HP en Compaq desktop pc's - One-Touch multimedia- en internettoetsenborden gebruiken

Dit document is van toepassing op alle HP One-Touch multimedia- en internettoetsenborden.
  let op:
Als u de multimedia- of internetknoppen niet kunt configureren (het tabblad Knoppen ontbreekt), download en installeer dan Driverupdate voor HP multimediatoetsenbord/muis - sp26752 (Engelstalig), start de computer opnieuw op en probeer vervolgens opnieuw de knoppen te configureren VOORDAT u de rest van de stappen in dit artikel uitvoert. De HP toetsenbordsoftware en een eerdere versie van MS06-015 zijn mogelijk niet compatibel.
Dit document bevat informatie over de functies van de One-Touch multimedia- en internettoetsenborden, waaronder beschrijvingen van de knoppen en koppelingen naar drivers en informatie over het configureren van de multimediaknoppen en problemen met het toetsenbord oplossen.
Over de One-Touch multimedia- en internettoetsenborden
One-Touch multimedia- en internettoetsenborden hebben één of twee soorten verbindingen: PS/2 of Universal Serial Bus (USB). Toetsenborden met de ene verbinding werken hetzelfde als toetsenborden met de andere verbinding. Het voordeel van USB-toetsenborden is echter dat je andere USB-apparaten (zoals een USB-muis, joystick of camera) kunt aansluiten op de extra USB-poorten van het toetsenbord.
Afbeelding 1: Toetsenbordaansluitingen
PS/2-aansluiting
USB-aansluiting
De One-Touch multimedia- en internettoetsenborden functioneren hetzelfde als normale toetsenborden, maar ze hebben extra functies. Deze toetsenborden kunnen aan uw wensen worden aangepast en u kunt de volgende taken uitvoeren met één druk op een knop:
  • het volume van de luidsprekers aanpassen;
  • al het geluid op de computer dempen;
  • het afspelen van een cd of een dvd starten of stoppen, naar een ander nummer gaan en de cd-lade uitwerpen;
  • verbinding maken met het internet (als u een internet-account hebt);
  • knoppen aanpassen aan uw wensen om software of websites te openen;
  • de computer in de stand Stand-by zetten om stroom te besparen;
  • ondersteuningsinformatie opvragen;
  • ondersteuningsinformatie verkrijgen;
  • afdrukken.
Beschrijvingen van de multimedia- en internetknoppen
In de volgende tabel staan beschrijvingen van de One-Touch-knoppen op de multimedia- en internettoetsenborden.
Knoppen met symbolen
Symbool
Titel
Beschrijving
Stand-by
Met deze toets kunt u de computer in de stand voor stroombesparing zetten (het scherm is leeg, maar de computer is nog ingeschakeld). Als u het scherm opnieuw wilt weergeven, beweegt u de muis, drukt u op een willekeurige toets of drukt u nogmaals op Stand-by. Het kan 10-30 seconden duren voordat het scherm opnieuw verschijnt.
Help
Met deze knop opent u het Help-venster.
HP
Met deze knop gaat u naar de HP website.
Afdrukken
Met deze knop kunt u vanuit de meeste toepassingen afdrukken.
My Photo Center
Met deze knop start u de software voor My Photo Center. De knop kan opnieuw worden geconfigureerd om een programma van uw keuze te openen.
Verlichte internetknoppen: Winkelen, Entertainment, Financiën, Verbinden, Zoeken, Mensen, E-mail
Met deze knoppen kunt u naar populaire websites gaan en ze kunnen opnieuw worden geconfigureerd om elke site weer te geven die u wilt. Internetknoppen werken alleen als u een internetverbinding hebt.
Volumetoets
Met de volumetoets kunt u het volume van de luidsprekers verhogen door de knop rechtsom te draaien en verlagen door de knop linksom te draaien. U kunt deze knop blijven draaien, zelfs nadat het maximale volume is bereikt.
