HP Photosmart C7200 all-in-one serie - Kleuren lopen in elkaar over

Probleem
De printer werkt, maar de kleuren op de afdruk lopen in elkaar over of zien er vlekkerig of incorrect uit.
Oplossing
Voer de volgende stappen uit om het probleem op te lossen:
  1. Klik in het programma dat u gebruikt voor afdrukken op Bestand en klik vervolgens op Afdrukken.
    Het venster Afdrukken wordt geopend.
  2. Zorg ervoor dat het juiste appaaat is geselecteerd en klik op Voorkeuren of Eigenschappen.
    Het venster Voorkeuren/Eigenschappen wordt geopend.
  3. Klik op het tabblad Sneltoetsen voor afdrukopties.
    Pas enkele of alle opties in het menu Sneltoetsen voor afdrukopties aan om de afdrukkwaliteit te verbeteren.
    • Afdrukkwaliteit: als de kwaliteit van de afdrukken niet acceptabel is, probeer dan de afdrukkwaliteit te verhogen. Als u sneller wilt afdrukken, verlaagt u de afdrukkwaliteit.
    • Papiersoort: als een van de opties precies met uw papiersoort overeenkomt, kies dan deze optie in plaats van Automatisch.
    • Papierformaat: zorg ervoor dat deze optie overeenkomt met het papier dat in het apparaat is geplaatst.
    Klik op het tabblad Geavanceerd om extra opties te bekijken en klik vervolgens op Geavanceerde functies.
    Het venster Geavanceerde functies wordt geopend. Overweeg de volgende optie te wijzigen:
    Inktvolume: hiermee kunt u de hoeveelheid inkt voor een pagina aanpassen. Voor lichtere afbeeldingen (minder inkt), sleept u de schuifknop naar links. Voor donkerdere afbeeldingen (meer inkt), sleept u de schuifknop naar rechts. Hoe kleiner het inktvolume, hoe sneller de afdruk droog is.
  • Veel papiersoorten kunnen maar aan één zijde worden gebruikt. Plaats het papier met de afdrukzijde naar beneden.
  • Gebruik de juiste papiersoort voor de taak. Voor de meeste documenten werkt gewoon papier goed. Voor documenten met dicht op elkaar geplaatste druk, zoals illustraties met veel contrast of foto's, gebruikt u HP Advanced Paper voor de beste resultaten.
  • Indien de bovenstaande stappen niet geholpen hebben, probeert u een andere papiersoort. Inkt loopt niet zo makkelijk uit op zwaarder papier. Papier dat de inkt niet goed opneemt is gevoeliger voor uitlopen en vegen. HP inkt en HP papier zijn speciaal ontworpen om samen te worden gebruikt.
Stap drie: Voer het hulpprogramma voor cartridgereiniging uit
Als u met de bovenstaande stappen het probleem niet hebt kunnen verhelpen, worden de inktkleuren waarschijnlijk gemengd in de cartridge. Voer de onderstaande stappen uit om de printcartridges te reinigen.
Reinigingstest vanaf de printer
  1. Druk op de knop Setup.
  2. Druk op de pijl omlaag ().
  3. Selecteer Tools en druk op OK.
  4. Selecteer Printkop reinigen en druk op OK.
  5. Bekijk de testpagina. Als de afdrukkwaliteit van de pagina goed is, stopt u hier. Als de afdrukkwaliteit slecht is, gaat u verder naar de volgende stap om verder te gaan met het reinigen.
Reinigingstest vanuit de software
  1. Open HP Solution Center.
  2. Klik op Instellingen en klik vervolgens op Printerwerkset.
  3. Het venster van de printerwerkset wordt weergegeven. Op het tabblad Apparaatservices klik u op De printcartridges reinigen en vervolgens volgt u de instructies op het scherm. Er zijn drie reinigingsniveaus beschikbaar. Gooi het afgedrukte vel weg of gebruik het opnieuw.
Stap vier: Druk een zelftestpagina af
Als de bovenstaande stappen niet hebben geholpen, drukt u een zelftestpagina af en controleert u erop of het probleem wordt veroorzaakt door de cartridges of de printer.
Voer de volgende stappen uit om een zelftestrapport af te drukken:
  1. Plaats ongebruikt, gewoon wit papier van A4-, kwarto- of folio-formaat in de invoerlade.
  2. Druk op Instellingen.
  3. Druk op de pijl omlaag () om Rapport afdrukken te markeren.
  4. Druk op OK.
  5. Druk op de pijl omlaag () om Zelftestrapport te markeren.
  6. Druk op OK.
U moet bepalen welke cartridge welk deel van de testpagina heeft afgedrukt, zodat u bij defecten op de pagina weet welke cartridge het probleem is.
Houd er rekening mee dat er verschillende combinaties van printcartridges in uw printer geplaatst kunnen worden. Verschillende combinaties van cartridges drukken verschillende patronen af. Uw zelftestpagina ziet er mogelijk niet precies uit zoals de onderstaande afbeelding, maar de rechter- en linkercartridges drukken in dezelfde gebieden van de pagina af, ongeacht welke cartridges geplaatst zijn.
Afbeelding : Lay-out van de testpagina (de patronen in elk gebied kunnen enigszins afwijken van die op uw pagina)
In het algemeen, wanneer de printer en printcartridges goed werken, vertonen de patronen (die eruit zien als een rooster) weinig of geen ontbrekende lijnen. Er mogen geen kleuren ontbreken en de kleuren van de blokken onderaan de pagina moeten overeenkomen met die van de labels onder de blokken. Er mogen ook geen strepen inkt op het rapport staan.
Kleurenmix
De gekleurde blokken onderaan de zelftestpagina worden alleen afgedrukt door de drie-kleuren cartridge (links). Deze blokken beschikken over labels die aangeven hoe de kleur eruit moet zien. Als de kleur van een van de blokken niet overeenkomt met het bijbehorende label, dan werkt de linkercartridge niet goed.
    Afbeelding : Kleurenmix
  1. Correcte kleuren
  2. Incorrecte kleur (geel) - de drie-kleuren cartridge (links) werkt niet goed
Als één of meerdere gekleurde blokken niet met het label overeenkomen, klikt u hier om door te gaan met de probleemoplossing (Engelstalig).
Ontbrekende kleuren
Wanneer de gekleurde blokken of patronen volledig ontbreken, functioneert de cartridge niet goed.
  opmerking:
Als u in de reservemodus afdrukt en niet alle cartridges zijn geplaatst, dan ontbreken de patronen die door de ontbrekende cartridge moeten worden afgedrukt.
    Afbeelding : Ontbrekende kleuren
  1. Alle kleuren afgedrukt - geen ontbrekende kleuren
  2. Geel ontbreekt: de drie-kleuren cartridge (links) werkt niet goed
Wanneer de patronen of gekleurde blokken volledig ontbreken, klikt u hier om door te gaan met de probleemoplossing (Engelstalig).
Inktvegen
Als er inktvegen op uw zelftestrapport staan, moet u de cartridges mogelijk schoonmaken.
Afbeelding : Inktvegen
Als er inktvegen op het zelftestrapport staan, klikt u hier om door te gaan met de probleemoplossing (Engelstalig).
Als u geen defecten zag op de pagina met diagnostische gegevens, functioneren de inktpatronen en printer waarschijnlijk correct. Klik hier om de probleemoplossing verder te zetten.