hp-support-head-portlet

Acties
Bezig met laden...
HP klantenondersteuning - kennisdatabase

hp-contact-secondary-navigation-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-share-print-widget-portlet

Acties
Bezig met laden...
 • Informatie
  Meer informatie over upgraden naar Windows 11

  Handleiding over upgraden naar Windows 11

 • Feedback

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

HP PSC 1100 - 1500 printers - Papierstoring, problemen met de papierinvoer

Dit document is bedoeld voor de HP PSC 1110, 1118, 1200, 1205, 1209, 1210, 1213, 1215, 1216, 1217, 1218, 1219, 1401, 1402, 1403, 1406, 1408, 1410, 1415 en 1417 All-in-One printers.
Dit document helpt bij het oplossen van papierinvoerproblemen, zoals scheve afdrukken, papierstoringen en als meerdere pagina's tegelijk worden ingevoerd.

Een papierstoring verhelpen

Voer de volgende stappen uit om een papierstoring te verhelpen:

Video over het verhelpen van papierstoringen

De volgende video laat de stappen zien die op deze pagina worden beschreven. De buitenkant van de printer kan er anders uitzien, maar de stappen zijn hetzelfde.
Deze video bekijken op YouTube
 1. Schakel de printer uit en haal het netsnoer uit het stopcontact.
 2. Open de achterklep van de printer door de linkerkant van de toegangsklep in te drukken en de klep naar u toe te trekken.
  opmerking:
  Papierstoringen moet u altijd verhelpen door het papier via de achterklep uit de printer te verwijderen. Als u het papier aan de voorzijde uit de printer probeert te trekken, draaien de papierinvoerrollen in de verkeerde richting, wat kan leiden tot nieuwe problemen.
  Bekijk de aandrukrollen op de achterklep en controleer of deze schoon zijn en vrij kunnen draaien. Reinig de rollen indien nodig met een zachte doek die u een beetje met water bevochtigt. Als de rollen niet vrij kunnen draaien, vervangt u de achterklep.
 3. Trek het vastgelopen papier er voorzichtig via de achterklep uit.
 4. Verwijder het resterende papier uit de papierinvoerlade. Gooi papier dat beschadigd of gekreukt is weg en plaats het overige papier opnieuw in de papierinvoerlade.
  Duw het papier niet te ver in het apparaat. Als het papier te ver in het apparaat wordt geduwd, worden er meerdere vellen tegelijkertijd in de printer gevoerd.
 5. Zet de achterklep terug door de twee pennen aan de rechterkant van de klep in de daarvoor bestemde gaten te steken (zie afbeelding 3) en de klep vervolgens voorzichtig maar stevig aan de linkerkant aan te drukken.
 6. Sluit het netsnoer opnieuw op het apparaat aan en schakel het apparaat in.

Oorzaken van herhaalde papierstoringen

Als papierstoringen blijven optreden, kan dit een van de volgende oorzaken hebben:
 • Het papier is te ver naar binnen geduwd. Het papier moet niet verder worden geduwd als u weerstand voelt. Indien u het papier verder duwt, wordt het papier in de papierrollen geforceerd en trekt de printer meerdere pagina's naar binnen.
 • Belemmeringen in de papierbaan. Open de printer (voor- en achterkant) en controleer of er belemmeringen aanwezig zijn.
 • Ontgrendelde achterklep. Volg de bovenstaande stappen om de achterklep goed af te sluiten (zie afbeelding 3). Als deze situatie zich voordoet, zal het papier scheeftrekken in de printer.
 • De papiergeleiders zijn niet tegen het papier geplaatst. Stel de papierlengte- en breedtegeleiders bij zodat deze volledig tegen het papier rusten.
 • Verkeerd papier. Het papier moet vlak en glad zijn, zonder gevouwen, gescheurde of ruwe randen. Papier met een glanzende laag en gecoat papier worden mogelijk niet goed ingevoerd. Papier waarop al eerder is afgedrukt, kan eveneens problemen veroorzaken.
 • Papierlade niet helemaal ingeduwd. De papierlade moet helemaal in de printer worden geduwd.
 • Verontreinigde papierinvoerrollen. Na enige tijd kunnen er papiervezels en stofdeeltjes aan de rollen blijven plakken. Deze moeten worden verwijderd. Ga in dit document naar het gedeelte voor het reinigen van verontreinigde rollen. Bekijk ook de aandrukrollen op de achterklep en controleer of deze schoon zijn en vrij kunnen draaien. Zie het volgende gedeelte voor aanwijzingen voor het reinigen van de rollen van de achterklep.

Problemen met de papierinvoer verhelpen

De meest voorkomende oorzaak voor dit probleem is dat het papier te ver in de printer werd geduwd. Het papier moet niet verder worden geduwd als u weerstand voelt. Indien u het papier verder duwt, wordt het papier in de papierrollen geforceerd en trekt de printer meerdere pagina's naar binnen.
Indien het papier correct is geladen, kan het papier zelf of vuile rollen het probleem veroorzaken.

Papierproblemen

Er zijn verschillende papierproblemen die ertoe kunnen leiden dat meerdere vellen tegelijk in de printer worden ingevoerd. Controleer de volgende lijst:
 • Papier waarop al eerder is afgedrukt.
 • Gekreukt of gevouwen papier.
 • Papier met structuur.
 • Speciaal papier.
 • Enveloppen kunnen soms verkeerd worden ingevoerd doordat de klep van de envelop verschuift op het moment dat de oppakrollen deze vastgrijpen. Gebruik enveloppen met een rechthoekige flap en/of vouw de flap naar binnen voor het bedrukken van de envelop.
Om te bepalen of het probleem wordt veroorzaakt door het papier, kunt u een aantal vellen schoon en onbeschadigd inkjetpapier van 70 tot 90 g/m² proberen, bijvoorbeeld HP Multipurpose of Bright White papier. Als dit papier wel goed wordt ingevoerd, wordt het probleem mogelijk veroorzaakt door het andere papier.

Verontreinigde rollen

Na enige tijd kunnen er papiervezels en stofdeeltjes aan de rollen blijven plakken. Deze moeten worden verwijderd. De locatie van deze rollen is aangegeven in afbeelding 3. Volg de onderstaande stappen om de rollen schoon te maken:
 1. Schakel de printer uit.
 2. Trek het netsnoer uit de achterkant van het apparaat.
 3. Verwijder de achterklep (zie afbeelding 1).
 4. Reinig de rollen een voor een met een schone doek die licht is bevochtigd met water. Draai de rollen rond om het gehele oppervlak ervan te reinigen.
 5. Controleer of de drie papierinvoerrollen bij de achterklep schoon zijn en vrij ronddraaien. Zie afbeelding 4 hierboven.
 6. Zet de achterklep terug en sluit het netsnoer weer op het apparaat aan.
 7. Zet de printer aan.

hp-feedback-input-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-feedback-banner-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-country-locator-portlet

Acties
Bezig met laden...
Land/regio: Flag België

hp-detect-load-my-device-portlet

Acties
Bezig met laden...