HP Photosmart 3100, 3200 en 3300 series all-in-ones - De afgedrukte kleuren zijn niet de verwachte kleuren

Probleem
De all-in-one werkt, maar de kleuren op de afdruk zijn niet de verwachte kleuren van het origineel. Het lijkt erop dat er op de afdruk slechts één kleur is afgedrukt, een kleur niet is afgedrukt of de verkeerde kleuren zijn afgedrukt.
Oplossing
Probeer het probleem aan de hand van de volgende stappen op te lossen.
HP kan de kwaliteit of betrouwbaarheid van cartridges van andere fabrikanten niet garanderen. Als u de inktcartridges hebt nagevuld, vervang ze dan door originele HP inktcartridges.
Stap twee: Controleer de inktniveaus
Als de afdrukfout niet zo ernstig is, kan deze zijn veroorzaakt door gebruik van de reservemodus. Wanneer bepaalde kleuren inkt in de all-in-one op zijn, blijft het apparaat afdrukken met de resterende inkt, maar de afdrukkwaliteit lijdt hier wellicht wel onder. Als de kleuren cyaan, magenta of geel op zijn, kan de all-in-one alleen afdrukken in grijstinten.
Vervang lege printcartridges.
Kijk naar de pictogrammen met de inktdruppels () op het kleurendisplay om de inktniveaus te bekijken.
  • De kleur van het pictogram verwijst naar de kleur van de inkt in de cartridge. De pictogrammen zijn ook in dezelfde volgorde opgesteld, van links naar rechts, net als de cartridges in de all-in-one.
  • Als een pictogram leeg is, moet de bijbehorende cartridge waarschijnlijk snel worden vervangen.
  • De all-in-one kan de inktniveaus niet lezen in cartridges die niet van HP zijn en in opnieuw gevulde en opnieuw gefabriceerde cartridges. In plaats van een pictogram verschijnt er dan een vraagteken voor deze cartridges. HP kan de kwaliteit of betrouwbaarheid van cartridges van andere fabrikanten niet garanderen. Onderhoud of reparatie aan de all-in-one als gevolg van een slechte werking van of schade aan de all-in-one die toe te schrijven is aan het gebruik van niet-HP-inkt, wordt niet door de garantie gedekt.
    Klik voor een grotere weergave van de inktniveaus op de pijltoets Foto's selecteren.
    1. Pijl Foto's selecteren
    De inktniveaus worden weergegeven in een groter formaat met pictogrammen voor iedere cartridge.
Afbeelding : Inktniveaus
Stap drie: Kalibreer de kleur
Als de cartridges niet zijn nagevuld en niet leeg zijn, probeer dan de kleuren te kalibreren.
  1. Open de Werkset van de printer:
    1. Open HP Solution Center (klik op Start, Alle programma's, HP en vervolgens HP Solution Center).
    2. Als u meer dan één printer hebt, zorg er dan voor dat u het juiste printertabblad in HP Solution Center selecteert.
    3. Kies Instellingen.
    4. Klik op Printerinstellingen.
    5. Klik op Printerwerkset.
  2. Klik op het tabblad Apparaatservices, op Kleuren kalibreren en volg de instructies op het scherm. De procedure neemt circa twee minuten in beslag en er zijn twee vellen papier voor nodig.
Stap vier: Reinig de printkop
Als de bovenstaande stappen het probleem niet hebben verholpen, reinigt u de printkop.
  1. Open de werkset van de all-in-one:
    1. Open HP Solution Center (klik op Start, Alle programma's, HP en vervolgens op HP Solution Center).
    2. Als u meer dan één all-in-one hebt, zorg er dan voor dat u het juiste tabblad van de all-in-one selecteert in HP Solution Center.
    3. Kies Instellingen.
    4. Klik op Printerinstellingen.
    5. Klik op Printerwerkset.
  2. Op het tabblad Apparaatservices klikt u op De printcartridges reinigen en vervolgens voert u de instructies op het scherm uit. Er zijn drie reinigingsniveaus beschikbaar.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.