• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

Het foutbericht 'Papierstoring' wordt weergegeven op de HP Photosmart 3100, 3200 en 3300 All-in-One printerserie

Probleem
De melding 'Papierstoring' verschijnt op het bedieningspaneel van het apparaat. Er is papier vastgelopen in het apparaat. Het apparaat stopt met afdrukken.
Heeft u vaak of herhaaldelijk last van papierstoringen?
Indien u op zoek bent naar informatie om het herhalen van een papierstoring te voorkomen, ga dan direct door naar de gedeelten preventie en oorzaak in dit document.
Probeer alle oplossingen in dit document om het probleem te verhelpen en gebruik vervolgens deze stappen om een zelftestrapport af te drukken. Deze stap beoordeelt of de hardware van het apparaat correct functioneert. Als u het probleem hebt verholpen en het apparaat met succes een zelftestrapport heeft uitgedrukt, dan hoeft u niet meer verder te gaan met de probleemoplossing.
Een zelftestrapport afdrukken
  1. Plaats gewoon, wit papier in de papierlade.
  2. Druk op de knop Instellingen.
  3. Druk op 1 om het menu Rapport afdrukken te openen.
  4. Druk nogmaals op 1 om Zelftestrapport te selecteren. Het zelftestrapport wordt afgedrukt.
BELANGRIJK: Probeer na elke oplossing een zelftestrapport af te drukken, ook als de oplossing het probleem al lijkt te hebben verholpen.
Oplossing één: De All-in-One uit- en weer inschakelen
Soms geeft het apparaat aan dat er een papierstoring is terwijl dit niet het geval is. Gebruik de volgende stappen om foutieve meldingen van papierstoringen te verhelpen.
Stap één: De All-in-One uit- en weer inschakelen
  1. Druk eenmaal op de aan-uitknop () om het apparaat uit te schakelen.
      opmerking:
    Ga door met deze stappen, ook als het product niet uitschakelt terwijl u op de aan-uitknop drukt ().
  2. Koppel de USB- of ethernetkabel aan de achterzijde van het apparaat los.
  3. Ontkoppel het netsnoer van de achterkant van het apparaat.
    Afbeelding : Het netsnoer loskoppelen
    Afbeelding van het loskoppelen van het netsnoer.
  4. Wacht 15 seconden.
  5. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  6. Druk op de aan-uitknop () om het apparaat in te schakelen.
Stap twee: Een zelftestrapport afdrukken
Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing twee: Vastgelopen papier uit de All-in-One verwijderen
Voer deze stappen uit om een papierstoring binnenin het apparaat te verhelpen.
Verwijder alle losse vellen papier uit de in- en uitvoerlade.
  let op:
Verwijder op dit moment nog geen vastgelopen papier. Als u probeert de papierstoring via de voorzijde van het product te verhelpen, kunt u het afdrukmechanisme beschadigen.
Al het losse papier verwijderen
Niet aan vastgelopen vellen papier trekken
Afbeelding van het verwijderen van vastgelopen papier.
Afbeelding: Waarschuwing om geen vastgelopen papier weg te trekken vanonder de cartridgeklep
Stap twee: Vastgelopen papier verwijderen via de achterzijde van de All-in-One
Voer deze stappen uit om de papierstoring via de achterkant van het apparaat te verhelpen.
  let op:
Trek nooit losse vellen papier uit de voorkant van het apparaat. Als u het vastgelopen papier via de achterkant van het apparaat kunt lostrekken, dient u altijd eerst de achterkant te proberen. Wanneer u papier uit de voorklep trekt, kunt u het mechanisme van het apparaat beschadigen.
  1. Druk op de aan-uitknop () om het apparaat in te schakelen.
  2. Ontkoppel het netsnoer van de achterkant van het apparaat.
    Afbeelding : Het netsnoer loskoppelen
    Afbeelding van het loskoppelen van het netsnoer.
  3. Verwijder de achterklep. Druk het lipje op de achterklep in om de klep te ontgrendelen en trek de klep weg van het apparaat.
