HP DeskJet D2430, D2445, D2460 en D2468 printers - Verkeerde kleuren

Probleem
De printer werkt, maar de kleuren op de afdruk zijn niet de verwachte kleuren van het origineel. Het lijkt erop dat op de afdruk slechts één kleur is afgedrukt of dat een kleur niet is afgedrukt, of dat de verkeerde kleuren zijn afgedrukt.
Oplossing
  opmerking:
Als u een opnieuw gevulde of opnieuw gefabriceerde inktcartridge hebt geplaatst, of een cartridge die in een andere printer is gebruikt, is de inktniveau-indicator onnauwkeurig of niet beschikbaar.
  1. Zoek in Windows naar de modelnaam van uw printer en klik op de naam van de printer in de lijst met resultaten.
    Het HP Solution Center wordt geopend.
  2. Klik op Instellingen.
  3. Klik op Printerinstellingen.
  4. Klik op Printer Toolbox.
  5. Klik op het tabblad Geschatte inktniveaus.
    Afbeelding : Geschatte inktniveaus
    Afbeelding: Geschatte inktniveaus
      opmerking:
    Het kan zijn dat een inktcartridge bijna leeg is, zelfs als op de afbeelding staat dat er nog inkt in de cartridge aanwezig is. Er verschijnen lijnen of strepen op afdrukken wanneer de inktcartridges bijna leeg zijn. Vervang de printcartridges die leeg of bijna leeg zijn.
  1. Schakel het apparaat in.
  2. Gebruik een potlood om de aan/uit-knop () ingedrukt te houden.
  3. Open en sluit de klep van het product vier keer terwijl u de aan/uit-knop () ingedrukt houdt. U hoeft de klep niet verder te openen dat tot de klep het potlood aanraakt.
  4. Laat de aan/uit-knop () los. De zelftestpagina wordt afgedrukt.
Afbeelding : Zelftestpagina van HP DeskJet D2400 printerserie
Bepaal welke printcartridge welk deel van de zelftestpagina heeft afgedrukt, zodat u de printcartridge die het probleem veroorzaakt kunt vinden wanneer de pagina defecten vertoont.
U kunt verschillende combinaties van printcartridges in de printer installeren en met verschillende combinaties van cartridges worden verschillende patronen op de zelftestpagina afgedrukt. Uw zelftestpagina ziet er mogelijk niet precies zo uit als de onderstaande afbeelding, maar de rechter- en linkercartridges drukken in dezelfde gebieden van de pagina af, ongeacht welke cartridges zijn geplaatst.
    Afbeelding : Lay-out van de zelftestpagina
  1. Afgedrukt door de linkerprintcartridge
  2. Afgedrukt door de rechterprintcartridge
Wanneer het apparaat en de printcartridges goed werken, vertonen de patronen (die eruit zien als een rooster) normaal gesproken weinig of geen ontbrekende lijnen en geen van de kleuren mag ontbreken. Er mogen ook geen strepen inkt op de pagina staan.
Ontbrekende lijnen of vakken met strepen
Als de printcartridge niet goed functioneert en er weinig inkt over is, kunnen de volgende patronen op de zelftestpagina verschijnen.
  • Gekleurde balken zijn gestreept.
  • Er ontbreken meerdere lijnen in een patroon.
  • Een balk is gestreept.
Afbeelding : Als de inkt bijna op is, ontbreken er lijnen in het magenta patroon en is de balk gestreept
Als de zelftestpagina ontbrekende lijnen of vakken met strepen bevat, klik dan hier om door te gaan met de probleemoplossing.
Kleuren komen niet overeen met de kleur op het printcartridgelabel
De printcartridge functioneert niet goed als een kleur van een balk erg verschilt van de gekleurde stip op het printcartridgelabel.
Afbeelding : Een van de kleuren van de balken verschilt erg van de gekleurde stip op de printcartridge
Indien de zelftestpagina kleuren vertoont die erg verschillen van de kleuren op het printcartridgelabel, klikt u hier om verder te gaan met de probleemoplossing.
Ontbrekende kleuren
De printcartridge functioneert niet goed als een of meer van de gekleurde patronen of balken volledig ontbreken.
  opmerking:
Als u in de reservemodus afdrukt en niet alle printcartridges zijn geplaatst, dan ontbreken de patronen die door de ontbrekende cartridge moeten worden afgedrukt.
    Afbeelding : Ontbrekende kleuren
  1. Alle kleuren afgedrukt - geen ontbrekende kleuren
  2. Geel ontbreekt - de linkerprintcartridge (drie-kleuren) drukt niet goed af
Als willekeurige patronen of balken geheel ontbreken, klik dan hier om door te gaan met de probleemoplossing.
Inktvegen
Wanneer er inktvegen op de testpagina staan, moet u mogelijk de printcartridges schoonmaken.
Afbeelding : Inktvegen
Als er inktvegen op de zelftestpagina staan, klik dan hier om door te gaan met de probleemoplossing.
Als de testpagina geen fouten vertoont, functioneren de cartridges en het apparaat waarschijnlijk goed. Klik hier om door te gaan met de probleemoplossing (c04934647, Engelstalig).