HP Kundsupport

Läser in...

Bärbara HP-datorer - Hur hittar jag mitt modell- eller produktnummer?

Detta dokument är avsett som hjälp att hitta modell- och produktnummer på HP:s bärbara datorer.
HP tillhandahåller ett modellnamn nära tangentbordet eller skärmen på den bärbara datorn, men det kanske inte räcker med namnet eller numret för att få rätt support för datorn. De här namnen eller numren representerar ofta en serie av många bärbara datorer som ser liknande ut, men har andra tillval och delar. Exempel: HP har producerat över en hundra typer av bärbara G62-modeller i olika konfigurationer, till exempel G62-340-US och G62-465DX-modeller.
I det här dokumentet beskrivs hur du hittar ett produktnummer som bättre motsvarar din exakta typ av bärbar HP-dator. Du kan använda produktnumret (även kallat modellnummer) för att hämta drivrutiner, hitta praktiska dokument och få onlinesupport.
 obs!
Om det behövs kan du även använda det här dokumentet till att hitta serienummer som alltid visas i närheten av produktnumret.
Titta på en video om hur du hittar modellnumret
Alternativ 1: Använd Systeminformation eller HP Support Assistant
Använd följande steg för att hitta modellnumret med HP Systeminformation eller HP Support Assistant.
 obs!
Om din dator inte startar Windows, har uppgraderats till ett operativsystem som inte medföljde datorn eller om du har en dator där den här funktionen inte är tillgänglig, som HP-dator för kommersiellt bruk, använder du alternativ 3: Använd produktetiketten.
  1. I Windows, trycker du på tangenterna fn+Esc på det inbyggda tangentbordet på den bärbara datorn för att öppna fönstret HP Systeminformation.
  2. Ett fönster med systeminformation visas med produktnamn och produktnummer. Produktnamnet som visas kanske motsvarar många typer av modeller och kanske inte är tillräckligt för att få rätt support för datorn. Använd istället produktnumret när du är i kontakt med HP:s kundsupport. Produktnumret innehåller tecknet # och är en annan mer specifik typ av identifikation som bäst motsvarar datorns konfiguration.
     obs!
    Använd produktnumret när du söker efter din bärbara dator på HP:s kundsupportwebbplats eller när du arbetar med en HP-representant.
    Figur : Exempel på fönstret HP Systeminformation
    Fönstret HP Systeminformation visar produktnumret
     obs!
    Du kan kopiera systeminformationen och klistra in den på en annan plats för framtida användning.
    Om fönstret Systeminformation inte öppnas fortsätter du med de här stegen för att hitta produktnumret med hjälp av HP Support Assistant.
  3. I Windows söker du efter och öppnar HP Support Assistant.
     obs!
    Innan du använder HP Support Assistant ska du se till att du använder den senaste versionen. Om du inte har den senaste versionen eller har problem med HP Support Assistant ska du ladda ned och installera den senaste versionen av HP Support Assistant.
  4. På startsidan för HP Support Assistant klickar du på Den här datorn.
    Figur : Den här datorn
    Den här datorn på startsidan för HP Support Assistant
  5. Leta rätt på produktnumret på fliken Systeminformation.
    Figur : Produktnummer
    Produktnummer i HP Support Assistant
     obs!
    Du kan kopiera systeminformationen och klistra in den på en annan plats för framtida användning.
Alternativ 2: Leta upp numret i BIOS genom att använda Systeminformation
Använd följande steg för att hitta ett produktnummer via BIOS. Om datorn inte startar, se Alternativ 3: Använd produktetiketten.
  1. Starta datorn genom att trycka på strömbrytaren.
  2. Tryck genast på Esc upprepade gånger tills en startmeny visas.
  3. Tryck på F1 eller välj Systeminformation på startmenyn.
  4. Visa ID-numren som visas på skärmen.
    Figur : Systeminformation för en notebook-dator
    Bild på sidan med systeminformation.
Alternativ 3: Använd produktetiketten
Produktnumret finns på en etikett på den bärbara datorns utsida. På vissa datorer sitter etiketten inne i huvudbatterifacket och då måste du ta bort batteriet för att kunna läsa etiketten.
När du har hittat produktens identifikationsetikett söker du efter produktnumret bredvid Produkt eller Produkt #.
Följande tabell visar placering för typiska produktinformationsetiketter på den bärbara datorn eller i dess batterifack. Placeringen för din produktetikett kan skilja sig något.
Exempel på placering av modell- och produktnummer
Figur : På en bärbar dators baksida
Bild på etiketten på den bärbara datorns baksida.
Figur : Inne i batterifacket
Bild på etiketten inne i batterifacket.
Figur : Under ett hölje på den bärbara datorns baksida
Bild på etiketten under det bakre höljet.

Läser in...
Sverige