    Afbeelding : De achterklep verwijderen
    Afbeelding van het verwijderen van de achterklep.
    Als uw apparaat een accessoire heeft om dubbelzijdig af te drukken (duplexmodule), gaat u verder met methode twee. Druk op de knoppen aan weerszijden van de duplexmodule en trek de module vervolgens weg van het apparaat.
    Afbeelding : De duplexmodule verwijderen
    Afbeelding van het verwijderen van de duplexmodule.
  4. Trek vastgelopen papier of gescheurde stukjes papier voorzichtig tussen de rollen in het product vandaan. Gebruik beide handen om hele pagina's papier uit het apparaat te trekken zonder deze te scheuren.
      let op:
    Gebruik een zaklamp om grondig te controleren of er papierresten op de rollen of wieltjes in het product zijn achtergebleven. Als er stukjes gescheurd papier in het apparaat achterblijven, kan dat meer papierstoringen veroorzaken.
    Als het product een duplexmodule heeft, controleer dan de module om te zien of er vellen of stukjes papier in vastzitten.
  5. Controleer de rollen op de achterklep of de duplexmodule. Controleer of er geen rollen verdwenen zijn, dat ze makkelijk ronddraaien en niet meegeven als u ze indrukt.
    Afbeelding : De rollen op de achterklep controleren
    Afbeelding van het controleren van de achterklep.
  6. Plaats de achterklep of de duplexmodule terug. Duw de klep of duplexmodule naar binnen totdat deze op zijn plaats klikt.
Stap drie: Vastgelopen papier verwijderen via de voorkant van de All-in-One
Gebruik de volgende stappen om vastgelopen papier voorzichtig via de voorkant van het product te verwijderen.
  let op:
Verwijder vastgelopen papier voorzichtig uit de voorkant van het apparaat. Door te hard aan vastgelopen papier te trekken, kan het afdrukmechanisme beschadigd raken.
  1. Open de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding van het openen van de cartridgeklep
  2. Trek vastgelopen papier of gescheurde stukjes papier voorzichtig tussen de rollen in het product vandaan.
      let op:
    Verwijder papier zo voorzichtig mogelijk via de voorkant van het product. Als er stukjes gescheurd papier in het apparaat achterblijven, is de kans groot dat er later weer papier vastloopt en daardoor kan het afdrukmechanisme beschadigen. Gebruik een zaklamp om te controleren of alle papierresten zijn verwijderd.
    Afbeelding : Gebruik een zaklamp om naar papier te zoeken
    Foto van het gebruik van een zaklamp om naar vastgelopen papier te zoeken.
  3. Controleer alle delen van het product inclusief het gebied rondom de wagen met cartridges en verwijder alle obstructies die u kunt vinden.
    Afbeelding : Papier dat vastzit in het gebied rondom de wagen met cartridges.
    Foto van papier dat vastzit in het gebied rondom de wagen met cartridges.
  4. Sluit de cartridgeklep.
  5. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  6. Druk op de aan-uitknop () om het apparaat in te schakelen.
Stap vier: Een zelftestrapport afdrukken
Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing drie: Controleren of de wagen met cartridges vrij kan bewegen
Volg de onderstaande stappen om te controleren of de wagen met cartridges vrij kan bewegen.
Stap één: De wagenbaan controleren
  1. Druk op de aan-uitknop () om het apparaat in te schakelen.
  2. Open de cartridgeklep.
    Afbeelding : De cartridgeklep openen
    Afbeelding van het openen van de cartridgeklep
  3. Koppel het netsnoer los van de achterkant van het product zonder het product uit te schakelen.
      let op:
    U moet het netsnoer loskoppelen zodat u onderdelen met de hand kunt bewegen zonder dat u het risico loopt op een elektrische schok.
    Afbeelding : Het netsnoer loskoppelen
    Afbeelding van het loskoppelen van het netsnoer.
