HP-datorer – BitLocker-kryptering är aktiverad som standard (Windows 10)

Som standard är BitLocker-kryptering aktiverad på datorer som stöder modern vänteläge, oavsett vilken Windows 10-version (Home, Pro osv. som är installerad).

Det är viktigt att du säkerhetskopierar bitLocker-återställningsnyckeln och att du vet hur du hämtar eller kommer åt nyckeln. Förlita dig inte på att enbart behålla nyckeln på datorn.

Anm:

Återställningsnyckeln till BitLocker behövs för att utföra uppdateringar som påverkar TPM-data, inklusive BIOS-uppdateringar.

För att avgöra hur enheter eller enheter är krypterade och för att lära dig hur du sparar och hämtar BitLocker-nyckeln, går du till HP-datorer - Använda BitLocker och söka efter återställningsnyckeln (Windows 11, 10).

Varning - risk för personskada:

Om du inte kan hitta återställningsnyckeln till BitLocker när det behövs kan du förlora åtkomst till data på krypterade enheter.

Om du vill lära dig mer om modern standbyläge går du till What is Modern Standby (på engelska).