• Informatie
    Los problemen met Windows 10-updates op

Los Windows 10 op of update problemen op een HP computer – Klik hier

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP Deskjet 3000 serie printers — Reiniging en onderhoud van de printer

Inleiding

In dit document wordt uitgelegd hoe u de HP Deskjet 3000 serie printer en de inktpatronen reinigt en onderhoudt. Dit document bevat belangrijke instructies, dus een afdruk kan handig zijn.

Printerbehuizing

Wanneer Inkjet printers afdrukken, sproeien deze een inktnevel vanuit de printkop op het papier. In sommige situaties kunnen kleine hoeveelheden inkt tijdens het afdrukproces op de printerbehuizing terecht komen en op de duur zichtbaar worden. Als dit het geval is, kunt u de printerbehuizing reinigen en inktresten, vuil, stof en vingergrepen verwijderen met een schone, niet-pluizende doek die iets bevochtigd is met water. Zeep of reinigingsmidddelen zijn niet nodig, gebruik deze niet. Gebruik geen schuurmiddel, hierdoor kan namelijk de printerbehuizing beschadigen.

Binnenkant van de printer

Alle Inkjet printers laten kleine hoeveelheden inktresten achter aan de binnenkant van de printerbehuizing. Dit is normaal. U hoeft dit niet te reinigen. Alcohol of overige schoonmaakmiddelen kunnen de HP Deskjet printer beschadigen en moeten dus niet worden gebruikt. Wanneer u de printer aan de binnenzijde reinigt, maakt u alleen de inktpatronen schoon. U moet niets anders reinigen binnenin de printer, tenzij u daar specifiek om wordt gevraagd. Raak de geleidingsstang of de codeerstrip niet aan. Houd geen vloeistoffen in de buurt van de binnenkant van de printer.
  let op:
De geleidingsstang mag niet gereinigd of ingevet worden. Als u dit wel doet, kan dit de levensduur van de stang verkorten. De inkt op de geleidingsstang zal de werking van het product niet verminderen. Het is normaal dat de houder lawaai maakt wanneer die heen een weer beweegt.

Problemen met ontbrekende lijnen of punten verhelpen

Reinig de HP Inkjet inktpatronen wanneer in de afgedrukte tekst en illustraties lijnen of punten ontbreken. De ontbrekende lijnen en punten verschijnen als witte lijnen in de tekst en illustraties. Dit kan worden veroorzaakt doordat de sproeikoppen verstopt zijn of doordat de inktpatroon bijna leeg is. Als de inkjet inktpatroon bijna leeg is, moet u de inktpatroon vervangen. Als deze niet bijna leeg is, voert u het reinigingsproces uit van de HP Deskjet Printerassistent.
  1. Dubbelklik op het pictogram 3xxx Printerassistent op het Bureaublad van de computer.
  2. Klik op Hulpprogramma's of Hulpmiddelen en updates.
  3. Klik op Printeronderhoud.
  4. Klik op Inktpatronen reinigen.
  5. Volg de instructies op het scherm.