HP Support

hp-contact-secondary-navigation

Läser in...

Användning av Bluetooth-enheter (Windows 7)

Den här informationen avser HP- och Compaq-datorer med Windows 7.
Trådlös Bluetooth-teknik ger trådlösa kommunikationer på korta avstånd och ersätter de fysiska kabelanslutningar som traditionellt kopplar ihop elektroniska enheter, till exempel skrivare, ljudenheter och datorer. Vanliga exempel är:
  • Dela bilder med andra Bluetooth-enheter i närheten.
  • Skicka filer till en Bluetooth-skrivare.
  • Överföra filer till närliggande Bluetooth-datorer.
  • Lyssna på musik med ett Bluetooth-headset.
Bluetooth-nätverk är förinstallerat i vissa HP- och Compaq-datorer. Om det inte är förinstallerat kan du lägga till det i datorn genom att installera Bluetooth-maskinvara. Installation av Bluetooth-maskinvara kan vara så enkel som att sätta i en Bluetooth USB-dongel i en ledig USB-port och sedan vänta på att Windows upptäcker och installerar den nya maskinvaran.
Figur : Bluetooth USB-dongel
Bluetooth USB-dongel
Ansluta och använda trådlösa Bluetooth-enheter i Windows 7
I det här dokumentet förklaras hur du lägger till en anslutning till en Bluetooth-enhet, hur du överför filer mellan en telefon och en dator eller mellan två datorer med Bluetooth och hur du lägger till Bluetooth-enhetsikonen i meddelandefältet.
För att få mer information om ett visst steg eller process, läs något av följande avsnitt.
Lägga till Bluetooth-ikonen i meddelandefältet i Windows 7
Om du vill lägga till Bluetooth-ikonen i meddelandefältet längst ned till höger, så att du snabbt kan lägga till en enhet eller ändra Bluetooth-inställningar, gör du på följande sätt:
  1. Öppna Kontrollpanelen genom att klicka på Start och sedan på Kontrollpanelen.
  2. I sökrutan i Kontrollpanelen skriver du Bluetooth och sedan klickar du på Ändra Bluetooth-inställningar.
    Figur : Öppna Bluetooth-inställningarna
    Öppna Bluetooth-inställningarna
    Fönstret Bluetooth-inställningar öppnas.
  3. Klicka på fliken Alternativ.
    Markera rutan bredvid Visa Bluetooth-ikonen i meddelandefältet och klicka sedan på Verkställ.
    Figur : Visa Bluetooth-ikonen i meddelandefältet
    Visa Bluetooth-ikonen i meddelandefältet
  4. Bluetooth-ikonen visas i meddelandefältet längst ned till höger.
  5. Dubbelklicka på Bluetooth-ikonen för att öppna fönstret med Bluetooth-enheter, eller högerklicka på ikonen för att visa gemensamma aktiviteter för Bluetooth-enheter.
    Figur : Snabbmeny för Bluetooth
    Visa valda Bluetooth-enheter
Tips för att upptäcka en Bluetooth-enhet i Windows 7
Om Windows inte kan upptäcka Bluetooth-enheten kontrollerar du följande:
  • Se till att Bluetooth är aktiverat och inställt på att kunna upptäckas av enheten. När en enhet är inställd på att kunna upptäckas skickar den ut radiosignaler om sin plats till andra Bluetooth-enheter och datorer.
    • En enhet som en trådlös mus eller ett tangentbord kan ha en knapp du måste trycka på.
    • En enhet som en Bluetooth-mobiltelefon har kanske en inställning i en meny som du måste aktivera så att enheten kan upptäckas.
       obs!
      Om du inte vet hur du anger att enheten ska kunna upptäckas letar du i instruktionerna som följde med enheten eller går till tillverkarens webbplats.
    • En enhet som en dator måste kanske ha inställningen för upptäckt aktiverad. Om du vill aktivera funktionen i Windows 7 klickar du på Start
      och klicka sedan på Kontrollpanelen. I Kontrollpanelens sökruta skriver du Bluetooth och klickar sedan på Ändra Bluetooth-inställningar.
      Figur : Öppna Bluetooth-inställningarna
      Öppna Bluetooth-inställningarna
      Fönstret Bluetooth-inställningar visas.
      I området för upptäckt på fliken Alternativ klickar du på Tillåt att den här datorn upptäcks av Bluetooth-enheter.
      Figur : Göra Bluetooth-enheten identifierbar
      Göra enheten identifierbar
  • Se till att enheten är påslagen, inte har låg batterinivå och inte är i viloläge.
  • Kontrollera att du inte redan har lagt till enheten i datorn. Enheter som redan har lagts till visas inte i listorna med enheter som du kan ansluta till i guiden Lägg till enhet.
    Om du vill kontrollera huruvida enheten redan har lagts till klickar du på Start och sedan på Enheter och skrivare. Om enheten finns med i listan i Enheter och skrivare behöver du inte lägga till den igen. Klicka på den för att öppna sidan Bluetooth-funktioner och Inställningar där du kan använda Bluetooth-funktionerna för den enheten.
  • Se till att enheten är inom räckhåll för datorn, vanligtvis 1,8 till 2,7 meter. Om du inte är säker på om enheten är inom räckhåll flyttar du den närmare datorn eller placerar den och datorn i samma rum.
  • Se till att det inte finns några andra enheter som stör den trådlösa enheten, till exempel mikrovågsugnar, sladdlösa telefoner eller andra trådlösa enheter.
  • Om datorn har en extern Bluetooth-adapter kontrollerar du att adaptern är ansluten och installerad och att den fungerar som den ska.
  • Om Bluetooth är inbyggt i datorn, i synnerhet i notebook-datorer, kontrollerar du om Bluetooth-radiosändaren är påslagen. Många notebook-datorer har en knapp för att slå på och stänga av sändaren. Om du inte vet hur du slår på den läser du informationen som följde med datorn eller går till tillverkarens webbplats.
Vanliga frågor om att använda Bluetooth-enheter i Windows 7
Varför kan jag inte höra något ljud i mina Bluetooth-hörlurar?
Kan jag uppdatera mina Bluetooth-drivrutiner?
Hur vet jag om Bluetooth-nätverket är installerat på min dator?
Konsumentnätverk

Konsumentnätverk

Anslut till diskussionen! Hitta lösningar, ställ frågor och dela med dig av tips till andra ägare av HP produkter. Besök nu >

Enterprise-nätverk

Enterprise-nätverk

Delta i HP:s forum för affärs- och IT-personal för att hjälpa till att lösa problem, utbyta idéer och lära av bästa praxis från proffs inom samma områden. Diskussionerna med deltagare från flera länder sker på engelska. Besök nu >

Contact HP

Kontakta HP

Låt HP hjälpa dig att hitta svaret eller ett serviceställe. Kontakta oss >

Land: Sverige