• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Officejet H470, H470b, H470wbt en H470wf mobiele printers - Horizontale strepen of lijnen op de afdruk

Probleem
De printer werkt, maar er staan strepen of lijnen op de afdruk. De lijnen staan verticaal ten opzichte van de richting waarin het papier door de printer wordt gevoerd (en parallel ten opzichte van de beweging van de cartridges tijdens het afdrukken).
Afbeelding : Defect. De richting waarin het papier door de printer is gevoerd wordt aangegeven.
Oplossing één: Zorg ervoor dat u het juiste papier voor de afdruktaak gebruikt
  • Veel papiersoorten kunnen maar aan één zijde worden gebruikt. Plaats het papier met de afdrukzijde naar beneden.
  • Gebruik de juiste papiersoort voor de taak. Voor de meeste documenten werkt gewoon papier goed. Voor documenten met dicht op elkaar geplaatste druk, zoals illustraties met veel contrast of foto's, gebruikt u HP Advanced Paper voor de beste resultaten.
  • Indien de bovenstaande stappen niet geholpen hebben, probeert u een andere papiersoort. Inkt loopt niet zo makkelijk uit op zwaarder papier. Papier dat de inkt niet goed opneemt is gevoeliger voor uitlopen en vegen. HP inkt en HP papier zijn speciaal ontworpen om samen te worden gebruikt.
Oplossing twee: Controleer de inktniveaus
Volg de stappen om de inktniveaus te controleren.
  opmerking:
De informatie over de inktniveaus zijn slechts schattingen. De werkelijke inktniveaus kunnen afwijken van de schattingen. Als u een opnieuw gevulde of herstelde inktcartridge gebruikt, of een cartridge die in een andere printer werd gebruikt, is de inktniveau-indicator onnauwkeurig of onbeschikbaar.
  1. Controleer of de printer op een computer is aangesloten en is ingeschakeld.
  2. Klik op Start, klik op Configuratiescherm en klik dan op Printers en faxapparaten of klik op Start en op Printers en faxapparaten om de map Printers en faxapparaten te openen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de printer en selecteer Afdrukvoorkeuren.
  4. Klik op het tabblad Functies en klik op Printerservices.
  5. De werkset wordt geopend. De inktniveaus worden weergegeven op het tabblad Geschatte inktniveaus.
Afbeelding : Geschatte inktniveaus bekijken
  opmerking:
Waarschuwingen en indicators voor het inktniveau bieden uitsluitend schattingen om te kunnen plannen. Houd een vervangende inktcartridge binnen handbereik om mogelijke afdrukvertragingen te vermijden wanneer een indicator op lage inktniveaus wijst. U hoeft de inktcartridges niet te vervangen totdat de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar wordt.
Oplossing drie: Controleer de afdrukinstellingen
Volg de stappen om de printerinstellingen te controleren.
  1. Klik in de software waarvanuit u afdrukt op Bestand en vervolgens op Afdrukken.
    Het venster Afdrukken wordt geopend.
  2. Controleer of uw product is geselecteerd en klik dan op Voorkeuren.
    Het venster Afdrukvoorkeuren wordt geopend.
  3. Klik op het tabblad Functies.
    De opties op het tabblad Functies zijn de volgende:
    • Afdrukkwaliteit: als u niet tevreden bent over de kwaliteit van de afdrukken, probeer dan de afdrukkwaliteit te verhogen. Als u sneller wilt printen, verlaagt u de afdrukkwaliteit.
    • Papiersoort: klik op het vervolgkeuzemenu. Als één van de opties precies met uw papiersoort overeenkomt, kies dan deze optie in plaats van Automatisch.
    • Formaat: zorg dat het papierformaat met uw papier overeenkomt.
Oplossing vier: Reinig de printcartridges
Stap één: Reinig de elektrische contactpunten op de printcartridge
Voer deze stappen uit om de elektrische contactpunten van de printcartridge schoon te maken.
  1. Verwijder de printcartridge uit het apparaat.
  2. Reinig de elektrische contactpunten op de printcartridgewagen met een droog katoenen wattenstaafje.
  3. Reinig de elektrische contactpunten op de printcartridge voorzichtig met een zachte, droge, pluisvrije doek.
      let op:
    Veeg maar één keer over de contactpunten om beschadigingen aan de elektrische contactpunten te voorkomen. Veeg niet over de spuitmondjes van de printcartridges.
Stap twee: Reinig de printcartridges met behulp van de HP Photosmart-software
Volg de stappen voor het reinigen van de printcartridges met behulp van de HP Photosmart-software.
  1. Plaats ongebruikt, gewoon wit papier van A4-, kwarto- of folio-formaat in de invoerlade.
  2. Klik op de computer op Start en klik op Programma's.
  3. Klik op HP en vervolgens op HP Solution Center.
  4. Klik in het HP Solution Center op Instellingen, wijs Afdrukinstellingen aan en klik vervolgens op Printerwerkset.
  5. Klik op het tabblad Printerservices.
  6. Klik op Printcartridges reinigen en volg de aanwijzingen op het scherm.
Oplossing vijf: Controleer of er defecten zijn met behulp van een testpagina
Stap één: Druk een testpagina af
Voer de volgende stappen uit om een testpagina af te drukken.
