HP Photosmart D7200 en D7400 serie printer - 'Inktcartridges installeren

Inleiding
In dit document wordt uitgelegd hoe u nieuwe inktcartridges installeert of lege inktcartridges vervangt.
Inktcartridges installeren
Stap één: Installeer de inktcartridges
Voer de onderstaande stappen om de inktcartridges te plaatsen of te vervangen.
  1. Zorg dat de stroom is ingeschakeld. Open de klep voor de inktcartridges door de voorkant van het apparaat omhoog te tillen totdat de klep in de geopende stand is vergrendeld.
    Afbeelding : De bovenklep staat open
  2. Knijp in het grijze lipje onder een inktcartridgesleuf om de grijze vergrendeling in de printer vrij te geven. Haal vervolgens de vergrendeling omhoog. De sleuven voor de inktcartridges zijn met kleuren gecodeerd.
    Haal de vergrendeling onder de gewenste kleur omhoog om een cartridge te plaatsen of te vervangen. Van links naar rechts zitten de inktcartridges voor zwart, geel, lichtcyaan, cyaan, lichtmagenta en magenta.
    Afbeelding : Sleuven voor de inktcartridges
    1 - Vergrendeling van de inktcartridge voor de zwarte inktcartridge
    2 - Inktcartridgegebied voor de kleureninktcartridges
  3. Wanneer u een cartridge wilt vervangen, verwijdert u eerst de oude cartridge door deze naar u toe uit de sleuf te trekken.
    Afbeelding : Een inktcartridge verwijderen
  4. Verwijder de nieuwe inktcartridge uit de verpakking, houd de inktcartridge bij de hendel vast en schuif deze in de lege sleuf. Zorg ervoor dat de kleur en het patroon van de inktcartridge overeenkomen met de kleur en het patroon op de printwagen. Houd bij het plaatsen van de inktcartridge de koperkleurige contacten naar de printer gericht.
      opmerking:
    Wanneer u de HP Photosmart voor het eerst instelt en gebruikt, moet u de inktcartridges die bij het apparaat werden geleverd installeren. De inkt in deze cartridges is speciaal samengesteld voor een gunstige menging met de inkt in de printkopmodule.
  5. Druk op de grijze vergrendeling tot deze op zijn plaats klikt.
    Afbeelding : De vergrendeling van de inktcartridges gesloten
  6. Herhaal stap 2 tot en met 5 voor elke inktcartridge die u plaatst. U moet alle zes de inktcartridges installeren. Als een inktcartridge ontbreekt, werkt de printer niet.
  7. Sluit de bovenklep van de printwagen.
Stap twee: Lijn de inktcartridges uit
De HP Photosmart lijnt de printkop automatisch uit wanneer u de inktcartridges installeert tijdens de initiële installatie. De HP Photosmart lijnt de printkop ook uit tijdens periodiek onderhoud om een uitstekende afdrukkwaliteit te garanderen.
De printer uitlijnen vanaf het bedieningspaneel
  1. Plaats ongebruikt, gewoon wit papier van A4-, Letter- of Legal-formaat in de invoerlade.
  2. Raak het pictogram Setup aan op het scherm.
  3. Raak Tools aan.
  4. Raak Printer uitlijnen aan.
  5. De HP Photosmart drukt een testpagina af, lijnt de printkop uit en kalibreert de printer. Er verschijnt een bericht dat meedeelt of het is gelukt of mislukt.
De printer vanuit de HP Photosmart software uitlijnen
  1. Plaats ongebruikt, gewoon wit papier van A4-, Letter- of Legal-formaat in de invoerlade.
  2. Klik in HP Solution Center op Instellingen en vervolgens op Printerwerkset. De printerwerkset wordt weergegeven.
      opmerking:
    U kunt de printerwerkset ook openen vanuit het dialoogvenster Afdrukeigenschappen. Klik in het dialoogvenster Afdrukeigenschappen op het tabblad Functies en klik vervolgens op Printerservices.
  3. Klik op het tabblad Functies en vervolgens op de knop Printerservices.
  4. Klik op De printer uitlijnen. De HP Photosmart drukt een testpagina af, lijnt de printkop uit en kalibreert de printer. U kunt deze pagina opnieuw gebruiken of bij het oud papier doen.