Volumeknoppen
Knoppen voor het verhogen en verlagen van het volume. Druk op de knop VOLUME OMHOOG om het volume te verhogen en op de knop VOLUME OMLAAG om het volume de verlagen.
Mute (dempen)
Met deze knop schakelt u het geluid van de luidsprekers in en uit.
MusicMatch
Met deze knop opent u het programma MusicMatch Jukebox, maar u kunt deze ook opnieuw configureren om een programma van uw keuze te openen.
Extra USB-poorten
U kunt USB-apparaten op deze poorten aansluiten.
Cd/dvd/mp3
Met de volgende knoppen bedient u de cd-/dvd-speler.
Stop
Met deze knop stopt u het afspelen van de cd/dvd.
Vorige
Met deze knop gaat u terug naar het vorige nummer.
Afspelen/ pauze
Met deze knop start u het afspelen van het huidige nummer of zet u dit nummer op pauze.
Volgende
Met deze knop gaat u naar het volgende nummer.
Uitwerpen/ laden
Met deze knop opent en sluit u het cd- of dvd-station.
Knoppen zonder symbolen
knop
Beschrijving
Verbinden
Met deze knop wordt de standaard webbrowser gestart. Internetknoppen werken alleen als u een internetverbinding hebt.
E-mail
U kunt deze knop configureren zodat uw favoriete e-mail website ermee wordt geopend.
Entertainment
U kunt deze knop configureren zodat uw favoriete entertainment-website ermee wordt geopend.
Faxen
Met deze knop opent u het dialoogvenster Fax verzenden.
Financieel
U kunt deze knop configureren zodat uw favoriete financiële website ermee wordt geopend.
Zoeken
Met deze knop opent u het dialoogvenster Zoeken.
Help
Met deze knop opent u HP Help.
HP
Met deze knop gaat u naar de HP website.
Internet
Met deze knop wordt de standaard webbrowser gestart. Internetknoppen werken alleen als u een internetverbinding hebt.
Mute (dempen)
Met deze knop schakelt u het geluid van de luidsprekers in en uit.
Mensen
U kunt deze knop configureren zodat uw favoriete chat-website ermee wordt geopend.
Afdrukken
Met deze knop kunt u vanuit de meeste toepassingen afdrukken.
Zoeken
U kunt deze knop configureren zodat uw favoriete zoekmachine op internet ermee wordt geopend.
Winkelen
U kunt deze knop configureren zodat uw favoriete winkel-website ermee wordt geopend.
Snelkoppeling 1
Snelkoppeling 2
Beide snelkoppelingsknoppen zijn vooraf ingesteld om een bepaald softwareprogramma te starten. Deze instellingen kunnen worden gewijzigd.
Cd/dvd branden
U kunt deze knop configureren zodat uw favoriete software voor het branden van cd's/dvd's wordt gestart.
Stand-by
Als u op deze knop druk, bespaart u elektriciteit. Het scherm wordt donker en de computer komt in de stand-bymodus te staan. Als u het systeem weer wilt weergeven, beweegt u de muis, drukt u op een willekeurige toets of drukt u nogmaals op Stand-by.
Volume Plus
Als u op deze knop drukt, wordt het volume op de pc, cd, of dvd verhoogd.
Volume Min
Als u op deze knop drukt, wordt het volume op de pc, cd, of dvd verlaagd.
  opmerking:
Het kan zijn dat sommige knoppen niet op alle HP toetsenbordmodellen aanwezig zijn. De internet- of multimediaknoppen werken alleen als u een internetverbinding hebt en bent aangemeld bij een internetprovider (ISP).
Drivers, probleemoplossing en de toetsenbordknoppen aanpassen
Het updaten van de toetsenbordsoftware kan verscheidene problemen met het toetsenbord oplossen. Raadpleeg het HP ondersteuningsdocument HP toetsenborden - Toetsenbordsoftware voor meer informatie over het downloaden van toetsenbordsoftware.