• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP en Compaq desktopcomputers - Fout: Er is geprobeerd een bewerking uit te voeren op iets anders dan een socket.

Dit document is van toepassing op computers met Windows 7, Vista of XP.
Wanneer u een verbinding probeert te maken met het internet verschijnt het volgende (of een vergelijkbaar) bericht:
Er is geprobeerd een bewerking uit te voeren op iets anders dan een socket.
Om deze fout te verhelpen, verwijdert u de registervermeldingen van Winsock en herstelt u deze.
  opmerking:
U kunt dit document het beste afdrukken zodat u de informatie kunt nalezen. Deze fout wordt waarschijnlijk veroorzaakt door software die niet oorspronkelijk bij de computer werd geleverd. De fout kan zich opnieuw voordoen als de software nog steeds wordt gebruikt.
Stap 1: Winsocks opnieuw instellen
Door de Winsock-laag opnieuw in te stellen kunnen browsers webpagina's vinden met een URL.
Om de Winsock-instellingen automatisch te resetten, (Vista of XP), klik op de Microsoft Fix it-oplossing:
Als u over Windows 7 beschikt, of de Microsoft Fix it-oplossing niet kunt gebruiken, gebruik dan afhankelijk van uw Windows-versie een van de volgende secties om de Winsock-instellingen handmatig te resetten.
Voor computers met Windows 7 of Vista
Gebruik de volgende stappen om de Winsock-instellingen te resetten:
  1. Klik op Start , Alle programma's en vervolgens op Bureau-accessoires.
  2. Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt.
  3. Typ het volgende in de opdrachtprompt: netsh winsock reset
  4. Druk op Enter en start de computer opnieuw.
Voor computers met Windows XP Service Pack 2 of hoger
Gebruik de volgende stappen om de Winsock-instellingen te resetten:
  1. Klik op Start en vervolgens op Uitvoeren.
  2. Typ het volgende in het veld Openen:
    netsh winsock reset
  3. Klik op OK en start de computer opnieuw op.
Voor computers met Windows XP lager dan Service Pack 2
Verwijder de registervermeldingen van Winsock om Service Pack 2 als volgt opnieuw in te stellen:
  let op:
Een onjuiste registervermelding kan leiden tot ernstige systeemproblemen of kan veroorzaken dat de computer helemaal niet meer start. Maak altijd een back-up van uw register.
  1. Klik op Start en vervolgens op Uitvoeren.
  2. Typ regedit in het veld Openen en klik op OK.
  3. Klik op het plusteken (+) naast HKey_Local_Machine.
  4. Klik op het plusteken (+) naast SYSTEM.
  5. Klik op het plusteken (+) naast CurrentControlSet.
  6. Klik op het plusteken (+) naast Services.
  7. Selecteer Winsock en druk op de toets Delete.
  8. Klik op Ja om verder te gaan.
  9. Selecteer Winsock2 en druk op de toets Delete.
  10. Klik op Ja om verder te gaan. Sluit het venster Register-editor.
Stap 2: Installeer de TCP/IP opnieuw
  1. Klik op Start en vervolgens op Configuratiescherm.
  2. Klik op Netwerk- en internetverbindingen.
  3. In Windows 7, klik op Netwerkcentrum en klik vervolgens op Adapterinstellingen wijzigen.
    In Vista, klik op Netwerkcentrum en klik vervolgens op Netwerkverbindingen beheren.
    In XP, klik op het pictogram Netwerkverbindingen.
  4. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram LAN-verbinding en klik op Eigenschappen.
  5. Klik op de knop Nu installeren
  6. Selecteer Protocol en klik op Toevoegen.
  7. Klik op Bladeren.
  8. In het vak waarin u de naam kunt opgeven, typt u:
    C:\Windows\inf
  9. Klik op OK.
  10. Selecteer Internet Protocol (TCP/IP) in de lijst met beschikbare protocollen.
  11. Klik op OK en start de computer opnieuw op.
    De fout behoort niet meer te verschijnen. Om te verhinderen dat de fout zich opnieuw voordoet, verwijdert u alle niet-originele software die gebruik maakt van TCP/IP (het internet).