HP Officejet Pro L7300, L7500, L7600 en L7700 All-in-One series - De automatische documentinvoer pakt geen papier op

Probleem
De automatische documentinvoer pakt geen papier op.
Oplossing
Voer deze stappen uit om het probleem op te lossen. Wellicht hoeft u niet alle stappen uit te voeren om het probleem op te lossen.
Stap één: Controleer het papier in de automatische documentinvoer
De staat van het papier of de hoeveelheid geplaatst papier zorgt er mogelijk voor dat de automatische documentinvoer het papier niet oppakt en het papier niet in het apparaat wordt ingevoerd.
  1. Controleer of de invoerlade van de automatische documentinvoer niet meer dan 50 vellen papier bevat.
  2. Controleer of het originele papier geen fotopapier of carbonpapier is. Deze typen originelen moeten op het scannerglas worden geplaatst.
  3. Controleer of het originele document dat in de automatische documentinvoer is geplaatst aan de volgende criteria voldoet:
    • Het is vrij van krullen, vouwen, kreukels en scheuren
    • Er zijn geen nietjes of paperclips aan het papier bevestigd
  1. Verwijder de invoerlade en open de klep van de automatische documentinvoer.
    Afbeelding : De invoerlade verwijderen en de klep van de automatische documentinvoer openen
  2. Til de blauw-groene hendel op en draai het invoermechanisme voorzichtig in de richting van de geopende klep van de automatische documentinvoer totdat het stopt.
    Afbeelding : Het invoermechanisme draaien
  3. Bekijk het invoermechanisme.
    • Controleer of de onderste rol goed op zijn plaats wordt gehouden door de twee klemmen; deze bevinden zich links en rechts van de rol.
    • Controleer of de papierstop, die zich tussen de bovenste en onderste rollen bevindt, binnen de dubbele sleuven net boven de onderste rol past. De papierstop moet zich vrij kunnen verplaatsen binnen de dubbele sleuven, zodat deze omhoog en omlaag kan schuiven wanneer het gehele mechanisme voor het opnemen van het papier omhoog en omlaag beweegt.
      Afbeelding : Stapelstopper en de twee klemmen
  4. Zet het invoermechanisme weer in de oorspronkelijke positie.
  5. Wanneer het apparaat wordt ingeschakeld, verplaatst de bovenste rol zich naar de oorspronkelijke positie boven het scheidingskussen. Er zal ruimte tussen het scheidingskussen en de bovenste rol zitten.
    Afbeelding : Ruimte tussen het scheidingskussen en de bovenste rol bekijken
  6. Als er geen ruimte tussen de bovenste rol van de automatische documentinvoer en het scheidingskussen zit, druk dan op de aan/uit-knop om het apparaat uit te schakelen.
  7. Wacht drie tot vijf seconden en druk vervolgens op de aan/uit-knop om het apparaat in te schakelen. De rollen van de automatische documentinvoer moeten teruggaan in de juiste posities.
  8. Sluit de klep van de automatische documentinvoer en plaats de invoerlade terug.
  1. Verwijder de invoerlade en open de klep van de automatische documentinvoer.
    Afbeelding : De invoerlade verwijderen en de klep van de automatische documentinvoer openen
  2. Til de blauw-groene hendel op en draai het invoermechanisme voorzichtig in de richting van de geopende klep van de automatische documentinvoer totdat het stopt.
    Afbeelding : Het invoermechanisme draaien
  3. Bevochtig een schone, pluisvrije doek enigszins met gedistilleerd water en wring de overtollige vloeistof uit de doek.
  4. Gebruik de bevochtigde doek om de rollen of het scheidingskussen te reinigen. Als het niet lukt om de aanslag te verwijderen met behulp van gedistilleerd water, kunt u eventueel isopropyl-alcohol gebruiken.
    Afbeelding : Scheidingskussen
  5. Zet het invoermechanisme weer in de oorspronkelijke positie.
  6. Sluit de klep van de automatische documentinvoer en plaats de invoerlade terug.
Stap vier: Maak het invoermechanisme van de automatische documentinvoer los en bevestig het opnieuw
Voer de onderstaande stappen uit om het probleem op te lossen als het invoermechanisme van de automatische documentinvoer is losgemaakt of niet correct is aangesloten.
Voer deze stappen niet uit als het invoermechanisme van de automatische documentinvoer goed werkt.
  1. Druk op de aan/uit-knop om de All-in-One uit te schakelen.
  2. Verwijder de invoerlade en open de klep van de automatische documentinvoer.
  3. Druk op de blauw-groene ontgrendelingsknop om de rollen van de automatische documentinvoer los te maken van het invoermechanisme, zoals in de onderstaande afbeelding wordt afgebeeld (de rode pijl wijst naar de ontgrendelingsknop).
    Afbeelding : Op de ontgrendelingsknop voor de automatische documentinvoer drukken
    De rollen van de automatische documentinvoer vasthouden en de blauw-groene ontgrendelingsknop bovenaan in het midden van het invoermechanisme indrukken.
  4. Maak de invoerrollen van de automatische documentinvoer opnieuw vast door de rollen in de sleuf van het invoermechanisme van de automatische documentinvoer te plaatsen, zoals in de onderstaande afbeelding wordt getoond.
    De rode pijlen tonen de tandwielen op het invoermechanisme van de automatische documentinvoer die aan één kant zijn uitgelijnd. De gele pijlen wijzen naar de inkeping met twee klemmen.
    Afbeelding : De rollen in de inkeping met twee klemmen plaatsen
    Op de foto ziet u hoe de rollen in het invoermechanisme worden geplaatst
  5. Zodra de rollen op de inkeping met twee klemmen zijn geplaatst, drukt u ze naar binnen zodat de twee klemmen op hun plaats klikken.
    Op de onderstaande foto ziet u een correct geplaatst invoermechanisme van de automatische documentinvoer.
    Afbeelding : Correct geplaatst invoermechanisme van de automatische documentinvoer
    Foto met de correcte plaatsing van het invoermechanisme
  6. Sluit de klep van de automatische documentinvoer.
  7. Schakel het product in en maak een kopie met de automatische documentinvoer om te controleren of het invoermechanisme werkt.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.
De volgende video toont de stappen voor het verhelpen van problemen met de automatische documentinvoer en de onderhoudswerkzaamheden. Het apparaat dat in de video wordt getoond kan enigszins verschillen van uw apparaat, maar de stappen blijven dezelfde.
Als de video niet correct wordt weergegeven of u de video in een ander formaat wilt bekijken, klikt u hier om de video op YouTube af te spelen.
Oorzaak
  • De papierinvoerrollen kunnen vuil worden en niet genoeg grip hebben om het papier op te kunnen pakken uit de lade van de automatische documentinvoer.
  • Papier met een glanzend effect of met veel glans kunnen erg glad zijn en tot gevolg hebben dat er een probleem ontstaat bij het oppakken van het papier door de invoerrollen van de automatische documentinvoer.