HP Photosmart A432, A433, A434 en A436 printers - Afdrukken bevatten witte strepen of strepen van één kleur

Probleem
De afdruk bevat witte lijnen of strepen van één kleur.
Oplossing
Reinig de printcartridge.
  opmerking:
Reinig de cartridge niet vaker dan noodzakelijk is, omdat er tijdens het reinigen veel inkt wordt verbruikt.
Stap één: Plaats de camera in de dock
  1. Open de klep van de cameradock.
    Afbeelding : De klep van de cameradock openen
  2. Als de camera aan staat, druk dan op de AAN/UIT-knop op de camera om deze uit te schakelen.
  3. Plaats de camera in de dock met de achterzijde van de camera naar u toe gericht, zodat de dockaansluiting op de onderzijde van de camera over de aansluiting bovenop de printer past.
    Afbeelding : De camera op de printer aansluiten
Stap twee: Plaats papier in de printer
Plaats indien nodig papier in de printer.
  1. Open de uitvoerlade. De invoerlade opent automatisch.
      Afbeelding : De uitvoerlade openen
    1. Uitvoerlade
    2. Invoerlade
  2. Trek het verlengstuk van de invoerlade omhoog.
      Afbeelding : Papier in de printer plaatsen
    1. Verlengstuk van de invoerlade
    2. Papierbreedtegeleider
  3. Plaats minstens één vel gewoon papier in de invoerlade met de glanzende zijde naar de voorkant van de printer gericht.
  4. Schuif de papierbreedtegeleider naar binnen tot deze tegen de rand van het papier aankomt.
  5. Duw stevig tegen het papier om zeker te stellen dat het goed in de invoerlade zit.
Stap twee: Reinig de printcartridge
  1. Druk op om het Afdrukmenu te openen.
  2. Druk op om Extra te selecteren en druk vervolgens op .
  3. Druk op of om Printcartridge reinigen te selecteren en druk vervolgens op .
  4. Druk op om het reinigen te starten. De printer drukt een testpagina af.
  5. Controleer de testpagina en doe het volgende:
    • Als op de testpagina witte vegen voorkomen of kleuren ontbreken, moet u de printcartridge opnieuw reinigen. Selecteer OK op het LCD-scherm van de camera en druk vervolgens op op het bedieningspaneel van de printer.
    • Als de kwaliteit van de afgedrukte testpagina goed is, selecteert u Annuleren op het LCD-scherm van de camera en drukt u vervolgens op .
        opmerking:
      U kunt de cartridge maximaal driemaal reinigen. Elke volgende reiniging is grondiger dan de vorige en hierbij wordt meer inkt gebruikt.
Als u de drie reinigingsniveaus aan de hand van deze procedure hebt doorlopen en als er nog steeds witte strepen voorkomen of kleuren ontbreken op de testpagina, gaat u naar de volgende stap.
Stap drie: Reinig de contactpunten van de printcartridge
  1. Voor het reinigen van de contactpunten hebt u het volgende nodig:
    • gedistilleerd water;
        opmerking:
      Kraanwater kan verontreinigingen bevatten die schadelijk zijn voor de printcartridges.
    • wattenstaafjes of een ander zacht, niet-pluizend materiaal dat niet aan de printcartridges blijft plakken.
  2. Open de klep voor de printcartridges.
    Afbeelding : De klep voor de printcartridges openen
  3. Verwijder de printcartridge en leg deze met de sproeikop naar boven op een vel papier. Raak de sproeikop of de koperen contactpunten op de cartridge niet aan.
    Afbeelding : Raak de sproeikop of de koperen contactpunten van de printcartridge niet aan.
      let op:
    Laat de printcartridge niet langer dan een half uur buiten de printer liggen. Als de inktsproeiers langer dan 30 minuten worden blootgesteld aan de buitenlucht, kunnen deze uitdrogen, waardoor er problemen ontstaan bij het afdrukken.
  4. Bevochtig een wattenstaafje met gedistilleerd water en knijp erin om het overtollige water te verwijderen.
  5. Veeg de koperen contactenpunten van de printcartridge voorzichtig schoon met het wattenstaafje.
      let op:
    Raak de sproeikop niet aan. Aanraking van de sproeikop leidt tot verstoppingen, tot problemen met de doorstroming van de inkt en tot slechte elektrische verbindingen.
      Afbeelding : De contacten van de printcartridge reinigen
    1. Koperkleurige contactpunten
    2. Sproeiplaatje
  6. Herhaal stap 4 en 5 totdat een nieuw wattenstaafje geen inktsporen of stof meer bevat.
  7. Plaats de printcartridge in de printer.
    Afbeelding : De printcartridge plaatsen
  8. Sluit het vak met de printcartridge.