HP Photosmart A516 printer - De kleuren op de afdruk zijn niet zoals verwacht

Probleem
De kleuren op de afdrukken zijn niet de verwachte kleuren. Het lijkt erop dat er op de afdruk slechts één kleur is afgedrukt, een kleur niet is afgedrukt of de verkeerde kleuren zijn afgedrukt.
Oplossing
  opmerking:
Het apparaat biedt alleen ondersteuning voor de HP 110 drie-kleuren inktcartridge.
Stap één: Druk een testpagina af
  1. Zorg ervoor dat er ongebruikt gewoon wit papier in de invoerlade is geplaatst.
  2. Haal alle geheugenkaarten uit de geheugenkaartsleuven.
      let op:
    Trek de geheugenkaart niet uit de sleuf zolang het lampje in kwestie knippert.
  3. Gebruik de pijlen () om het menu Printer te selecteren en druk vervolgens op OK.
  4. Selecteer Tools en druk op de knop OK.
  5. Selecteer Testpagina afdrukken en druk op de knop OK. De testpagina wordt afgedrukt.
    Afbeelding : Testpagina
Stap twee: Controleer de inktniveaus
  opmerking:
Als u een opnieuw gevulde of herstelde printcartridge hebt geplaatst, of een printcartridge die in een ander apparaat werd gebruikt, is de inktniveau-indicator onnauwkeurig of niet beschikbaar.
De indicators voor het inktniveau staan op de onderste helft van de testpagina. De balken met E (empty, leeg) en F (full, vol) aan beide kanten geven de inktniveaus in de printcartridge aan. Naarmate de inkt wordt opgebruikt, verandert de effen kleur in een vervaagde kleur.
Afbeelding : Inktniveau
Als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar wordt en een van de printcartridges is bijna leeg, vervang de printcartridge dan.
Volg deze stappen om de printcartridge te vervangen.
  1. Zorg ervoor dat het apparaat is ingeschakeld.
  2. Open de klep voor de printcartridge.
    Afbeelding : De klep voor de cartridge openen
  3. Druk op de printcartridge om deze te ontgrendelen en trek de printcartridge naar buiten om deze te verwijderen.
    Afbeelding : Op de cartridge drukken om deze te ontgrendelen
  4. Haal de nieuwe printcartridge uit de verpakking.
  5. Trek aan het roze lipje om de beschermende tape van de printcartridge te verwijderen.
    Afbeelding : De beschermende tape verwijderen
      let op:
    Raak de koperen contactpunten of de spuitmondjes niet aan. Als u deze delen aanraakt kan dit leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
      Afbeelding : Koperen contactpunten en spuitmondjes
    1. Koperen elektrische contactpunten
    2. Spuitmondjes
  6. Plaats de nieuwe printcartridge in het printmechanisme met het etiket naar boven. De koperkleurige elektrische contactpunten moeten naar de binnenkant van het apparaat wijzen en de spuitmondjes naar beneden.
    Afbeelding : De printcartridge plaatsen
  7. Druk de printcartridge in het printmechanisme totdat deze op zijn plaats klikt.
  8. Sluit het vak met de printcartridge.
Stap drie: Controleer de testpagina op afwijkingen
Wanneer het apparaat en de printcartridges goed werken, vertonen de patronen (die eruit zien als een rooster) normaal gesproken weinig of geen ontbrekende lijnen. Geen van de kleuren mogen ontbreken en er mogen geen vegen inkt op de pagina staan.
Ontbrekende lijnen of vakken met strepen
Indien een patroon meer dan enkele ontbrekende lijnen vertoont, dan functioneert de printcartridge niet goed.
Afbeelding : Ontbrekende lijnen - de printcartridge functioneert niet goed
Als er lijnen ontbreken op de testpagina, klik dan hier om door te gaan met de probleemoplossing (c00683892 - Engelstalig).
Kleuren komen niet overeen met de kleur op het cartridgelabel
Wanneer de kleur van een of meer van de patronen erg verschilt van de gekleurde stippen op het cartridgelabel, dan functioneert de printcartridge niet goed.
