Cartridges vervangen voor HP Officejet 4300 All-in-One printerserie

Inleiding
In dit document wordt beschreven hoe u printcartridges vervangt.
Vervang de cartridge
Voer de volgende stappen uit om de printcartridges te vervangen en uit te lijnen.
  1. Controleer of het apparaat is ingeschakeld. Het lampje van de aan/uit-knop brandt als de eenheid is ingeschakeld. Staat het product niet aan, druk dan op de knop om het apparaat in te schakelen.
    Afbeelding : Druk op de knop Aan om het apparaat aan te zetten
      let op:
    Als het apparaat uitgeschakeld is wanneer u de cartridgeklep omhoog tilt, kunt u de printcartridges niet vervangen. Het apparaat kan beschadigd raken indien de printcartridges niet veilig aan de rechterkant worden gepositioneerd voordat ze verwijderd worden.
  2. Open de cartridgeklep. De printerwagen verplaatst zich naar de rechterkant van het apparaat.
    Afbeelding : De klep met de printcartridges openen
  3. Wacht tot de wagen met cartridges stilstaat en druk voorzichtig op een cartridge om deze te ontgrendelen.
    • Als u de driekleurencartridge vervangt, verwijdert u de inktcartridge uit de sleuf aan de linkerkant.
    • Als u de zwarte of fotoprintcartridge vervangt, verwijdert u de cartridge uit het slot aan de rechterkant.
      Afbeelding : Locaties van de printcartridges
    1. Houder voor de driekleurencartridge
    2. Slot van cartridge voor de zwarte cartridge
  4. Verwijder de printcartridge uit de houder door deze naar u toe uit het slot te trekken.
    Als u een printcartridge verwijdert omdat de inkt op of bijna op is, kunt u de printcartridge recyclen. Het recyclingprogramma van HP Inkjet-onderdelen is in veel landen/regio's beschikbaar. Het programma biedt u de mogelijkheid gebruikte printcartridges gratis te recyclen.
  5. Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking.
  6. Verwijder de plastic tape met behulp van het roze lipje.
      Afbeelding : De tape verwijderen
    1. Koperkleurige contactpunten
    2. Plastic tape met roze treklipje (moet voorafgaand aan de installatie worden verwijderd)
    3. Spuitmondjes onder tape
      let op:
    Raak de koperkleurige contactpunten en de spuitmondjes niet aan. Als u deze onderdelen aanraakt, kan dit leiden tot verstoppingen, inktfouten en slechte elektrische verbindingen.
  7. Schuif de nieuwe printcartridge naar voren in de lege houder. Duw voorzichtig het bovenste gedeelte van de printcartridge naar voren totdat deze vastklikt in de houder.
    • Als u een drie-kleuren cartridge installeert, schuift u deze in het linkerslot.
    • Als u een zwarte cartridge installeert, schuift u deze in het rechterslot.
    Afbeelding : De driekleurencartridge plaatsen
    Afbeelding : De zwarte cartridge plaatsen
  8. Sluit de cartridgeklep.
    Afbeelding : De klep sluiten
Telkens wanneer een cartridge geïnstalleerd of wordt vervangen vraagt de HP all-in-one u de cartridges uit te lijnen. Voer de volgende stappen uit om de printcartridges uit te lijnen vanaf het bedieningspaneel.
  1. Plaats ongebruikt, gewoon wit papier van A4-, Letter- of Legal-formaat in de invoerlade.
      opmerking:
    Wanneer er bij het uitlijnen van de printcartridges gekleurd papier in de invoerlade is geplaatst, mislukt de uitlijning. Plaats ongebruikt, gewoon wit papier in de invoerlade en probeer de printer vervolgens opnieuw uit te lijnen.
  2. Druk op Instellingen.
  3. Druk op 6 om het menu Extra te selecteren.
  4. Druk op 2 om Printcartridge uitlijnen te selecteren.
    Het apparaat print nu een pagina voor de uitlijning van de printcartridges.
  5. Plaats de uitlijningspagina met de bedrukte zijde omlaag en de bovenkant naar voren in het midden van de documentinvoerlade en druk op OK.
    Afbeelding : De uitlijningspagina plaatsen
  6. Het apparaat lijnt de printcartridges uit. U kunt de uitlijningspagina opnieuw gebruiken of bij het oud papier doen.