HP notebook-pc's - Problemen met de internet- of LAN-verbinding oplossen wanneer een pc via een ethernetkabel is aangesloten op een router of modem (Windows Vista en XP)

Een computer die is verbonden met internet via een ethernetkabel kan plotseling de verbinding met internet verliezen. De computer is mogelijk rechtstreeks aangesloten op een kabelservicemodem of DSL-modem, of mogelijk zit er een router tussen de computer en de modem. Hoewel sommige van de onderstaande taken problemen oplossen in het geval dat de verbinding tussen de computer en andere netwerkcomputers of netwerkopslagapparaten of de printers op het netwerk wordt verbroken, behandelt dit document voornamelijk problemen met een verbroken internetverbinding.
  opmerking:
De meeste van de hieronder genoemde stappen voor probleemoplossing zijn snel en eenvoudig op te lossen. Voordat u echter geavanceerde netwerkproblemen gaat oplossen, of drivers of programma's probeert te downloaden en installeren op uw computer, dient u eerst een andere computer aan te sluiten op het netwerk om te controleren of het probleem bij de computer of het netwerk ligt.
Nooit verbinding gehad
Neem contact op met uw internetprovider (ISP) voor een installatieprogramma en instructies voor een bekabelde LAN of raadpleeg een van de volgende documenten als de computer nooit met succes was verbonden met een netwerk of het internet:
Draadloze verbinding
Raadpleeg een van de volgende documenten als de computer een netwerk- of internetverbinding is verloren op een draadloos netwerk:
Doe dit eerst
Er zijn enkele eenvoudige stappen voor probleemoplossing die u kunt uitvoeren voordat u de secties voor handmatige of geavanceerde probleemoplossing gaat doornemen. Met deze eenvoudige stappen voor probleemoplossing kunt u een groot aantal problemen met de netwerk- of internetverbinding oplossen.
Handmatige probleemoplossing
U kunt problemen met internet handmatig oplossen door de volgende taken uit te voeren in de volgorde waarin ze worden vermeld.
Geavanceerde netwerkproblemen oplossen
Als de computer geen verbinding met internet kan maken na uitvoeren van de snelle netwerkcontroles en de handmatige probleemoplossing, dan kunt u een van de geavanceerdere procedures voor probleemoplossing uitvoeren. U kunt een andere computer gebruiken om te zoeken op de gebruikersforums van HP voor vergelijkbare netwerkverbindingsproblemen.