Het foutbericht 'Papierstoring' wordt weergegeven op de HP Photosmart 8200 en D7100 printerserie

Probleem

Het bericht Papierstoring verschijnt op het display van het bedieningspaneel.

Oplossing

Stap één: Losse vellen papier verwijderen

1. Verwijder alle losse vellen papier uit de papierinvoerlade.
  2. Als het papier gedeeltelijk uit de voorzijde van het product steekt, trekt u het papier voorzichtig uit het apparaat.
  let op:
Verwijder op dit moment nog geen vastgelopen papier.
Als het probleem niet is opgelost, gaat u verder met de volgende stap.

Stap twee: De papierstoring verhelpen via de achterkant van het apparaat

waarschuwing:
Verwijder het vastgelopen papier alleen via de achterzijde. Als u vastgelopen papier via de voorkant verwijdert, kan het apparaat beschadigd raken.
  1. Schakel het apparaat uit.
  2. Haal het netsnoer uit de achterzijde van het apparaat.
  3. Druk op de vergrendeling van de achterklep en verwijder de achterklep van de printer.
  4. Verwijder al het papier dat in de rollen zit.
    • Als het papier scheurt wanneer u het van de rollen verwijdert, controleert u de rollen en wieltjes op gescheurde stukjes papier. Als u niet alle stukjes papier verwijdert, is er een grotere kans op meer papierstoringen.
    • Als u etiketten afdrukt, kijk dan of er etiketten op het etiketvel ontbreken. Als er etiketten ontbreken, zoek ze dan in de printer en verwijder ze voorzichtig.
  5. Plaats de achterklep opnieuw.
  6. Sluit het netsnoer aan op het apparaat.
  7. Schakel het apparaat in.
  8. Druk op de knop OK.
Als het probleem niet is opgelost, gaat u verder met de volgende stap.

Stap drie: De rollen reinigen

1. Schakel het apparaat uit.
  2. Trek het netsnoer uit het apparaat.
  3. Druk op de vergrendeling van de achterklep en verwijder de achterklep van de printer.
  4. Reinig de rollen met een niet-pluizende doek die licht bevochtigd is met gedistilleerd water of flessenwater. Draai de rollen handmatig om ze volledig te reinigen.
      let op:
    Draai de rollen omhoog in de richting van de bovenkant van de printer.
    Hierdoor worden kleine losse stukjes papier uit de printer gevoerd en wordt schade aan de printer tijdens het schoonmaken voorkomen.
    Afbeelding : Papierrollen
  5. Laat de rollen volledig drogen en plaats daarna de achterklep weer terug.
  6. Sluit het netsnoer aan op het apparaat.
  7. Schakel het apparaat in.
Als het probleem niet is opgelost, gaat u verder met de volgende stap.

Stap vier: De bovenklep openen en het vastgelopen papier verwijderen

1. Open de cartridgeklep.
  2. Open de klep voor de papierstoringen in de cartridgeklep.
      Afbeelding : Open de klep voor het verwijderen van het vastgelopen papier
    1. Klep voor het verwijderen van vastgelopen papier
  3. Verwijder eventueel los papier uit het apparaat.
  4. Sluit de klep voor de papierstoring.
  5. Sluit de cartridgeklep.
Als het probleem niet is opgelost, gaat u verder met de volgende stap.

Stap vijf: Laat de printer nakijken

Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.

Oorzaak

Papierstoringen kunnen verschillende oorzaken hebben. Volg deze instructies om nieuwe papierstoringen te voorkomen.
  • Plaats het papier in de papierlade totdat u enige weerstand voelt. Duw het er niet verder in.
  • Zorg ervoor dat het papier plat in de papierlade ligt en dat de breedtegeleider is aangepast aan de breedte van het papier.
  • Voeg geen papier toe tijdens het afdrukken.
  • Verwijder de bedrukte pagina's regelmatig.
  • Gebruik geen papier dat te dun, glad of rekbaar is.
  • Gebruik geen gescheurd of gevouwen papier. Gebruikt papier kan tot papierstoringen leiden.
  • Zorg ervoor dat de achterklep goed gesloten is.