• Informatie

HP all-in-ones - Het scannerglas reinigen

Inleiding

Dit document toont hoe de onderkant van het scannerglas van sommige HP all-in-one producten moet worden gereinigd. Een vuil of wazig scannerglas kan leiden tot ontoereikende scan- en kopieerkwaliteit.

Verklaring

Lees de volgende lijst zorgvuldig voordat u de instructies in dit document uitvoert:
  1. Als uw HP all-in-one product zich nog in de HP garantieperiode bevindt, neem dan contact op met HP om het apparaat voor service in te leveren.
  2. Als u het scannerglas demonteert van een HP all-in-one product dat zich binnen de garantieperiode bevindt, dan vervalt de garantie.
  3. Zorg ervoor dat de reiniging plaatsvindt in een afgesloten omgeving, uit de buurt van een stofbron.
  4. De instructies in dit document zijn alleen bestemd voor het reinigen van het glas. Alle verdere aanpassingen aan de scanner zelf kunnen tot onvoorspelbare resultaten leiden.

Gereedschappen voor het reinigen van het glas

1. Een schroevendraaier met een T10-schroefbit.
  2. Een kleine schroevendraaier met een standaardbit.
  3. Een schone doek. Wij raden u sterk aan een pluisvrije doek te gebruiken omdat deze geen vezels op het glas achterlaat.
  4. Plakband (breder dan 19 mm).
  5. Gedistilleerd water, alleen wanneer het vuil of de wazige laag niet gemakkelijk is te verwijderen.

Reinigingsprocedure

De volgende procedure is gebaseerd op het HP PSC 2400 serie model; in dit document worden de verschillen tussen modellen waar nodig aangeduid. Onder iedere stap van de reinigingsprocedure is een bijbehorende afbeelding geplaatst.
  waarschuwing:
Zorg ervoor dat het apparaat is losgekoppeld van het lichtnet voordat u met de reinigingsprocedure begint.
  1. Open de scannerklep. Bij de PSC 2350, 2400 en 2500 serie zoekt u naar een klein lipje op de achterrand van het apparaat.
    1. Scannerdeksel geopend
    2. Plaats van klein lipje (alleen PSC 2350, 2400 & 2500 serie)
  2. Kies de desbetreffende stap afhankelijk van uw model:
    • Bij de PSC 2350, 2400 en 2500 serie gebruikt u uw wijsvinger om het lipje voorzichtig naar voren te trekken; gebruik uw andere hand om de deksel verticaal omhoog te trekken en van het apparaat te verwijderen.
      Trek met één vinger aan het lipje
      De scannerklep verwijderen
    • Bij de PSC 2100, 2170 en 2200 serie gebruikt u één hand om de scannerdeksel op te tillen en van het apparaat te verwijderen.
  3. Steek de kleine schroevendraaier in het gat tussen de kap van het bedieningspaneel en het apparaat (zie de onderstaande foto). Til vervolgens de hoek van de kap van het bedieningspaneel op.
  4. Gebruik één hand om de kap van het bedieningspaneel op te tillen en voorzichtig van het apparaat te verwijderen.
  5. Steek de kleine schroevendraaier in het middelste gat onderaan het bedieningspaneel.
  6. Druk de schroevendraaier verticaal omlaag en kantel hem vervolgens naar u toe. Als het bedieningspaneel niet beweegt, druk de schroevendraaier dan iets verder omlaag en kantel hem naar u toe.
    1. De schroevendraaier omlaag duwen
    2. De schroevendraaier kantelen
  7. Gebruik één hand om het bedieningspaneel vast te houden en naar u toe te schuiven om het paneel los te maken van de onderliggende vergrendeling.
  8. Afhankelijk van het model is er één of zijn er twee gegevenskabels aangesloten op het bedieningspaneel. Koppel deze kabels los en verwijder het bedieningspaneel van het apparaat.
    Model met één kabel
    Model met twee kabels
  9. Afhankelijk van het model zijn er drie of vijf schroeven rondom het scannerglas geplaatst. Gebruik de schroevendraaier met de T10-bit om de schroeven te verwijderen.
  10. Maak de gegevenskabel voorzichtig los uit de klemmen om beschadigingen aan de kabels te voorkomen.
    1. Model met twee gegevenskabels
    2. Model met één gegevenskabel
  11. Kies de desbetreffende stap afhankelijk van uw model:
    • Bij de PSC 2350, 2400 en 2500 serie modellen tilt u de glasplaat omhoog; beschadig de gegevenskabels niet. Plaats de deksel achter op het apparaat en maak de kabels los van de glasplaat. Verwijder het glas volledig van het apparaat.
    • Bij de PSC 2100, 2170 en 2200 serie modellen (met twee sluitingen aan de voorkant van het apparaat) gebruikt u beide handen om de achterkant van de glasplaat een stukje op te tillen; draai de glasplaat vervolgens een eindje tegen de richting van de klok in om de sluitingen te ontgrendelen. De plaat is pas helemaal los als u een klik hoort. Maak vervolgens de kabel los van de glasplaat en verwijder de plaat van het apparaat.
      De plaat optillen
      De sluitingen openen
  12. Gebruik een stukje plakband (met een breedte van 19 tot 30 mm) om de opening van de scanner af te dekken, zodat er geen vocht of vreemd materiaal naar binnen kan.
    1. Gedeelte dat door de plakband wordt afgedekt
  13. Draai de glasplaat om. U kunt de onderkant van de glasplaat nu gemakkelijk reinigen.
    Gebruik de doek om het vuil of de aanslag van het scannerglas te verwijderen. Als het vuil of de aanslag niet eenvoudig kan worden verwijderd, gebruik dan gedistilleerd water.
    opmerking:
    De hoeveelheid gedistilleerd water moet net voldoende zijn om het vuil te verwijderen; te veel water laat na drogen strepen op het glas achter. Gebruik een droge doek om de oppervlakte van het scannerglas droog te vegen.
      waarschuwing:
    Laat het water niet van zelf opdrogen.
  14. Er zit een zwartwitte strip onder het glas. Zorg ervoor dat het glas boven deze strip helemaal vrij van stof of aanslag is door de doek en indien nodig gedistilleerd water te gebruiken; anders komt er een streep op iedere gescande afbeelding te staan.
  15. De reinigingsprocedure is nu voltooid. Voer de procedure in omgekeerde volgorde uit om het HP all-in-one product weer in de oorspronkelijke staat terug te brengen.