HP Support

hp-contact-secondary-navigation

Läser in...

Hur hittar jag mitt modellnummer eller produktnummer?

Detta dokument gäller för att hitta modell- och produktnummer på stationära HP allt-i-ett-datorer.
HP tillhandahåller ett modellnamn på framsidan av stationära HP allt-i-ett-datorer men det här namnet eller numret kanske inte är tillräckligt för att få rätt support till datorn. De här namnen eller numren representerar ofta en serie av många datorer som ser liknande ut, men har andra tillval och delar. Exempel: HP har producerat många sorters modeller av HP Pavilion 23 i olika konfigurationer, till exempel modellerna HP Pavilion 23-h070 och HP Pavilion 23-v040xt.
I det här dokumentet beskrivs hur modellnumret (även kallat produktnamn) för din stationära HP allt-i-ett-dator hittas. Du kan använda modellnumret eller produktnumret för att hämta drivrutiner, hitta praktiska dokument eller få elektronisk support.
 obs!
Om det behövs kan du även använda det här dokumentet till att hitta serienummer som alltid visas i närheten av produktnumret.
För att se en video om hur att leta upp ditt modell- eller produktnummer, se
(på engelska).
Alternativ 1. Hitta produktens identifikationsetikett
Modellnummer, produktnummer och serienummer finns på produktens identifikationsetikett på baksidan av HP allt-i-ett-datorer.
När du har hittat etiketten, söker du efter produktnumret bredvid Produkt eller Produkt #.
Figur : Mitten på datorns baksida
Plats för identifikationsetikett på TouchSmart 610-serien – mitten på baksidan
Figur : Längst ned på datorns baksida
Plats för identifikationsetikett på TouchSmart 520-serien – mitten på baksidan
Figur : Övre vänstra hörnet
 Serienumrets placering på datorer i IQ 500-serien – längst upp till vänster på baksidan
Alternativ 2. Öppna systeminformation eller HP Support Assistant
Använd följande steg när du vill hitta ditt modell- och produktnummer genom att använda HP:s verktyg. Om datorn inte startar i Windows, använder du Alternativ 1: Hitta produktens identifikationsetikett.
  1. Håll Ctrl och Alt-tangenterna nedtryckta och tryck på S-tangenten på tangentbordet.
  2. Ett fönster med supportinformation visas med produktnamn och produktnummer. Produktnamnet som visas kanske motsvarar många typer av modeller och är ofta inte tillräckligt för att få rätt support för datorn. Använd istället produktnumret när du är i kontakt med HP:s support.
     obs!
    Du kan använda den här typen av produktnummer på webbplatsen för HP kundtjänsts eller när du arbetar tillsammans med en kundtjänstrepresentant från HP.
    Om det här fönstret inte öppnas, fortsätter du med de här stegen för att använda HP Support Assistant.
    Figur : Exempel på systeminformationsfönster (din modell kan skilja sig åt)
    Bild på sidan med systeminformation.
     obs!
    Du kan kopiera systeminformationen och klistra in den på en annan plats för framtida användning.
  3. Klicka på Start, skriv in HP i sökfältet och välj sedan HP Support Assistant i listan med sökresultat.
  4. Leta rätt på produktnumret som visas längst ned i fönstret.
    Figur : HP Support Assistant informationsexempel (din modell kan skilja sig åt)
    Bild på HP Support Assistant med produktnummer markerat.
     obs!
    Du kan kopiera systeminformationen och klistra in den på en annan plats för framtida användning.
Konsumentnätverk

Konsumentnätverk

Anslut till diskussionen! Hitta lösningar, ställ frågor och dela med dig av tips till andra ägare av HP produkter. Besök nu >

Enterprise-nätverk

Enterprise-nätverk

Delta i HP:s forum för affärs- och IT-personal för att hjälpa till att lösa problem, utbyta idéer och lära av bästa praxis från proffs inom samma områden. Diskussionerna med deltagare från flera länder sker på engelska. Besök nu >

Contact HP

Kontakta HP

Låt HP hjälpa dig att hitta svaret eller ett serviceställe. Kontakta oss >

Land: Sverige