hp-support-head-portlet

Acties
Bezig met laden...
HP klantenondersteuning - kennisdatabase

hp-contact-secondary-navigation-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-share-print-widget-portlet

Acties
Bezig met laden...
 • Informatie

  Los het updateprobleem van Windows 10 op een HP computer of printer op. Klik hier

  Informatie
  Maak vandaag nog een HP-account aan!

  Maak sneller verbinding met HP-ondersteuning, beheer al uw apparaten op één plek, bekijk garantie-informatie en meer. Leer meer

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Deskjet printers - De printer maakt een knarsend geluid wanneer deze is ingeschakeld of bezig is met afdrukken

Probleem

U hoort een knarsend geluid bij het inschakelen van de printer of tijdens het printen. Het is mogelijk dat er tegelijkertijd lampjes knipperen. Dit probleem kan worden veroorzaakt door een vastgelopen houder of een papierstoring. Als u deze fout wilt oplossen, volgt u de onderstaande instructies.

Oplossing

 1. Zet de printer aan.
  • Voor de 800, 900, 3820, 5500 en 6000 serie opent u de bovenklep van de printer. Controleer of de cartridgehouder naar het midden van de printer schuift. Als dit niet het geval is, gaat u verder met stap 2.
  • Voor de 5100, 5600 en 5800 serie printers opent u de bovenklep van de printer. Controleer of het servicestation (het gedeelte onder de cartridges) omlaag gaat, waardoor de cartridges toegankelijk worden. Als het servicestation niet omlaag gaat, ga dan naar stap 2.
 2. Koppel het netsnoer aan de achterzijde van de printer los.
 3. Als de houder naar het midden is verplaatst of het servicestation is gedaald, verwijdert u de cartridges. Controleer of er defecte onderdelen binnen in de printer te zien zijn.
  Als de houder niet naar het midden is verplaatst, probeer de houder dan handmatig naar het midden te schuiven. Als de houder in de linker- of rechterpositie vast zit, gaat u verder met stap 5.
 4. Sluit de printerkap.
 5. Als de printer een HP Deskjet 900 serie printer is, raadpleeg dan het HP supportdocument De cartridges verwijderen als de printer niet kan worden ingeschakeld of de houder is vergrendeld (bpd50074). Dit document biedt informatie voor het ontgrendelen van de houder vanaf de rechterkant van de printer. Als het probleem zich op een ander model printer voordoet, gaat u verder met stap 6.
 6. Verwijder de achterklep of het accessoire voor automatisch dubbelzijdig afdrukken en kijk of er papierstoringen of -verstoppingen zijn. Verwijder eventueel aanwezige belemmeringen.
 7. Controleer of de houder zich aan de rechterkant van de printer bevindt. Draai de achterste papiergeleiders vijf keer omhoog en vervolgens vier keer omlaag. Als de geleiders niet kunnen worden gedraaid, opent u de bovenklep en schuift u de houder naar rechts (als de houder daar nog niet is en kan worden bewogen). Probeer de geleiders opnieuw te draaien en druk de transmissieonderdelen in. Als de geleiders niet draaien, gaat u naar de volgende stap.
  Afbeelding : Plaats van de transmissieonderdelen
 8. Vervang de achterklep of het accessoire voor automatisch dubbelzijdig afdrukken. Sluit de bovenklep.
 9. Sluit het netsnoer weer aan.
 10. Zet de printer aan en vervang indien mogelijk de cartridges. Als de houder beweegt maar er nog steeds een knarsend geluid hoorbaar is, dan is er wellicht sprake van een probleem met de papierinvoer. Als de houder niet beweegt, is er sprake van een vastgelopen houder.
 11. Nadat u de cartridge hebt geïnstalleerd en het Aan/uit-lampje op de printer permanent brandt, voert u een zelftest op de printer uit.
Laat uw HP product nakijken of vervangen als u alle voorgaande stappen hebt voltooid.
Ga naar de website http://www.support.hp.com/checkwarranty om te controleren of uw product nog onder de garantie valt. Neem contact op met HP Ondersteuning om een reparatie of vervanging te plannen. Als u zich in Azië of het Pacifisch gebied bevindt, neemt u contact op met HP Ondersteuning voor een lokaal servicecentrum in uw regio.
Als de garantie voor uw product is verlopen, zijn er mogelijk reparatiekosten van toepassing.

hp-feedback-input-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-feedback-banner-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-country-locator-portlet

Acties
Bezig met laden...
Land/regio: Flag België

hp-detect-load-my-device-portlet

Acties
Bezig met laden...