Afbeelding : Gekleurde stippen op het label van de drie-kleuren printcartridge
Afbeelding : De kleur van één van de patronen verschilt erg van de kleur op het printcartridgelabel - de printcartridge functioneert niet goed
Indien de testpagina pagina kleuren vertoont die erg verschillen van de kleuren op het printcartridgelabel, klikt u hier om verder te gaan met de probleemoplossing (c00681698 - Engelstalig).
Ontbrekende kleuren
Als een van de patronen helemaal ontbreekt, dan functioneert de printcartridge niet goed.
Afbeelding : Het gele patroon ontbreekt - de printcartridge functioneert niet goed
Als willekeurige patronen geheel ontbreken, klik dan hier om door te gaan met de probleemoplossing (c01427973, Engelstalig).
Inktvegen
Als er inktvegen op de testpagina staan, moet u mogelijk de printcartridge schoonmaken.
Afbeelding : Inktvegen - de printcartridge schoonmaken
Gebruik een van deze methodes om de printcartridge schoon te maken.
Methode één: Reinig de printcartridge automatisch
  1. Zorg ervoor dat er ongebruikt gewoon wit papier in de invoerlade is geplaatst.
  2. Haal alle geheugenkaarten uit de geheugenkaartsleuven.
      let op:
    Trek de geheugenkaart niet uit de sleuf zolang het lampje in kwestie knippert.
  3. Gebruik de pijlen () om het menu Printer te selecteren en druk vervolgens op OK.
  4. Selecteer Tools en druk op de knop OK.
  5. Selecteer Cartridge reinigen en druk op de knop OK.
  6. Volg de aanwijzingen op het scherm. Druk op OK om het reinigen van de printcartridge te starten.
  7. Wanneer het apparaat klaar is met het reinigen van de printcartridge en een testpagina afdrukt, controleert u de testpagina.
    • Als op de testpagina witte vegen voorkomen of kleuren ontbreken, moet u de printcartridge opnieuw reinigen. Selecteer Ja en druk op de knop OK.
    • Als de kwaliteit van de afgedrukte testpagina goed is, selecteert u Nee en drukt u op OK.
Methode twee: Reinig de contactpunten van de printcartridge handmatig
  1. U hebt de volgende items nodig voor het reinigen van de contactpunten van de printcartridge en in het printmechanisme.
    • Schoon, gedistilleerd water. Gebruik flessenwater of gefilterd water wanneer u niet over gedistilleerd water beschikt. Kraanwater kan verontreinigingen bevatten die schadelijk zijn voor de printcartridges.
    • Reinig met behulp van wattenstaafjes of een zacht, pluisvrij materiaal dat niet aan de printcartridge blijft plakken (koffiefilters werken prima).
    • Vellen papier of keukenrol om de printcartridge tijdens het schoonmaken op te plaatsen.
  2. Open de toegangsklep voor de printcartridge en wacht totdat het printmechanisme stilstaat.
  3. Verwijder de printcartridge en leg deze op een vel papier met de spuitmondjes naar boven gericht.
      opmerking:
    Reinig de contactpunten snel. Laat de printcartridge niet langer dan dertig minuten buiten het apparaat. De inkt in de cartridges kan opdrogen en de spuitmondjes kunnen verstopt raken wanneer de printcartridge zich te lang buiten het apparaat bevindt.
  4. Haal de stekker uit het stopcontact.
  5. Dompel een wattenstaafje in het schone, gedistilleerde water en knijp het uit om het overtollige water te verwijderen. Het wattenstaafje mag slechts licht bevochtigd zijn.
  6. Reinig de elektrische contactpunten van de printcartridge.
      let op:
    Raak de spuitmondjes niet aan.
    Afbeelding : De koperkleurige elektrische contactpunten reinigen
  7. Laat de cartridge 8 tot 10 minuten liggen om het schoongemaakte gebied te laten drogen of gebruik een nieuw wattenstaafje om de cartridge af te drogen.
  8. Plaats de printcartridge terug in het apparaat en steek de stekker in het stopcontact.
  9. Sluit het vak met de printcartridge.
Als er lijnen ontbreken op de testpagina, klik dan hier om door te gaan met de probleemoplossing (c00681603 - Engelstalig).
Stap vier: Meer stappen voor probleemoplossing als er geen afwijkingen op de testpagina staan
Als de testpagina geen defecten vertoont, functioneren de cartridges en het apparaat goed. Klik hier om door te gaan met de probleemoplossing (c00685644 - Engelstalig).