Houd de aan/uit-knop () ingedrukt en druk vier keer op de knop Doorgaan () om een testpagina af te drukken.
Afbeelding : Testpagina
Stap twee: Noteer welke cartridges welke gebieden van de testpagina hebben afgedrukt
Bepaal welke cartridge welk deel van de testpagina heeft afgedrukt zodat u bij defecten op de pagina weet welke cartridge het probleem vormt.
U kunt echter verschillende combinaties van cartridges in uw printer installeren en met verschillende combinaties van cartridges worden verschillende patronen afgedrukt op de testpagina. De testpagina ziet er mogelijk niet precies zo uit als op het weergegeven voorbeeld, maar de rechter- en linkercartridges drukken in dezelfde gebieden van de pagina af, ongeacht welke cartridges zijn geplaatst.
    Afbeelding : Lay-out van de testpagina
  1. Afgedrukt door de rechtercartridge
  2. Afgedrukt door de linkercartridge
  opmerking:
Als u afdrukt in reservemodus (één cartridge ontbreekt), is het gebied van de testpagina waarin die cartridge afdrukt leeg.
Het patroon in elk gebied kan er enigszins anders uit zien op uw pagina.
Stap drie: Bekijk de indicators van de inktniveaus op de testpagina
Volg deze stappen om de indicators van het inktniveau op de testpagina te bekijken.
  opmerking:
De informatie over de inktniveaus zijn slechts schattingen. De werkelijke inktniveaus kunnen afwijken van de schattingen. Als u een opnieuw gevulde of herstelde inktcartridge gebruikt, of een cartridge die in een andere printer werd gebruikt, is de inktniveau-indicator onnauwkeurig of onbeschikbaar.
  1. Controleer of de printer op een computer is aangesloten en is ingeschakeld.
  2. Klik op Start, klik op Configuratiescherm en klik dan op Printers en faxapparaten of klik op Start en op Printers en faxapparaten om de map Printers en faxapparaten te openen.
  3. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van de printer en selecteer Afdrukvoorkeuren.
  4. Klik op het tabblad Functies en klik op Printerservices.
  5. De werkset wordt geopend. De inktniveaus worden weergegeven op het tabblad Geschatte inktniveaus.
Afbeelding : Geschatte inktniveaus bekijken
  opmerking:
Waarschuwingen en indicators voor het inktniveau bieden uitsluitend schattingen om te kunnen plannen. Houd een vervangende inktcartridge binnen handbereik om mogelijke afdrukvertragingen te vermijden wanneer een indicator op lage inktniveaus wijst. U hoeft de inktcartridges niet te vervangen totdat de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar wordt.
Stap vier: Kijk of er defecten zijn
Wanneer de printer en de printcartridges goed werken, ontbreken er normaal gesproken weinig of geen lijnen in de patronen (die eruit zien als een rooster). De kleuren van de patronen en balken moeten ook ongeveer dezelfde kleur hebben als de gekleurde stippen op het cartridgelabel.
  opmerking:
Vergelijk de kleuren op de testpagina niet met de kleuren op deze webpagina. Alleen als monitor is gekalibreerd, worden de kleuren correct weergegeven. Vergelijk in plaats daarvan de kleuren op de pagina met de gekleurde stippen op het cartridgelabel. Hoewel de gekleurde stippen mogelijk niet precies nauwkeurig zijn, zijn deze waarschijnlijk nauwkeuriger dan de kleuren op de monitor.
Ontbrekende lijnen of vakken met strepen
Indien er in een patroon meer dan enkele lijnen ontbreken, of wanneer er strepen in een vak staan, functioneert de cartridge niet goed.
Afbeelding : Het patroon van de rechtercartridge vertoont ontbrekende lijnen en een gestreepte balk
Afbeelding : Het patroon van de linkercartridge vertoont ontbrekende lijnen en een gestreepte balk
Als er lijnen ontbreken of balken met strepen op de testpagina staan, klik dan hier om door te gaan met de probleemoplossing (Engelstalig, c00832192).
Kleurenmix
Wanneer de kleur van de patronen of vakjes erg verschilt van de gekleurde stippen op het cartridgelabel, functioneert de cartridge niet goed.
Afbeelding : Gekleurde stippen op het linkercartridgelabel (drie-kleuren cartridge)
Afbeelding : De kleur van één van de balken van de linkercartridge verschilt van de kleur op het cartridgelabel
Indien de testpagina pagina kleuren vertoont die erg verschillen van de kleuren op het cartridgelabel, klikt u hier om verder te gaan met de probleemoplossing (c00832204 - Engelstalig).
Ontbrekende kleuren
Wanneer de gekleurde blokken of patronen volledig ontbreken, functioneert de cartridge niet goed.
Afbeelding : Geel patroon en gele balk ontbreken
Als willekeurige patronen of gekleurde blokken geheel ontbreken, klik dan hier om door te gaan met de probleemoplossing (c00832204, Engelstalig).
Inktvegen
Wanneer er inktvegen op de testpagina staan, moet u mogelijk uw cartridges schoonmaken.
Afbeelding : Linkercartridge (zwart) vertoont inktvegen
Als het de testpagina inktvegen vertoont, klik dan hier om door te gaan met de probleemoplossing (c00746467).
Stap vijf: Laat uw product nakijken
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.