  4. Haal de stekker van het netsnoer uit het stopcontact.
  5. Kijk in het apparaat om te zien waar de wagen vastzit en controleer of er stukjes papier of andere obstructies zijn die de wagen hinderen.
      opmerking:
    U hebt mogelijk een zaklamp nodig om bepaalde delen beter te kunnen zien.
  6. Reik met uw hand in het product en verplaats de wagen met cartridges.
      let op:
    Verwar een vergrendelde wagen niet met een vastgelopen wagen. Controleer of de wagen op de correcte plaats geparkeerd en vastgekoppeld staat.
    Probeer niet de wagen van zijn geparkeerde en vastgekoppelde positie te verplaatsen.
    Afbeelding : De wagen is op zijn plaats geparkeerd en vastgekoppeld
    Foto van de geparkeerde wagen.
    • Als de wagen aan de rechterkant van het apparaat vastzit, verplaatst u de wagen naar de linkerkant.
    • Als de wagen aan de linkerkant van het apparaat vastzit, verplaatst u de wagen naar de linkerkant.
    • Als de wagen in het midden van het apparaat vastzit, verplaatst u de wagen naar de linkerkant.
  7. Verwijder alle papierresten of obstructies die u ziet.
  8. Controleer of de wagen met cartridges vrij kan bewegen over de gehele breedte van het apparaat door de wagen voorzichtig naar links en vervolgens naar rechts te duwen.
  9. Sluit de cartridgeklep.
  10. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  11. Steek de stekker van het netsnoer weer in het wandstopcontact.
  12. Druk op de aan-uitknop () om het apparaat in te schakelen.
Stap twee: Een zelftestrapport afdrukken
Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als met deze stappen het probleem is opgelost en de testpagina wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel weer aan, schakel de printer in en probeer opnieuw af te drukken.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u verder met de volgende oplossing.
  • Als de testpagina niet wordt afgedrukt, gaat u door met de volgende oplossing.
Oplossing vier: De rollen reinigen
Voer de volgende stappen uit om de rollen in het apparaat schoon te maken.
Stap één: De rollen in de achterkant van het apparaat reinigen
  1. Ontkoppel het netsnoer van de achterkant van het apparaat.
    Afbeelding : Het netsnoer loskoppelen
    Afbeelding van het loskoppelen van het netsnoer.
  2. Verwijder de achterklep. Druk het lipje op de achterklep in om de klep te ontgrendelen en trek hem weg van het apparaat.
    Afbeelding : De achterklep verwijderen
    Afbeelding van het verwijderen van de achterklep.
    Als uw apparaat een accessoire heeft om dubbelzijdig af te drukken (duplexmodule), gaat u verder met methode twee. Druk op de knoppen aan weerszijden van de duplexmodule en trek de module vervolgens weg van het apparaat.
    Afbeelding : De duplexmodule verwijderen
    Afbeelding van het verwijderen van de duplexmodule.
  3. Bevochtig een pluisvrije doek met gedestilleerd water of flessenwater. Knijp overtollig water uit de doek, zodat deze niet te nat is.
      let op:
    Gebruik geen alcohol of andere chemische producten om de rollen te reinigen.
  4. Druk de doek tegen de rollen en draai de rollen met uw vingers omhoog. Druk matig hard om een eventuele ophoping van stof of vuil te verwijderen.
    Afbeelding : De rollen reinigen
    Afbeelding van de papierrollen
  5. Zoek naar de papieroppakrol verder naar binnen in het toegangsgebied achter in het apparaat.
    Afbeelding : De oppakrol
    Foto van de papieroppakrol.
      opmerking:
    De papieroppakrol is wat lastiger te bereiken. het is echter wel het belangrijkste deel dat gereinigd dient te worden. Zorg ervoor dat u het grondig reinigt. Als deze rol niet schoon is, zal het probleem waarschijnlijk aanhouden.
  6. Maak een wattenstaafje vochtig met gedestilleerd water en gebruik dit om de oppakrol grondig te reinigen.
  7. Reinig de rollen op de achterklep of duplexmodule. Gebruik een schone, vochtige doek om elke rol volledig rondom te reinigen.
