hp-support-head-portlet

Acties
Bezig met laden...

Welkom bij HP Klantondersteuning

hp-contact-secondary-navigation-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-share-print-widget-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-concentra-wrapper-portlet

Acties
Bezig met laden...

Problemen met het laden van papier, knarsende geluiden of vastgelopen wagens met cartridges oplossen voor printers uit de HP Deskjet en HP Deskwriter 600 serie

Probleem:
Wat moet ik doen als er geen papier wordt ingevoerd in mijn printer, mijn printer een knarsend geluid maakt, de lampjes op het bedieningspaneel knipperen of de wagen met cartridges vastloopt?
Oplossing
In dit document vindt u een mogelijke oplossing als uw printer niet kan afdrukken en deze een of meer van de volgende symptomen vertoont:
 • De papierrollen draaien, maar pakken geen papier op.
 • De printer maakt harde, knarsende geluiden.
 • De lampjes op de printer knipperen.
 • Het wagenmechanisme met de inktcartridges loopt vast aan de linkerzijde van de printer. Er is mogelijk eerder een papierstoring opgetreden.
De oorzaak van het probleem is mogelijk dat de koppelingsaandrijving van de printer is losgekoppeld. Volg de instructies onder "De koppelingsaandrijving opnieuw koppelen" om de koppelingsaandrijving opnieuw te koppelen.
Instructies
Als uw printer de ruimte biedt om beide inktcartridges tegelijkertijd te plaatsen, zorgt u ervoor dat beide inktcartridges goed in de printer zijn geplaatst. De printer zal niet functioneren zonder beide cartridges. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de printer voor instructies voor het plaatsen van de inktcartridges.
De oorzaak van het probleem is mogelijk dat de koppelingsaandrijving van de printer is losgekoppeld. Probeer de volgende procedure om een losgekoppelde koppelingsaandrijving weer te koppelen.
De koppelingsaandrijving opnieuw koppelen
 1. Open de printerklep.
 2. Haal het netsnoer uit de achterzijde van de printer.
 3. Verwijder de bovenste papierlade (OUT).
 4. Schuif het wagenmechanisme met de inktcartridges weg van de linkerzijde van de printer. Als het wagenmechanisme wegschuift van de linkerzijde, gaat u naar stap 6.
 5. OF
 6. Als het wagenmechanisme vastzit aan de linkerzijde, gaat u naar de volgende stap.
 7. Als het wagenmechanisme vastzit aan de linkerzijde, duwt u de grote zwarte stang (vlak boven de drie grote rollen) naar beneden en laat u deze weer los zodat hij omhoog veert. Til het wagenmechanisme voorzichtig op en probeer het naar rechts te verplaatsen.
 8. Zoek de metalen transmissieonderdelen aan de linkerzijde van de printer. Vlak boven de transmissieonderdelen bevindt zich de koppelingsaandrijving (ook wel de aandrijfarm genoemd). Dit is een kleine plastic arm met een lengte van ongeveer 50 mm. Op de rechterrand van de koppelingsaandrijving bevindt zich een pijl (tand) die naar beneden wijst. De pijl op de koppelingsaandrijving moet zich in de ruimte rechts naast de metalen en plastic transmissieonderdelen bevinden, net onder de koppelingsaandrijving.
 9. Als de pijl op de koppelingsaandrijving vastzit tussen de metalen en plastic transmissieonderdelen (zie afbeelding 1), tilt u de koppelingsaandrijving omhoog en verplaatst u de pijl naar de rechterzijde van het plastic transmissieonderdeel. Zodra de koppelingsaandrijving zich rechts van de transmissieonderdelen bevindt (zie afbeelding 2), moet de koppelingsaandrijving ongeveer 12,7 mm vrij naar links en rechts kunnen bewegen.
   Afbeelding : Een verkeerd geplaatste koppelingsaandrijving
  1. De koppelingsaandrijving is uit positie geraakt
   Afbeelding : Een correct geplaatste schuifarm
  1. De koppelingsaandrijving bevindt zich in de juiste positie
 10. Plaats de bovenste papierlade (OUT) terug.
 11. Sluit de printerklep.
 12. Sluit het netsnoer aan op de achterzijde van de printer.
 13. Schakel de printer in.
 14. Probeer een zelftestpagina af te drukken door de knop Hervatten (de bovenste knop) vijf seconden lang ingedrukt te houden.
 15. Als hetzelfde probleem blijft bestaan, controleer dan of beide inktcartridges goed in de wagen zijn vastgeklikt. Zie de gebruikershandleiding van de printer of de HP Toolbox in Windows voor instructies voor het plaatsen van de inktcartridges.
 16. Probeer nogmaals een zelftestpagina af te drukken.
 17. Als hetzelfde probleem blijft bestaan, raadpleegt u het gedeelte met extra informatie hieronder
Voorkomen dat een fout weer optreedt
Als de wagen wordt geblokkeerd doordat de koppelingsaandrijving verkeerd is gepositioneerd, kan dat als volgt zijn veroorzaakt:
 • Papierstoringen verhelpen door het papier uit de printer te trekken zonder daarbij eerst de printer uit te schakelen.
 • Onjuiste plaatsing van de inktcartridges, waardoor de inktcartridge tegen de koppelingsaandrijving aanstoot en deze uit zijn positie duwt.
Om te voorkomen dat dit probleem in de toekomst optreedt, doet u het volgende:
 • Schakel de printer altijd uit voordat u een papierstoring verhelpt. Zie de gebruikershandleiding van de printer of de HP Toolbox in Windows voor instructies voor het verhelpen van papierstoringen.
 • Zorg ervoor dat de inktcartridges juist zijn geplaatst. Zie de gebruikershandleiding van de printer of de HP Toolbox in Windows voor instructies voor het plaatsen van de inktcartridges
Wat u kunt doen als het probleem terugkeert
Volg de instructies hierboven om het probleem op te lossen. Als de koppelingsaandrijving na verloop van tijd regelmatig losgekoppeld raakt, probeert u andere papiersoorten. Andere papiersoorten komen mogelijk minder vaak vast te zitten in de printer. Zorg ervoor dat het papier dat u gebruikt aan de specificaties in de gebruikershandleiding van de printer voldoet. Als andere papiersoorten gebruiken het probleem niet oplost, overweeg dan om onderhoud aan uw printer te laten uitvoeren.
Verwante documenten
De volgende documenten, die kunnen worden gevonden via de zoekfunctie op de webpagina van HP, kunnen ook nuttig zijn:
 • HP Deskjet 600 printerserie - Problemen met vreemde printergeluiden oplossen
 • HP Deskjet 600 printerserie - Lampjes op het bedieningspaneel

hp-feedback-input-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-online-communities-portlet

Acties
Bezig met laden...

Vraag het de community!


Ondersteuningsforum

Ondersteuningsforum

Praat mee! Vind oplossingen, stel vragen en deel advies met andere eigenaars van HP-producten. Nu bezoeken


hp-feedback-banner-portlet

Acties
Bezig met laden...

hp-country-locator-portlet

Acties
Bezig met laden...
Land: Flag België

hp-detect-load-my-device-portlet

Acties
Bezig met laden...