• Informatie

HP notebook-pc's - Netadapter maakt een sis- en/of krakend geluid en kan warm aanvoelen

Probleem:
De netadapter van de HP of Compaq notebook-pc maakt een sis- en/of krakend geluid en kan warm aanvoelen.
Dit is duidelijker waarneembaar nadat de adapter enige tijd op netstroom is aangesloten geweest.
Oplossing
Netadapters zenden hoge frequentiegeluiden uit (15 kHz-20 kHz), die verkeerd kunnen worden geïnterpreteerd als sis- of krakende geluiden. Dit is normaal en is geen aanwijzing van een defecte adapter.
De temperatuur van de adapter kan ook warm aanvoelen. Ook dat is normaal.