HP en Compaq desktopcomputers - Fout: STOP 0x000000ED UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME

Dit document is van toepassing op HP en Compaq desktop-pc's met Windows XP.
De HP en Compaq desktopcomputer start niet op in Windows XP. Het foutbericht onbruikbaar opstartvolume wordt weergegeven. Volg de onderstaande instructies om Chkdsk uit te voeren vanaf een herstelconsole om dit probleem op te lossen.
Bijgewerkte informatie van Microsoft
Raadpleeg het Microsoft Knowledge Base-artikel Q315403 voor meer informatie en om de patch van Windows Update te verkrijgen. Raadpleeg Stuurprogramma's en software bijwerken met Windows Update voor uitgebreide informatie over het gebruik van Windows Update.
Oplossing één
Controleer en repareer de bestanden op de vaste schijf op de volgende manier met behulp van een herstelconsole cd-rom, een Recovery Tools cd-rom of een Windows XP cd-rom:
  opmerking:
HP en Compaq desktopcomputers met Windows XP die in de zomer van 2003 en later werden geproduceerd bevatten software voor het creëren van een Recovery Tools CD (cd met herstelhulpmiddelen). Deze cd-rom bevat herstelconsole en andere nuttige hulpmiddelen. Als u al een Recovery Tools cd-rom hebt gemaakt, gebruikt u deze om de stappen in dit gedeelte te voltooien. Zorg er anders voor dat u een Recovery Tools cd-rom maakt nadat de computer is gerepareerd.
  opmerking:
Als u in de V.S. of Canada woont en niet beschikt over een cd-rom met herstelconsole, een cd-rom met Recovery Tools of een Windows XP-cd-rom, kunt u een cd-rom met herstelconsole bestellen bij HP door contact op te nemen met HP (Engelstalig) of u kunt een oplossing van Microsoft downloaden.
  1. Plaats cd-rom en start de computer opnieuw op.
  2. Direct nadat de lichtjes op het toetsenbord aan en uit knipperen, drukt u op de toets Esc.
  3. Selecteer cd-rom, en druk vervolgens op Enter.
  4. Wanneer het bericht Druk op een toets om vanaf cd-rom op te starten verschijnt, drukt u op de spatiebalk.
  5. Druk op R om de herstelconsole te openen.
  6. Wanneer het bericht Voor welke Windows-installatie wilt u zich aanmelden? verschijnt, drukt u op 1 en vervolgens op Enter.
  7. Typ het beheerderswachtwoord in wanneer u dat wordt gevraagd. Als geen beheerdersaccount werd ingesteld, laat u het veld voor het wachtwoord leeg en drukt u op Enter.
  8. Wanneer de C-prompt verschijnt, typt u chkdsk /r en drukt u op Enter.
    Het programma Chkdsk controleert de harde schijf op fouten en herstelt deze ook. Chkdsk duurt minimaal twintig minuten, maar kan ook een uur of langer duren.
  9. Wanneer het programma Chkdsk is voltooid, typt u exit, en drukt u op Enter om de computer opnieuw op te starten.
    Zodra de computer weer werkt, installeert u alle essentiële updates voor Windows om te voorkomen dat deze fout zich opnieuw voordoet. Raadpleeg voor meer informatie over het bijwerken van Windows: Stuurprogramma's en software bijwerken met Windows Update.
Oplossing twee
Als u een HP of Compaq computer met Windows XP vooraf geïnstalleerd hebt, doet u het volgende:
  1. Herstel de computer vanaf herstelschijven aan de hand van de instructies in het document Een volledig systeemherstel in Microsoft Windows XP uitvoeren.
    Als u geen herstelschijven hebt, kunt u deze krijgen door de instructies in het document HP pc's - Op zoek naar herstelschijven? te volgen.
  2. Zodra de computer weer werkt, installeert u alle essentiële updates voor Windows om te voorkomen dat deze fout zich opnieuw voordoet. Raadpleeg voor meer informatie over het bijwerken van Windows: Stuurprogramma's en software bijwerken met Windows Update.
    Als u alle belangrijke bijgewerkte versies installeert, voorkomt u dat deze fout opnieuw optreedt.