HP Inkjet supplies - Mix van kleuren of ontbrekende kleuren op de diagnostische pagina

Probleem
U hebt een diagnostische pagina afgedrukt en ziet dat de kleuren sterk afwijken van die op het label van de cartridge, of dat er kleuren volledig ontbreken.
Oplossing
  1. Zorg ervoor dat er gewoon wit papier in de invoerlade is geplaatst.
  2. Open de Printerwerkset.
    1. Open het HP Solution Center.
    2. Kies Instellingen.
    3. Klik op Printerinstellingen.
    4. Klik op Printerwerkset. Het dialoogvenster Printerwerkset wordt weergegeven.
      opmerking:
    U kunt de printerwerkset ook openen vanuit het dialoogvenster Afdrukeigenschappen. Klik in het dialoogvenster Afdrukeigenschappen op het tabblad Services en klik vervolgens op Dit apparaat heeft onderhoud nodig.
  3. Klik op het tabblad Apparaatservices.
  4. Klik op De printcartridges reinigen.
  5. Volg de instructies op het scherm.
  6. Bekijk de testpagina die wordt afgedrukt. Als de afdrukkwaliteit van de pagina goed is, klikt u op Voltooid en stopt u hier. Ga door naar de volgende stap als de afdrukkwaliteit niet goed is.
Indien het probleem niet werd opgelost aan de hand van de bovenstaande stappen, is ofwel de printer ofwel de cartridge defect.
  • Als u nog niet eerder hebt geprobeerd om de cartridge te vervangen, vervangt u nu de cartridge. Raadpleeg het HP ondersteuningsdocument (c00059195) (Engelstalig) HP Inkjet Supplies - Garantie Inkjet inktcartridges, beknopt overzicht om te controleren of uw inktcartridge onder de garantie valt.
  • Als u de inktcartridge al hebt vervangen hebt en dit het probleem niet heeft opgelost, moet de printer mogelijk worden nagekeken. Klik op Neem contact op met HP op deze pagina voor meer ondersteuningsopties.
Oorzaak en preventie
Kleurenmix wordt meestal veroorzaakt door een materiaal dat de spuitmondjes raakt. Het is mogelijk dat inkt langs materiaal loopt en van spuitmondje naar spuitmondje gaat. Wanneer verschillende kleuren op deze manieren met elkaar worden gemengd, leidt dit tot troebele, incorrecte kleuren.
Ontbrekende kleuren ontstaan wanneer de spuitmondjes van de cartridge uitdrogen of waneer een kleur is uitgeput vanwege specifieke printeisen.
  • Verwijder de beschermende tape van een nieuwe cartridge pas wanneer u deze installeert. Zodra u de tape hebt verwijderd, mag u deze niet opnieuw aanbrengen.
  • Zorg er wanneer u de beschermende tape hebt verwijderd voor dat de spuitmondjes nergens mee in aanraking komen.
  • Gebruik de printer minstens eenmaal per maand om de cartridges in goede staat te houden.
  • Schakel steeds de printer uit door te drukken op de knop op het bedieningspaneel van de printer, in plaats van de printer los te koppelen. Wanneer u de printer op een correcte manier afsluit, worden de cartridges beschermd.
  • Wanneer u een cartridge tijdelijk uit de printer haalt (bijvoorbeeld voor het verwijderen van de zwarte cartridge om de fotocartridge te installeren), plaatst u deze in een cartridgebeschermer.
  • Wanneer u niet over een cartridgebeschermer beschikt en u moet de cartridge tijdelijk verwijderen, plaatst u deze in een luchtdichte plastic doos. Zorg ervoor dat niets de spuitmondjes raakt. Gebruik geen plastic zak. Wanneer u de cartridges voor een langere tijd in een doos wilt bewaren, plaatst u de kleurencartridges met de spuitmondjes naar beneden en de zwarte cartridges met de spuitmondjes naar boven gericht.