HP Photosmart D7345, D7355, D7360, D7363 en D7368 printers - Er worden verkeerde kleuren afgedrukt

Probleem
De printer werkt, maar de kleuren op de afdruk zijn niet de verwachte kleuren van het origineel. Het lijkt erop dat op de afdruk slechts één kleur is afgedrukt of dat een kleur niet is afgedrukt, of dat de verkeerde kleuren zijn afgedrukt.
Oplossing
Stap 1: Controleer de inktcartridges
HP kan de kwaliteit of betrouwbaarheid van cartridges van andere fabrikanten niet garanderen. Als u de inktcartridges hebt nagevuld, vervang ze dan door originele HP inktcartridges.
Stap 2: Controleer de inktniveaus
Als de afdrukfout niet zo ernstig is, kan deze zijn veroorzaakt door gebruik van de reservemodus. Wanneer de printer bepaalde kleuren heeft opgemaakt, kan het apparaat blijven afdrukken met de resterende inktkleuren, maar de afdrukkwaliteit lijdt hier wellicht wel onder. Als de kleuren cyaan, magenta of geel op zijn, kan de printer alleen afdrukken in grijstinten.
Vervang lege printcartridges.
Bekijk de pictogrammen van de inktdruppels op het kleurendisplay om de inktniveaus te controleren.
  • De kleur van het pictogram verwijst naar de kleur van de inktcartridge. De pictogrammen zijn ook in dezelfde volgorde opgesteld, van links naar rechts, net als de inktcartridges in de printer.
  • Als een pictogram leeg is, moet de bijbehorende cartridge waarschijnlijk snel worden vervangen.
  • De printer kan de inktniveaus niet lezen in cartridges die niet van HP zijn en in opnieuw gevulde en opnieuw gefabriceerde cartridges. In plaats van een pictogram verschijnt er dan een vraagteken voor die cartridges. HP biedt geen garantie voor de kwaliteit of betrouwbaarheid van niet-HP-inkten. Onderhoud of reparatie aan de printer als gevolg van een slechte werking van of schade aan de printer die toe te schrijven is aan het gebruik van niet-HP-inkten, wordt niet door de garantie gedekt.
Klik voor een grotere weergave van de inktniveaus op de pijltoets Rechts foto's selecteren.
  1. Rechts foto's selecteren
De inktniveaus worden weergegeven in groter formaat met pictogrammen voor iedere cartridge.
Afbeelding : Inktniveaus
Stap 3: Kalibreer de kleuren
Als de cartridges niet zijn nagevuld en niet leeg zijn, probeer dan de kleuren te kalibreren.
  1. Open de Werkset van de printer:
    1. Open HP Solution Center (klik op Start, Alle programma's, HP en vervolgens HP Solution Center).
    2. Als u meer dan één printer hebt, zorg er dan voor dat u het juiste printertabblad in HP Solution Center selecteert.
    3. Kies Instellingen.
    4. Klik op Printerinstellingen.
    5. Klik op Printerwerkset.
  2. Klik op het tabblad Apparaatservices, op Kleuren kalibreren en volg de instructies op het scherm. De procedure neemt circa twee minuten in beslag en er zijn twee vellen papier voor nodig.
Stap 4: Reinig de printkop
Als de bovenstaande stappen het probleem niet hebben verholpen, reinigt u de printkop.
  1. Open de werkset van de all-in-one:
    1. Open HP Solution Center (klik op Start, Alle programma's, HP en vervolgens op HP Solution Center).
    2. Als u meer dan één all-in-one hebt, zorg er dan voor dat u het juiste tabblad van de all-in-one selecteert in HP Solution Center.
    3. Kies Instellingen.
    4. Klik op Printerinstellingen.
    5. Klik op Printerwerkset.
  2. Op het tabblad Apparaatservices klikt u op De printcartridges reinigen en vervolgens voert u de instructies op het scherm uit. Er zijn drie reinigingsniveaus beschikbaar.
Stap 5: Laat het apparaat nakijken
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website voor controle van de garantiestatus http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Contact opnemen met HP ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u in Azië/het Pacifisch gebied bent, neemt u contacten op met HP ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als uw product geen garantie meer heeft, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.