HP Kundsupport

Läser in...

HP:s notebook-datorer - Aktivera webbkameran efter byte av operativsystem

Det här dokumentet avser HP:s och Compaqs notebook-datorer med en inbyggd webbkamera och Windows 7, Windows Vista eller Windows XP.
Din HP Pavilion eller Compaq Presario notebook-dator utformades för att fungera med ett specifikt Windows-operativsystem (OS) och HP tillhandahåller drivrutiner och programvara för denna ursprungliga konfiguration. HP tillhandahåller drivrutiner för ett andra OS på bara vissa modeller. Kunder som valt att byta ut datorns operativsystem har emellanåt rapporterat om problem med allt från begränsad funktionalitet till fullständig felfunktion, beroende på att HP inte stödjer maskinvarukomponenterna i det nya operativsystemet. Använd det här dokumentet för att förbereda byte av OS och konfiguration av webbkameran efter ett OS-byte.
Förbered byte av OS
Om du väljer att byta operativsystem på din dator finns det några viktiga överväganden du måste göra. Hjälp med detta och flera bra tips får du i det här avsnittet. Läs varje avsnitt för viktig information i varje ämne.
 varning!
HP rekommenderar inte byte av operativsystem från det ursprungliga operativsystemet och tillhandahåller inte någon relaterad support. Resultatet kan leda till att datorns status är okänd, funktionen kan försämras och det kan vara nödvändigt att skaffa programvara, drivrutiner eller till och med maskinvara.
Konfigurera webbkameran efter att operativsystemet bytts ut
När operativsystemet har bytts ut slutför du alla steg nedan i följd för att konfigurera och använda webbkameran.
Steg 1: Lägg in de senaste BIOS-uppdateringarna
När maskinvaru- och programvaruproblem upptäcks och korrigeras görs uppdateringar till BIOS tillgängliga för användarna. Samma BIOS stöder olika operativsystem. Uppdatera helst BIOS innan du byter OS. Om du inte uppdaterade BIOS innan det nya operativsystemet installerades, gör du det nu.
Det senaste BIOS för din modell finns på sidan Drivrutiner och nedladdningar.
Steg 2: Kör Windows Update
Windows Update installerar uppdaterade drivrutiner och säkerhetskorrigeringar som förbättrar det nya operativsystemets prestanda. Kör Windows Update genom att följa stegen nedan.
  • För Windows 7 och Vista
    1. Klicka på Start, skriv update i Sökfältet, och välj sedan Windows Update i listan.
    2. På skärmen Windows Update klickar du på länken Sök efter uppdateringar.
    3. Installera alla kritiska och rekommenderade uppdateringar.
       obs!
      Microsoft specificerar att uppdateringar måste installeras i en specifik ordning. Innan ett specifikt Servicepack visas i uppdateringslistan, måste vissa uppdateringar och korrigeringar vara installerade. Acceptera och installera alla de listade uppdateringarna och starta om datorn. Gå till Windows Update igen och kontrollera om det finns fler uppdateringar.
  • För Windows XP
    1. Klicka på Start, Alla program, och välj sedan Windows Update i listan.
    2. När webbsidan Välkommen till Microsoft Update öppnas klickar du på knappen Express (rekommenderas).
      Figur : Välkommen till Microsoft Update
      Bild på skärmen Välkommen till Microsoft Update.
    3. Installera alla högprioriterade och rekommenderade uppdateringar.
       obs!
      Microsoft specificerar att uppdateringar måste installeras i en specifik ordning. Innan ett specifikt Servicepack visas i uppdateringslistan, måste vissa uppdateringar och korrigeringar vara installerade. Acceptera och installera alla de listade uppdateringarna och starta om datorn. Gå till Windows Update igen och kontrollera om det finns fler uppdateringar.
Steg 3: Skanna efter bildenheter
En sökning efter maskinvara i Enhetshanteraren tvingar BIOS att kontrollera om det finns en webbkameraenhet och installera den senaste drivrutinen för webbkamera.
  1. För Windows 7 och Vista
    Klicka på Start, skriv enhet i Sökfältet, och välj sedan Enhetshanteraren i listan.
    För Windows XP
    Klicka på Start, välj Kör, skriv devmgmt.msc i fältet Kör, och klicka sedan på OK.
  2. I fönstret Enhetshanteraren letar du rätt på och expanderar kategorin Bildenheter.
  3. Högerklicka på varje enhetsdrivrutin under kategorin Bildenheter och välj Avinstallera, och vänta tills posten för kategorin Bildenheter inte längre visas.
  4. Klicka på Åtgärd och välj sedan Skanna efter maskinvaruförändringar.
    Om det inte visas någon Bildenhet i Enhetshanteraren efter genomsökningen, finns det ett maskinvaruproblem. Kontakta HP Support för hjälp.
    Figur : Enhetshanteraren - Åtgärd
    Bild på Enhetshanteraren med Åtgärd valt.
Steg 4: Uppdatera bildenhetsdrivrutinen selektivt
Om en drivrutin för webbkamera identifieras efter sökningen efter ny maskinvara i Enhetshanteraren verifierar du att det är den senaste versionen av drivrutinen.
 obs!
Om det finns en HP-drivrutin för webbkamera för din modell och ditt OS ska du använda denna drivrutin. Använd annars drivrutinen Microsoft USB Video Device.
  1. I enhetshanteraren och under Bildenheter expanderar du listan över drivrutiner för webbkameror, högerklickar på drivrutinen och väljer sedan Egenskaper.
    Figur : Egenskaper för webbkamera
    Bild på Egenskaper för webbkamera i Enhetshanteraren.
    Anteckna det befintliga namnet på drivrutinen för webbkameran (Exempel: HP Webcam), då det kan ändras efter uppdateringen.
  2. I fönstret för webbkamerans egenskaper väljer du Uppdatera drivrutin...
  3. När du uppmanas att göra det väljer du alternativet Sök i denna dator för önskad drivrutin.
  4. Vid uppmaning väljer du alternativet Låt mig välja från en lista över enhetsdrivrutiner på min dator.
  5. Avmarkera kryssrutan Visa kompatibel maskinvara, välj Microsoft i rutan för Tillverkare och välj USB Video-enhet i rutan Modell, och klicka sedan på Nästa för att installera den önskade drivrutinen för webbkamera.
  6. Utför installationen av USB-videoenhet och klicka sedan på Stäng.
  7. Välj alternativet Bildenheter i Enhetshanteraren för att verifiera att det finns en drivrutin för webbkamera.
Steg 5: Installera kompatibelt webbkameraprogram
Testa funktionerna i drivrutinen för webbkameran genom att installera någon av de kompatibla programmen som listas i tabellen i avsnittet Hitta kompatibel programvara ovan. När du är säker på att webbkameran fungerar, kan du justera bildkvaliteten och/eller installera önskat webbkameraprogram.
Läs något av dokumenten som listas nedan för mer information om testning av webbkameran.
Lösa vanliga fel
Läs det avsnitt nedan som bäst överensstämmer med ditt problem eller felmeddelande.

Läser in...
Sverige