• Informatie
    We zijn onze website aan 't upgraden

Als u tijdens deze periode problemen ondervindt, probeer het dan later nogmaals.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP en Compaq desktop pc's - Overstappen van Windows Vista op Windows XP

Dit document heeft betrekking op desktopcomputers voor consumenten waarop Windows Vista vooraf is geïnstalleerd en waarbij de gebruiker van plan is om de pc te downgraden of over te stappen op Windows XP. Microsoft heeft het downgraden van Windows Vista Business of Ultimate naar Windows XP Professional weliswaar goedgekeurd, maar het downgraden van het besturingssysteem wordt niet door HP ondersteund. Raadpleeg de Garantie- en supportgids en de Gebruiksrechtovereenkomst van Microsoft die met de computer geleverd is voor meer informatie.
  let op:
MAAK EEN SET HERSTELSCHIJVEN als u het besturingssysteem wijzigt in Windows XP. Als u het besturingssysteem wijzigt van Windows Vista in Windows XP kan het herstel op de vaste schijf worden uitgeschakeld.

Voordat u Windows installeert:

Denk goed na over de reden waarom u van Windows Vista op Windows XP wilt overstappen. Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om het werken met Windows Vista aangenamer maken. Zoals:

Overstappen op Windows XP

Als u besluit om over te stappen op Windows XP, dan volgen hier enkele nuttige tips en belangrijke zaken om in acht te nemen:
  let op:
HP raadt u af om over te stappen van Windows Vista op Windows XP en biedt hiervoor geen ondersteuning. Het is onduidelijk wat er met uw computer gebeurt; de functionaliteit kan afnemen en wellicht moet u applicatie-software, drivers of zelfs hardware aanschaffen die compatibel zijn met Windows XP.
De volgende stappen geven een algemeen overzicht van de procedure voor het overstappen op Windows XP. Het kan zijn dat u ook andere stappen moet uitvoeren, afhankelijk van de manier waarop uw computer is geconfigureerd, uw applicatie-software en randapparatuur.
  1. Verkrijg of maak een stel systeemherstelschijven. Als het niet lukt om over te stappen op Windows XP, dan hebt u een stel herstelschijven nodig om de computer in de oorspronkelijke staat te herstellen.
    opmerking:
    Wanneer u na de installatie van Windows XP contact opneemt met HP Ondersteuning over het oplossen van problemen met software en hardware, dan moet u de originele software-installatiekopie wellicht opnieuw installeren. Windows Vista wordt dan opnieuw geïnstalleerd; HP kan ondersteuning bieden over de bekende configuratie die uitgevoerd is.
  2. Voordat u met de installatie begint, ga op zoek naar een driver voor de chipset die compatibel is met Windows XP en brand de driver op een cd-r. Als uw pc werd geleverd met een videokaart (geen onboardvideo), dan moet u hiervoor ook de videodriver voor Windows XP downloaden en branden. Deze bestanden zijn te vinden op de ondersteunende website van de chipset- of videokaartfabrikant.
    Model Pavilion a1700n wordt bijvoorbeeld geleverd met een GeForce 6150 LE/nForce 430 (dit kunt u vinden in de productspecificaties van de Pavilion a1700n op de website van HP Klantenondersteuning). Nadat op internet is gezocht, worden de chipsetdrivers gedownload van de website van NVIDIA en op een cd-r gebrand voor later.
  3. Maak een back-up van al uw belangrijke bestanden. Raadpleeg het HP ondersteuningsdocument Een back-up maken van uw bestanden in Windows Vista voor meer informatie.
  4. Kijk of uw Windows Vista-applicaties compatibel zijn in een Windows XP-omgeving. Probeer indien nodig compatibele versies voor Windows XP of andere gelijkwaardige applicatiesoftware te verkrijgen. HP biedt bijvoorbeeld functionele software voor het afspelen van dvd-films die compatibel is met Windows Vista voor pc's die geleverd zijn met Windows Vista. Als u Windows XP installeert moet u waarschijnlijk nieuwe software voor het afspelen van dvd-films aanschaffen en installeren.
  5. Installeer een origineel Windows XP besturingssysteem volgens de bijgeleverde installatie-instructies (niet bij HP beschikbaar).
  6. Installeer het laatste chipsetdriverpakket voor het Windows XP besturingssysteem. De chipset bevat de kernfuncties van de driver voor ingebouwde componenten (zoals geluid en netwerken). Gebruik de cd-r die u eerder hebt gemaakt voor het installeren van de bestanden.
  7. Installeer het netwerk en zorg ervoor dat de verbinding is beveiligd met een Windows-firewall (of een andere firewall-applicatie).
  8. Maak verbinding met internet en gebruik Windows Update om alle kritische updates zoals Service Pack 2 te installeren. Veel onderdelen werken alleen onder Service Pack 2. Sommige drivers worden pas geïnstalleerd als Service Pack 2 op uw computer staat.
  9. Download en installeer de laatste drivers voor onderdelen die niet werken. Als uw pc bijvoorbeeld geen geluid voortbrengt en gebruikmaakt van Realtek high-definition audio, download en installeer dan een nieuwe high-definition geluidsdriver van de website van Microsoft of Realtek.
    Als u op een snelle manier hardwaredrivers wilt verkrijgen, dan maakt u verbinding met internet, klikt u op Apparaatbeheer en bekijkt u de namen van de hardware-onderdelen. Zoek de namen van hardware-onderdelen met een geel uitroepteken in het pictogram. Klik met de rechtermuisknop op de naam van het onderdeel en klik op Driver updaten om de juiste driver te zoeken.
  10. Zodra u alle drivers hebt gevonden, bent u klaar en kunt u beginnen met het installeren en gebruiken van uw favoriete softwareapplicaties. Installeer eerst de belangrijkste software zoals antivirussoftware.
    Als u voor een bepaald hardware-onderdeel geen Windows XP-driver kunt vinden, dan moet u wellicht een nieuw hardware-onderdeel dat compatibel is met Windows XP aanschaffen en installeren.