• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP en Compaq pc's - Internationaal kleurcoderingsschema voor connectors

Probleem:
De kleurcodering aan de achterkant van de pc komt mogelijk niet overeen met de connectors van de muis, het toetsenbord, de luidsprekers, microfoon, monitor of andere randapparaten.
Oplossing
In het verleden gebruikten computerfabrikanten hun eigen kleurcoderingssysteem om het aansluiten van verschillende randapparaten (muis, toetsenbord, etc.) gemakkelijker te maken. Als de muis of een ander randapparaat echter is vervangen of opgewaardeerd met een apparaat van derden, komen de kleuren mogelijk niet langer overeen met de connectors op de achterkant van de pc. Computerfabrikanten hebben een gestandaardiseerd kleurenschema ontwikkeld om het installeren en aansluiten nog gemakkelijker te maken. Toen dit schema werd geïntroduceerd, waren niet alle randapparaten op tijd gereed volgens de nieuwe standaard. Dit betekent dat sommige randapparaten nog steeds werden verzonden met de oude kleurgecodeerde connectors. Het apparaat zelf zal goed functioneren, maar het moet mogelijk op een andere kleur op de achterkant van de computer worden aangesloten.
    Afbeelding : Kleurcoderingsschema
  1. PS/2 muis
  2. S/PDIF ingang
  3. S/PDIF uitgang
  4. Parallelle poort
  5. IEEE 1394 poort (Fire Wire-poort)
  6. RJ-45 poort (LAN-poort)
  7. Midden/Subwoofer-poort
  8. Uitgang voor achterste luidspreker
  9. Uitgang voor zijluidspreker
  10. Lijningang
  11. Lijnuitgang
  12. Microfoon-poort
  13. USB 2.0 poorten 3 en 4
  14. USB 2.0 poorten 3 en 4
  15. VGA-poort
  16. Seriële poort
  17. DVI-poort
  18. Poort voor PS/2 toetsenbord