• Informatie

HP is zich bewust van de huidige kwetsbaarheden waarnaar verwezen wordt als "speculative execution side-channel attacks" en welke vele moderne processors (Intel, AMD en ARM) en besturingssystemen aantasten. HP zal bijgewerkte informatie verstrekken op deze ondersteuningssite, zodra die beschikbaar komt.

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP notebook-pc's - Foutbericht: "Java Virtual Machine (JVM) ontbreekt" of "Er is een runtimefout opgetreden - Wilt u de fout oplossen?" in Windows XP Home en Professional

Dit document is van toepassing op HP Pavilion en Compaq Presario notebook-pc's waarop Microsoft Windows XP Home of Professional is geïnstalleerd.
Java Virtual Machine (JVM) ontbreekt.
De foutmelding "Java Virtual Machine (JVM) ontbreekt" wordt weergegeven of bepaalde Java-applets werken gewoon niet.
Indien deze fout optreedt, is dit meestal nadat een upgrade met Service Pack 1 of hoger voor Microsoft Windows XP is uitgevoerd. Dit heeft te maken met het feit dat Microsoft de Microsoft-versie van Java bij het uitbrengen van de servicepacks heeft verwijderd.
Doe het volgende om dit probleem op te lossen:
  1. Voer Windows Update uit om uw installatie van Windows XP bij te werken naar Service Pack 2 (SP2) of Service Pack 3 (SP3). Beide servicepacks beschikken over een bijgewerkte versie van Microsoft .Net Framework, wat verplicht is voor gebruik met de virtuele machine van Java.
    Als u Windows Update enige tijd niet hebt gebruikt, dient u de computer mogelijk meerdere keren opnieuw op starten om alle updates te laten installeren.
  2. Installeer de nieuwste versie van Java Virtual Machine.
Het is heel belangrijk dat u uw installatie van Windows XP up-to-date houdt via Windows Update en HP Help & Support Center voor Windows XP. Hiermee beschermt u uw computer beter tegen potentiële beveiligingsproblemen en zorgt u ervoor dat uw computer goed blijft werken.
Er is een bufferfout opgetreden - Wilt u de fout oplossen?
Wanneer u Internet Explorer gebruikt om op het internet te surfen, treedt een bufferfout op en wordt u gevraagd of u de fout wilt oplossen. Deze melding wordt weergegeven wanneer u bepaalde websites bezoekt die scripts bevatten die niet door Internet Explorer worden herkend of niet kunnen worden uitgevoerd. Als u wilt voorkomen dat deze foutmeldingen worden weergegeven, schakelt u optie voor het oplossen van scriptfouten in Internet Explorer uit. Dit doet u als volgt:
  1. Open Internet Explorer.
  2. Klik in Internet Explorer op Extra en daarna op Internetopties.
  3. Klik op het tabblad Geavanceerd.
  4. Schakel in de categorie Surfen de optie Foutopsporing in scripts uitschakelen in.
  5. Verwijder in dezelfde categorie Surfen het vinkje naast Melding van elke scriptfout weergeven.
  6. Klik op OK.
  7. Sluit Internet Explorer en start dit programma opnieuw.