HP Support

hp-contact-secondary-navigation

Läser in...

Översikt över växlingsbar grafik eller dubbla grafikkort

Dokumentet avser bärbara HP- och Compaq-datorer.
Bärbara datorer med växlingsbar grafikfunktion har två grafikkort - en strömsnål intern kretsuppsättning och en högpresterande, diskret kretsuppsättning. Även om de exakta kretsuppsättningarna på din dator varierar beroende på modell; lågenergikretsuppsättningen tillverkas vanligtvis av Intel eller AMD och den högpresterande kretsuppsättningen tillverkas vanligtvis av ATI Mobility Radeon eller AMD.
HP datorer med växlingsbar grafik har följande fördelar jämfört med mobil datoranvändning:
  • Vid hantering av mindre krävande applikationer, sparar datorn ström för längre batteritid.
  • När grafikintensiva program såsom spel används ger den diskreta grafikprocessorn högre prestanda.
Fastställ om datorn har växlingsbar grafik
Du kan fastställa om datorn har växlingsbar grafik genom att titta på menyn Egenskaper för skrivbord eller Bildskärmskort i Enhetshanteraren. Använd något av följande metoder för att fastställa om du har växlingsbar grafik på din dator.
Typer av växlingsbar grafik
Datorer med växlingsbar grafik körs i något av följande två lägen: Fast läge eller Dynamiskt läge. Tidigare modeller stoder Fast lage, senare modeller stoder Dynamiskt lage. Det går inte att använda drivrutinerna för Fast läge på en dator som hanterar dynamiskt läge. Det går inte att använda drivrutinerna för dynamiskt läge på en dator som hanterar Fast läge med växlingsbar grafik.
 obs!
Växlingsbar grafik i dynamiskt läge infördes eftersom dynamiskt läge maximerar batteriets livslängd och kan konfigureras enligt dina önskemål. I Dynamiskt läge kan datorn använda både den integrerade och den diskreta grafikprocessorn utan omstart eller återställning av bildskärmen. Grafik i fast läge kräver att användaren själv ändra datorns strömläge för att aktivera processorn med högre eller lägre strömförbrukning.
För bästa prestanda i alla konfigurationer bör du se till att hålla grafikdrivrutinerna och programvaran uppdaterad. Mer information finns i Hämta programvara och drivrutiner.
Mer information om specifika konfigurationer
HP datorer har beroende på modell två olika konfigurationer för växlingsbar grafik. Mer specifik information om hur du konfigurerar det dynamiska och fasta läget, OpenGL och DirectX, finns i något av följande dokument:
Konsumentnätverk

Konsumentnätverk

Anslut till diskussionen! Hitta lösningar, ställ frågor och dela med dig av tips till andra ägare av HP produkter. Besök nu >

Enterprise-nätverk

Enterprise-nätverk

Delta i HP:s forum för affärs- och IT-personal för att hjälpa till att lösa problem, utbyta idéer och lära av bästa praxis från proffs inom samma områden. Diskussionerna med deltagare från flera länder sker på engelska. Besök nu >

Contact HP

Kontakta HP

Låt HP hjälpa dig att hitta svaret eller ett serviceställe. Kontakta oss >

Land: Sverige