• Informatie
    Los problemen met Windows 10-updates op

Los Windows 10 op of update problemen op een HP computer – Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Deskjet D4360, D4363 en D4368 printerserie - Vervaagde of matte kleuren op de afdruk

Probleem

Het apparaat werkt, maar de kleuren op de afdruk zijn vervaagd of mat in vergelijking met het originele document.

Oplossing

Voer de volgende stappen uit om het probleem op te lossen:

Stap één: Controleer het papier

Selecteer het juiste soort papier voor het project. Als u te vezelig papier gebruikt, kan het zijn dat de inkt van de printer het afdrukoppervlak niet geheel bedekt.

Stap twee: Controleer de afdrukinstellingen

1. Klik in de softwaretoepassing waarmee u afdrukt op Bestand en klik vervolgens op Afdrukken. Het dialoogvenster Afdrukken wordt geopend.
  2. Selecteer uw product en klik op Voorkeuren. Het dialoogvenster Eigenschappen van de printer wordt geopend.
  3. Klik op het tabblad Eigenschappen.
  4. Bekijk de volgende opties op het tabblad Eigenschappen en breng eventueel noodzakelijke wijzigingen aan.
    • Afdrukkwaliteit: als u niet tevreden bent over de kwaliteit van de afdrukken, probeer dan de afdrukkwaliteit te verhogen. Verlaag de afdrukkwaliteit als u sneller wilt afdrukken.
    • Papiersoort: Als een van de opties precies met uw papiersoort overeenkomt, kies dan deze optie in plaats van Automatisch.
    • Opties formaat wijzigen: Zorg dat de geselecteerde optie met uw papier overeenkomt.

Stap drie: Druk een testpagina af

1. Houd de aan/uit-knop () ingedrukt.
  2. Terwijl u de aan/uit-knop () ingedrukt houdt, drukt u op de knop Annuleren () en vervolgens laat u beide knoppen los.
  3. Het apparaat drukt een testpagina af.
    Afbeelding : HP Deskjet D4300 serie testpagina

Stap vier: Kijk welke cartridges welke gebieden van de testpagina hebben afgedrukt

Het product kan met verschillende combinaties van inktcartridges afdrukken. Met verschillende combinaties van cartridges worden verschillende patronen op de testpagina afgedrukt. Zoek uit welk deel van de testpagina door welke cartridge is afgedrukt om te achterhalen welke cartridge defect is.
    Afbeelding : Lay-out van de testpagina
  1. Afgedrukt door de linkercartridge (kleuren)
  2. Afgedrukt door de (zwarte) rechtercartridge

Stap vijf: Bekijk de indicators van de inktniveaus op de testpagina

opmerking:
De indicator van de inktniveaus is mogelijk onnauwkeurig of niet beschikbaar voor cartridges zoals nagevulde of hergebruikte cartridges, die in andere producten zijn gebruikt.
Het venster met de indicatorbalken van de inktniveaus op het midden van de testpagina.
Afbeelding : Linker (kleur) en rechter (zwart) inktniveaus van de cartridge
De afgedrukte afbeelding van de indicatorbalk van de inktniveaus wordt kleiner wanneer u inkt gebruikt. Als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar wordt en een van de inktcartridges is bijna leeg, vervangt de inktcartridge dan.

Stap zes: Controleer de testpagina op afwijkingen

Als het apparaat en de cartridges goed werken, ontbreken er nauwelijks of geen regels van de rasterachtige patronen op de testpagina. Er mogen geen kleuren ontbreken. Er mogen ook geen strepen inkt op de pagina staan.

Ontbrekende lijnen of vakken met strepen

Er verschijnen vaak strepen op de gekleurde balken als de inktniveaus laag zijn. Indien er meer dan enkele lijnen ontbreken in een patroon, of wanneer er strepen in een balk staan, functioneert de printcartridge niet goed.
Afbeelding : Het patroon van de linkercartridge vertoont ontbrekende lijnen en een gestreepte balk
Als er lijnen ontbreken of balken met strepen op de testpagina staan, klik dan hier om door te gaan met de probleemoplossing (Engelstalig, c01433019).

Kleuren komen niet overeen met de kleur op het cartridgelabel

Als een kleur van de balken erg verschilt van de gekleurde stip op het cartridgelabel, functioneert de cartridge niet goed.
Afbeelding : De kleur van één van de balken van de linkercartridge verschilt van de kleur op het cartridgelabel
Indien de testpagina kleuren vertoont die erg verschillen van de kleuren op het cartridgelabel, klikt u hier om verder te gaan met de probleemoplossing (Engelstalig, c01432033).

Ontbrekende kleuren

Wanneer de gekleurde blokken of balken volledig ontbreken, functioneert de cartridge niet goed.
opmerking:
Als u in de reservemodus afdrukt en niet alle cartridges zijn geplaatst, dan ontbreken de patronen die door de ontbrekende cartridge moeten worden afgedrukt.
    Afbeelding : Geel patroon en gele balk ontbreken
  1. Goede testpagina
  2. Geel patroon en balk ontbreken
Als willekeurige patronen of balken op de testpagina geheel ontbreken, klik dan hier om door te gaan met de probleemoplossing (Engelstalig, c01432944).

Inktvegen

Als er inktvegen op de testpagina staan, dan werken de cartridges niet goed.
Afbeelding : Inktvegen
Als er inktvegen op de testpagina staan, klik dan hier om door te gaan met de probleemoplossing (Engelstalig, c01433466).

Stap zeven: Meer stappen voor probleemoplossing als er geen afwijkingen op de testpagina staan

Als de testpagina geen fouten vertoont, functioneren de cartridges en het apparaat waarschijnlijk goed. Klik hier om door te gaan met de probleemoplossing (c00635950, Engelstalig).