen om vastgelopen papier te verwijderen.

Stap één: Verwijder alle losse vellen papier uit de invoerlade

Haal alle losse vellen papier uit de in- en uitvoerladen.
  let op:
Verwijder op dit moment nog geen vastgelopen papier. Als u probeert de papierstoring te verhelpen via de voorkant van het apparaat, kunt u het afdrukmechanisme beschadigen.

Stap twee: Verwijder vastgelopen papier via de achterkant van de All-in-One

De volgende animatie toont de stappen voor het verwijderen van vastgelopen papier via de achterkant van het apparaat. Het apparaat in de animatie is de Photosmart C4100, maar de stappen zijn hetzelfde voor de HP PSC 2100, 2170 en 2210 All-in-One printerserie.

In deze video laat zien hoe u vastgelopen papier via de achterkant van de printer verwijdert

Gebruik de volgende stappen om te controleren of er papier is vastgelopen en het via de achterkant van het apparaat te verwijderen.
  1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat uit te schakelen.
  2. Maak de USB- of Ethernet-kabel aan de achterzijde van het apparaat los.
  3. Maak het netsnoer aan de achterzijde van het apparaat los.
  4. Open de achterklep. Duw op de tab aan de linkerzijde van de achterklep om deze los te maken en trek dan de achterklep weg van het apparaat.
    Afbeelding : De achterklep openen
    Afbeelding van het openen van de toegangsklep aan de achterzijde
  5. Zoek naar vastgelopen papier in de achterkant van het product. Als u vastgelopen papier ziet, pak het dan met beide handen vast en trek het uit het apparaat
  6. Verwijder papier uit het bovenste gedeelte van de papierbaan.
    Afbeelding : Bovenste gedeelte van het papierpad
    Foto van het bovenste gedeelte van het papierpad
  7. Plaats de achterklep terug. Duw de klep voorzichtig naar voren totdat deze vastklikt.
  let op:
Als het papier scheurt wanneer u het van de rollen verwijdert, controleert u of er stukjes papier op de rollen of wieltjes in het apparaat zijn achtergebleven. Als er stukjes gescheurd papier achterblijven in het apparaat, dan kan het papier later weer vastlopen.

Stap drie: Vastgelopen papier verwijderen via de voorkant van de All-in-One

Als u het vastgelopen papier niet kunt verwijderen via de achterkant van het apparaat, volgt u deze stappen om het te verwijderen via de voorkant.
  1. Open de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
  2. Trek het papier voorzichtig tussen de rollen vandaan.
    opmerking:
    Verwijder papier zo voorzichtig mogelijk via de voorkant van het product. Als er stukjes gescheurd papier in het apparaat achterblijven, is de kans groot dat er later weer papier vastloopt en daardoor kan het afdrukmechanisme beschadigen.
  3. Sluit de cartridgeklep.
  4. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  5. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  6. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om een zelftestrapport af te drukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.

Oplossing drie: Controleren of de wagen met cartridges vrij kan bewegen

1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat uit te schakelen.
  2. Open de cartridgeklep. Mogelijk probeert de wagen met cartridges zich naar de cartridgetoegang te verplaatsen. Als dit het geval is, laat het zich dan naar die positie verplaatsen.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
  3. Koppel het netsnoer zonder het apparaat uit te zetten los van de achterkant van het apparaat.
      let op:
    U moet het netsnoer loskoppelen zodat u onderdelen met de hand kunt bewegen zonder dat u het risico loopt op een elektrische schok.
  4. Haal de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.
  5. Kijk in het apparaat naar de positie waar het mechanisme vastzit en controleer vervolgens op gescheurd papier of ander obstructies die het mechanisme mogelijk hinderen.
    opmerking:
    U heeft misschien een zaklamp nodig om de binnenkant van het apparaat beter te kunnen zien.
    Afbeelding : Vastgelopen papier aan de linkerkant van de wagen
    Foto van vastgelopen papier aan linkerkant van de wagen
    Afbeelding : Vastgelopen papier aan de rechterkant van de wagen
    Foto van vastgelopen papier aan de rechterkant van de wagen
    Afbeelding : Vastgelopen papier in het onderhoudsgebied van de cartridges
    Foto van vastgelopen papier in het onderhoudsgebied van de cartridges
  6. Als er papier is vastgelopen in het product, verwijder het papier dan voorzichtig via de bovenkant van het product.
    opmerking:
    Controleer goed op vastgelopen papier. Het papier kan op andere posities zijn vastgelopen dan de plaatsen die worden aangegeven in de foto's.
  7. Reik met uw hand via de cartridgeklep in het apparaat en verplaats de wagen handmatig.
    • Als de wagen aan de rechterkant van het apparaat vastzit, verplaatst u de wagen naar de linkerkant.
    • Als de wagen aan de linkerkant van het apparaat vastzit, verplaatst u de wagen naar de linkerkant.
    • Als de wagen in het midden van het apparaat vastzit, verplaatst u de wagen naar de linkerkant.
  8. Controleer of de wagen vrij kan bewegen over de gehele breedte van het apparaat door de wagen voorzichtig naar links en vervolgens naar rechts te duwen. Verwijder elk obstakel dat u vindt.
  9. Sluit de cartridgeklep.
  10. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  11. Steek de stekker van het netsnoer weer in het wandstopcontact.
  12. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat in te schakelen.
  13. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om een zelftestrapport af te drukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.

