• Informatie

HP TouchSmart desktop pc's - Problemen met het touchscreen in Vista oplossen

Dit document is van toepassing op HP TouchSmart pc's met Windows Vista.

Er gebeurt niets als u op het touchscreen drukt

Als u op de TouchSmart-software of het touchscreen drukt in Windows gebeurt er niets - de muisaanwijzer beweegt niet of de objecten worden niet gemarkeerd.
Voer elke volgende stap uit totdat de muisaanwijzer zich naar een punt verplaatst dat wordt aangeraakt op het bureaublad van Windows:
  1. Maak het scherm schoon.
    Schakel de computer uit en spuit glasreiniger op een zachte, vochtige doek en veeg het scherm voorzichtig schoon om vuil en vegen te verwijderen. Spuit schoonmaakmiddel nooit rechtstreeks op het scherm. Besteed extra aandacht aan de hoeken aan de binnenkant links en rechts bovenaan het scherm. Zet de computer aan als u gereed bent.
    Druk op het scherm om te kijken of het reageert. Als dat niet het geval is, gaat u verder.
  2. Schakel de computer uit vanuit het menu Start en koppel het netsnoer los.
  3. Terwijl het netsnoer is losgekoppeld, drukt u op de aan/uit-knop op de computerbehuizing en wacht u 5 seconden.
  4. Sluit het netsnoer aan en druk op de aan/uit-knop om de computer in te schakelen.
    Druk op het scherm om te kijken of het reageert. Als dat niet het geval is, gaat u verder.
  5. Zorg dat de toets- en audiofunctie geactiveerd is. Doe hiertoe het volgende:
    1. Klik op Start en daarna op Configuratiescherm.
    2. Klik op Hardware en geluiden.
    3. Schuif omlaag en klik op HP Touchscreen Configuratie.
    4. Zorg dat op het tabblad Globale instellingen Touchscreen en Touchscreen geluid geselecteerd (geactiveerd) zijn.
      Afbeelding : Venster HP Touchscreen Configuratie
       Afbeelding van het venster HP Touchscreen Configuratie
    5. Klik op Opslaan en klik vervolgens op Sluiten.
  6. Start de computer opnieuw op.
    Druk op het scherm om te kijken of het reageert. Als dat niet het geval is, gaat u verder.
    opmerking:
    Nadat u het touchscreen-geluid hebt ingeschakeld, kunt u meteen nadat de computer start op het scherm drukken. U moet een zacht geluid horen als u op het touchscreen drukt. Als u een geluid hoort wanneer u op het touchscreen drukt, functioneert de hardware van het touchscreen en houdt het probleem waarschijnlijk verband met kalibratie en software. Als u geen geluid hoort wanneer u op het touchscreen drukt, moet de hardware van het touchscreen mogelijk worden nagekeken.
  7. Kalibreer het touchscreen met behulp van de onderstaande stappen:
    1. Zoek een potlood met een schoon gummetje aan het uiteinde.
    2. Druk vijf keer op de toets Scroll Lock op het toetsenbord.
    3. Raak op een willekeurige plaats het scherm aan en de muisaanwijzer beweegt naar linksboven.
    4. Raak de muisaanwijzer voorzichtig aan met het gummetje en houd het vast tot u een piepgeluid hoort - ongeveer een seconde.
    5. Laat het gummetje los en de muisaanwijzer beweegt naar een ander gebied op het scherm.
    6. Blijf de muisaanwijzer aanraken en loslaten met het gummetje totdat de muisaanwijzer naar het midden van het scherm beweegt.
    Druk op het scherm om te kijken of het reageert. Als dat niet het geval is, gaat u verder.
  8. Als het touchscreen nog steeds niet werkt, gaat u naar Microsoft Systeemherstel om het systeem te herstellen naar een tijdstip waarop het wel werkte. Sla deze stap over als het touchscreen nooit gewerkt heeft.
    Druk op het scherm om te kijken of het reageert. Als dat niet het geval is, gaat u verder.
  9. Ga naar HP Systeemherstel om het systeem te herstellen tot de oorspronkelijke systeemconfiguratie, als het touchscreen nog steeds niet werkt.
    Druk op het scherm om te kijken of het reageert. Als dat niet het geval is, gaat u verder.
  10. Laat de computer nakijken als het touchscreen nog steeds niet werkt.

Er verschijnt een toets naast het aangeraakte punt, niet op het aanraakpunt zelf

Ga naar het Windows bureaublad en druk op de wallpaperachtergrond als u vermoedt dat de toetsfunctie niet correct werkt. Als de muisaanwijzer onmiddellijk onder uw vingertip verplaatst, werkt de toetsfunctie correct. Indien de muisaanwijzer meer dan 1,3 centimeter weg van uw vingertip beweegt, moet u het scherm schoonmaken en kalibreren. Schakel de computer uit en spuit glasreiniger op een zachte, vochtige doek en veeg het scherm voorzichtig schoon om vuil en vegen te verwijderen. Spuit geen glasreiniger rechtstreeks op het scherm en besteed extra aandacht aan de hoeken links en rechts bovenaan in het scherm. Raadpleeg Het scherm kalibreren in Vista (Engelstalig) om het scherm te kalibreren.

De muisaanwijzer beweegt naar bovenaan links in het scherm, ongeacht waar het scherm werd aangeraakt

De Scroll Lock-toets werd 5 keer ingedrukt waardoor een sessie voor toetskalibratie werd gestart. Voltooi de kalibratie om dit probleem te herstellen:
  1. Raak op een willekeurige plaats het scherm aan en de muisaanwijzer beweegt naar linksboven.
  2. Houd de muisaanwijzer ingedrukt totdat u een pieptoon hoort.
  3. Haal uw vinger van het scherm en de muisaanwijzer beweegt naar een ander gebied op het scherm.
  4. Blijf de muisaanwijzer aanraken en loslaten totdat de muisaanwijzer naar het midden van het scherm beweegt.