    Afbeelding : De rollen op de achterklep controleren
    Afbeelding van het controleren van de achterklep.
  8. Wacht totdat de rollen helemaal droog zijn.
  9. Plaats de achterklep of de duplexmodule terug. Duw de klep of duplexmodule naar voren totdat deze op zijn plaats klikt.
  10. Sluit het netsnoer weer aan op de achterzijde van het apparaat.
  11. Druk op de aan-uitknop () om het apparaat in te schakelen.
Stap twee: Een zelftestrapport afdrukken
Druk een zelftestrapport af. Raadpleeg het gedeelte aan het begin van dit document over hoe u deze oplossingen moet gebruiken.
  • Als u met deze stappen het probleem hebt opgelost en het zelftestrapport wordt afgedrukt, hoeft u niet verder te gaan met de probleemoplossing. Sluit de USB-kabel aan om door te gaan met de afdruktaak.
  • Als het probleem zich blijft voordoen, gaat u naar de volgende oplossing.
  • Als het zelftestrapport niet wordt afgedrukt, gaat u verder met de volgende stap.
Stap drie: Meer informatie zoeken
Als u nog steeds problemen ondervindt, raadpleegt u de Introductiepagina van HP Productondersteuning en zoek naar een ander document dat betrekking heeft op de symptomen.
Klik met de rechtermuisknop op deze koppeling Introductiepagina voor productondersteuning en klik vervolgens op Openen in nieuw venster.
  opmerking:
Als de pagina voor een verkeerd(e) land/regio of in een verkeerde taal wordt geopend, klikt u op de koppeling Regio - Taal rechtsboven in uw browserscherm. Daar kunt u het/de correcte land/regio en taal selecteren.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.
De volgende aanbevelingen kunnen helpen steeds terugkomende papierstoringen in uw HP product te voorkomen.
  • Tik de stapel papier met de onderste rand op een vlak oppervlak zodat de stapel aan alle kanten gelijk is voordat u het papier in de lade plaatst.
  • Zorg ervoor dat de lengte- en breedtegeleiders op de lade in de juiste positie staan en duw de stapel papier naar voren in de lade totdat de stapel niet verder kan.
      let op:
    Forceer het papier niet te ver naar voren in de lade.
  • Plaats niet teveel papier in de lade.
  • Voeg alleen papier toe aan de lade wanneer het product niet bezig is met afdrukken.
  • Zorg ervoor dat het HP product de papiersoort ondersteunt. Raadpleeg de documentatie die bij het HP product werd geleverd voor meer informatie.
  • Druk niet af op papier waar paperclips of nietjes aan zitten.
  • Gebruik geen gevouwen, gescheurd, stoffig, vochtig, gekreukt of opgekruld papier of papier dat niet plat blijft liggen.
  • Plaats slechts één papiersoort tegelijkertijd. Gebruik papier van verschillende soorten, verschillend gewicht of verschillende formaten door elkaar.
  • Gebruik geen papier dat te dun, te dik of te glanzend is voor het product.
De volgende situaties kunnen papierstoringen veroorzaken:
  • Het papier is niet goed in de papierlade geplaatst.
  • Beschadigde of vieze papierrollers.
  • Er is gescheurd, gekreukeld of vochtig papier in de papierlade geplaatst.
  • Mogelijk zit de achterklep of het accessoire voor dubbelzijdig afdrukken (indien geplaatst) niet helemaal vast op zijn plaats.
  • Papier werd tijdens het printen toegevoegd aan de stapel papier in de lade.
  • De papierlade bevat meerdere soorten papier.
  • Er zit papier vast in het HP product waar u het niet kunt zien.
  • De papierbaan wordt geblokkeerd.
  • Gescheurde stukjes papier van een eerdere papierstoring zitten vast in het product.
  • De lade is te vol.
  • Bij het afdrukken op een envelop, zijn de randen van de envelop omgevouwen.