Oplossing vier: De cartridges verwijderen en terugplaatsen

Als de printcartridges niet goed zijn geplaatst of geïnstalleerd, kan de wagen vastlopen. Controleer de installatie van de cartridges door de cartridges eerst te verwijderen en vervolgens opnieuw te installeren.

Stap één: De cartridges verwijderen

1. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat uit te schakelen.
  2. Open toegangsklep voor de cartridges om toegang te krijgen tot de wagen. Wacht totdat de wagen stilstaat en geen geluid meer maakt voordat u verdergaat.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
  3. Ontgrendel de twee cartridgevergrendelingen en breng ze omhoog.
  4. Verwijder de cartridges.
    Afbeelding : De cartridges verwijderen
    Afbeelding van het verwijderen van de cartridges van de wagen
  5. Controleer op belemmeringen onder en rondom de wagen.
  6. Verwijder eventueel aanwezige obstructies.

Stap twee: De cartridges terugplaatsen

1. Houd een printcartridge met het bedrukte etiket omhoog gericht en schuif de printcartridge in de sleuf. Herhaal de stappen voor de andere cartridge.
    opmerking:
    Plaats de zwarte printcartridge in het slot met de grijze vergrendeling en plaats de kleurencartridge in het slot met de blauwe vergrendeling.
    Afbeelding : Houd de printcartridge met het etiket omhoog gericht
    Afbeelding : Plaats de cartridge in het correcte slot
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de spuitmondjes niet aan. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dit leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
    Afbeelding : De contactpunten of spuitmondjes niet aanraken
    Afbeelding: Koperen contactpunten of spuitmondjes niet aanraken
  2. Grijp het uiteinde van de vergrendeling van de cartridgesleuf met uw duim en trek het uiteinde van de vergrendeling naar u toe. Pak de vergrendeling vast en duw de bovenkant van de vergrendeling naar beneden totdat deze niet verder kan en laat vervolgens het uiteinde van de vergrendeling los zodat deze onder de lipjes klikt.
    Afbeelding : Sluit de vergrendelingen
    Afbeelding van het sluiten van de vergrendelingen
      let op:
    Forceer de vergrendelingen niet op hun plaats om schade aan het apparaat te vermijden.
  3. Sluit de cartridgeklep. Er verschijnt een bericht op het bedieningspaneel met de melding dat de printcartridges moeten worden uitgelijnd.
  4. Druk op de knop Enter om het uitlijnen van de cartridges te starten. Er worden twee pagina's afgedrukt. Volg de instructies op de tweede pagina om de uitlijning te voltooien.
  5. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om een zelftestrapport af te drukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.

Oplossing vijf: Het netsnoer van het product rechtstreeks aansluiten op een stopcontact

Steek de stekker van het netsnoer van het apparaat rechtstreeks in een wandstopcontact om te controleren of de stroombron goed functioneert.
  1. Maak het netsnoer aan de achterzijde van het apparaat los.
  2. Ontkoppel het netsnoer van het stekkerblok of de piekbeveiliger en sluit het rechtstreeks op een wandstopcontact aan.
  3. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  4. Druk op de aan/uit-knop () om het apparaat uit te schakelen.
  5. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om een zelftestrapport af te drukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.

Oplossing zes: Een gedeeltelijke reset uitvoeren

Met een gedeeltelijke reset worden de gebruikersinstellingen teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Na de gedeeltelijke reset moet u mogelijk de instellingen voor taal en land/regio opnieuw instellen.
  1. Koppel het netsnoer los van het apparaat.
  2. Druk op de knop Annuleren () en houd die ingedrukt en druk vervolgens op de knop met pijl naar links ().
  3. Sluit het netsnoer opnieuw aan terwijl u de knoppen nog steeds ingedrukt houdt.
  4. Wanneer 'Reset' wordt weergegeven op het bedieningspaneel, laat u beide knoppen los.
  5. Probeer een zelftestrapport af te drukken. Raadpleeg de stappen aan het begin van dit document om een zelftestrapport af te drukken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als de testpagina wordt afgedrukt, maar u een ander probleem met de printer ervaart, gaat u naar HP introductiepagina voor productondersteuning en zoekt u naar een ander document dat betrekking heeft op de problemen die u ervaart.
    opmerking:
    Als de pagina voor de verkeerde regio of in de verkeerde taal wordt weergegeven, klikt u op de koppeling Regio - Taal rechtsboven in uw browser. U kunt vervolgens de juiste regio en taal selecteren.
  • Als het apparaat geen testpagina afdrukt, is er mogelijk een hardwareprobleem met het product. Ga verder met de volgende oplossing.

Oplossing zeven: Laat de All-in-One nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.